Pasta z tofu z chrzanem |
Autor |
Wiadomość |
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2013-07-23, 23:20 Pasta z tofu z chrzanem
|
|
|
Właściwie pomysł na, bo bez proporcji - każdy znajdzie swoje:
Tofu - właśnie takie sobie zrobiłam w domu, za kwaśne i za bardzo się ścięło
Chrzan np - chyba taki mam, bez mleka w proszku
trochę oleju
trochę soli
blendujemy.
Naprawdę pyszne. |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2013-09-14, 10:17
|
|
|
Mam straszną ochotę na chrzan. Dziś zrobię |
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2013-09-14, 22:24
|
|
|
o, super, potrzebuję czegoś, co mi odetka nos i zatoki |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2013-09-15, 09:01
|
|
|
Zrobiłam, ale tylko z kawałka tofu ( jakieś pół kostki) i zjadłam sama
Na pewno na zimę opcja dla mnie idealna.
Dzieki |
|
|
|
|
zou
Pomogła: 19 razy Dołączyła: 08 Gru 2010 Posty: 917
|
Wysłany: 2013-09-15, 09:42
|
|
|
A każdy chrzan który ja oglądałam ostatnio ma napchane mleko... |
_________________ www.veganfotoku.blogspot.com - roślinna fotokuchnia - aktualny blog
www.wegefotokuchnia.blox.pl - stary blog
"Kuchnia XX wieku to miejsce, w którym przygotowuje się jedzenie, przechowuje pojemniki i puszki. Kuchnie XXI wieku będą produkować własną żywność, a to sprawi, że każde gospodarstwo domowe będzie w dużej mierze żywnościowo niezależne" S.Meyerovitz na temat kiełków, ziół... |
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2013-09-15, 12:24
|
|
|
kofi, a gdzie kupujesz tego Provitusa - wasabi? Bo u nas w żadnym sklepie nie przyuważyłam.. |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
|
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2013-09-15, 13:42
|
|
|
olgasza napisał/a: | kofi, a gdzie kupujesz tego Provitusa - wasabi? Bo u nas w żadnym sklepie nie przyuważyłam.. |
Chyba w Piotrze i Pawle, ale u nas już też nigdzie nie widzę, a szkoda... |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
malva
vegan warrior
Pomogła: 35 razy Dołączyła: 27 Gru 2007 Posty: 1445
|
Wysłany: 2013-09-18, 21:29
|
|
|
Provitusa widziałam tez w Tesco
pastę zrobiłam i pyszna |
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2013-09-19, 11:03
|
|
|
Kofi nie kupuj tego chrzanu plis. Ma obrzydliwy szkodliwy barwnik ( nota bene w wielu krajach zakazany). |
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2013-09-19, 11:50
|
|
|
buu, bronka ma rację, skład ma niezbyt ciekawy: hxxp://dodomku.pl/produkt/33809/5900580001624/Provitus_Wasabi_ostry_sos_chrzanowy.html .
A jak do tego tofu dodam sam chrzan i przyprawy to też będzie ok? Tylko gdzie teraz dorwać chrzan, bo u nas w warzywniaku nie ma... |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
|
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2013-09-19, 12:40
|
|
|
Ojej, nie wiedziałam, że ma szkodliwy barwnik, może właśnie dlatego go nie ma. Nie bardzo chciałoby mi się ucierać chrzan, można dorwać taki bez polepszaczy jakiś "ze spiżarni babuni", czy coś takiego, dość drogi (koło 6 zł za słoiczek, ale składający się z chrzanu i octu czy kwasku i koniec. Ostatnio robiłam z resztką tegoż i dodałam sporo pietruszki, żeby był zielony (wmiksowałam natkę), i trochę oleju. |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2013-09-26, 11:21
|
|
|
a ja zrobiłam dziś w końcu i właśnie pochłonęłam 3 kanapki. Gdyby nie to, że chleb się skończył, to bym kontynuowała |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
|
rosa
born to be wild
Pomogła: 174 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 7459 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2013-09-26, 11:29
|
|
|
bronka, a jak się ten barwnik nazywa? bo pewnie we wszystkich ty tańszych pastach wasabi jest |
_________________ hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes |
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2013-09-26, 11:31
|
|
|
rosa, to pewnie ten błękit brylantowy E133
hxxp://czytamyetykiety.pl/products/wasabi-ostry-sos-chrzanowy-provitus/ |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
|
rosa
born to be wild
Pomogła: 174 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 7459 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2013-09-26, 11:47
|
|
|
olgasza, dzięki, tak właśnie myślałam. moje wasabi z teskacza tez to ma |
_________________ hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes |
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2013-09-26, 15:12
|
|
|
rosa, dokładnie jak pisze Olga.
rosa napisał/a: | bo pewnie we wszystkich ty tańszych pastach wasabi jest |
droższych często też |
|
|
|
|
|