prezent na parapetówkę |
Autor |
Wiadomość |
-kreska-
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sty 2013 Posty: 320 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2013-09-08, 21:03 prezent na parapetówkę
|
|
|
Pomóżcie mi! Natchnijcie mnie! Co oryginalnego, nie kiczowatego kupić przyjaciołom na parapetówę |
_________________ Przepraszam za notoryczny brak polskich znakow. Cora mi "alt" wydlubala.
hxxp://www.suwaczki.com/]hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
|
kamma
Magellan
Pomogła: 147 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 7442 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-09-08, 21:07
|
|
|
czekoladę nadziewaną
Kupujesz zwykłą czekoladę, nadziewasz opakowanie paroma banknotami, gotowe
Myślę, że na nowym mieszkaniu najbardziej potrzebna jest kasa, bo gospodarze chyba najlepiej wiedzą, czego im w nowym domu najbardziej brakuje/potrzeba.
Ewentualnie po prostu zapytaj ich o to. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://anilanastudio.blogspot.com/
Ostatnio na blogu: Wszystko jest możliwe
"Trzeba wierzyć w człowieka, koleś" |
|
|
|
|
elenka
Pomogła: 34 razy Dołączyła: 02 Lip 2007 Posty: 2710 Skąd: TiDżi
|
Wysłany: 2013-09-09, 07:27
|
|
|
Ja w tym roku kupowałam taką skrzynkę na klucze ( mi samej by się przydało coś takiego, bo wiecznie szukam kluczy od piwnicy, samochodu itd.). Znalazłam na allegro ręcznie malowaną, przyjaciele byli bardzo zadowoleni. |
|
|
Sylwia8
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Wrz 2012 Posty: 944
|
Wysłany: 2013-09-09, 09:38
|
|
|
Jeśli piją kawę - KAWA z rodzaju DIRECT TRADE - a do kawy KAWIARKA do parzenia kawy na kuchence (chyba że mają już ekspres do kawy).
Rano po imprezie wstaną, zrobią sobie takiej kawki i... Twój prezent okaże się najlepszy |
_________________ Mój wegański blog - hxxp://wszystkojestwglowie.pl |
|
|
|
|
go.
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2013-09-09, 09:48
|
|
|
koryto z zasianymi ziołami do kuchni. Żeby wystraczyło podlać, a niedługo będą mieli coś zielonego w domu, świeże zioła do obiadu i o co dbać
A czy idziesz na parapetówę 20ego? |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
|
Tusia
Pomogła: 19 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 557 Skąd: Czę100chowa
|
Wysłany: 2013-09-09, 12:40
|
|
|
Ja myślę, że warto spytać znajomych, czy jest coś o czym marzą do domu, a mają to na liście luksusów, jak już zakupią wszystkie baterie do umywalek i listwy do podłóg Jestem właśnie na etapie wykańczania mieszkania- trzeba je było wyprowadzić ze stanu "sprzed35lat+wymienione okna", więc marzę o stojakach na ręczniki papierowe do kuchni, podkładki pod talerze z ikei, takie okrągłe...Marzę o wszystkim co nie jest fugą, farbą albo klejem do płytek Zapytaj, może się okazać, że marzenia znajomych są tanie i proste do zdobycia. Chyba, że ich przeprowadzka nie wiąże się z wielkimi kosztami, w sensie remontu, i mają marzenia bardziej wyrafinowane niż ja
"czekoladę nadziewaną " Kammy bardzo chętnie przyjęłabym od rodziny, od znajomych wolałabym właśnie jakiś przemyślany, trafiony bzdecik
gosia z badylem to korytko to jest coś! Muszę wpisać na moją listę "kiedyś sobie kupię" |
_________________ hxxp://www.forumveg.webd.pl] |
|
|
|
|
theloudestsound
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 23 Sie 2012 Posty: 275 Skąd: żary
|
Wysłany: 2013-09-09, 13:33
|
|
|
Hmm to ja może puszczę wodze fantazji i powiem, co sama chętnie dostałabym przy takiej okazji.. porządny nóż kuchenny (może i nie wypada takich rzeczy kupować, ale ja bym się bardzo ucieszyła) fajne posłanie dla psa w kolorze, który nieco zamaskuje brud, koc, albo dywan w stylu patchwork (jeśli masz talent możesz sama takie cudo zrobić na drutach, ja niedawno dostałam od znajomej, która pracuje z umysłowo chorymi dziewczynami i to one robią takie kocyki, cudny jest), komplet ręczników (dość uniwersalny prezent, a moje mają już prawie tyle lat, co ja), pojemniki na makaron, ryż , mąkę itd.. coby było oryfinalniej mogłabyś wsypać do tych pojemników ww. produkty, jak ktoś wcześniej wspomniał doniczki z posadzonymi w nich ziołami, kadzidła i świeczki, gramofon (och!) albo może po prostu płytę ulubionego wykonawcy, bo cudnie byłoby usiąść w nowym fotelu w nowym domu i posłuchać muzyki, o albo obraz (ale w tym wypadku musiałabyś dobrze znać gust obdarowywanego) |
_________________ Żyjemy w czasach, w których wrażliwość to słabość.
hxxp://trzymetryherbatki.blogspot.com/ |
|
|
|
|
sylv
niedowiarek
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3138 Skąd: Sz-n
|
Wysłany: 2013-09-09, 13:44
|
|
|
Z doświadczenia swojego i znajomych zauważyłam, że do domu jednak praktyczne prezenty sprawdzają się najlepiej. Zazwyczaj są to ręczniki, pościel i szlafroki dobrej jakości, bo na to zazwyczaj szkoda wydawać kasę Dalej kuchenne historie, noże, podkładki, sprzęty różne, kieliszki,etc.
Ewentualnie, fajna gra towarzyska, np. Tabu
Osobiście jestem przeciwniczką kupowania durnostojek, one ostatecznie lądują w koszu, albo na allegro |
_________________ hxxp://www.thebump.com/?utm_source=ticker&utm_medium=UBB&utm_campaign=tickers]
moje aukcje
hxxp://allegro.pl/Shop.php/Show?id=19996001 |
|
|
|
|
-kreska-
|
Wysłany: 2013-09-09, 17:19
|
|
|
Właśnie boję się tego, że od połowy ludzi dostaną noże czy pościele...
Ale dzięki! Kilka pomysłów mnie zainspirowało
gosia z badylem napisał/a: |
A czy idziesz na parapetówę 20ego? |
21 IX, aż tylu wspólnych znajomych chyba nie mamy |
_________________ Przepraszam za notoryczny brak polskich znakow. Cora mi "alt" wydlubala.
|
|
|
|
dort
Pomogła: 56 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 2569 Skąd: okolice
|
Wysłany: 2013-09-11, 10:36
|
|
|
Cytat: | koryto z zasianymi ziołami do kuchni |
gosia z badylem właśnie taki prezent mamy przygotowany do nowej kuchni naszej przyjaciółki, a do tego fajne nożyczki do cięcia ziół |
_________________ syn 02.09.2005r. i syn 09.06.2013r. |
|
|
|
|
-kreska-
|
Wysłany: 2013-09-11, 12:04
|
|
|
dort napisał/a: | Cytat: | koryto z zasianymi ziołami do kuchni |
gosia z badylem właśnie taki prezent mamy przygotowany do nowej kuchni naszej przyjaciółki, a do tego fajne nożyczki do cięcia ziół |
Ja też chyba na takie rozwiązanie się zdecyduję.
Jeszcze razDziękuję wszystkim za podpowiedzi |
|
|
|
|
Olka
|
Wysłany: 2018-11-20, 20:15
|
|
|
Może dobrym rozwiązeniem będzie dobra, idealnie jakościowa kawa. Najlepsza tylko z SPAM Zawsze świeża i smaczna. |
|
|
|
|
camio
|
Wysłany: 2019-12-21, 17:10
|
|
|
Może warto się zrzucić na coś fajnego, jak na przykład oczyszczacz powietrza? |
|