30-latka che się nauczyć jazdy na rowerze - wasze opinie? |
Autor |
Wiadomość |
alken87

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Mar 2010 Posty: 725 Skąd: Wałbrzych/Wrocław
|
Wysłany: 2014-03-13, 19:54
|
|
|
go. napisał/a: |
Ja może z innej bajki, ale nie wyobrażam sobie rekreacji w -dla mnie- super niewygodniej pozycji atletycznej |
Ty chyba mieszkałaś we Wro? podjeżdżałaś kiedyś pod górkę przy przejściu podziemnym na Jana Pawła (z prawej strony jadąc od Rynku)? takie mniej więcej nachylenie mają górki w Wałbrzychu, tylko podjazdy są wielokrotnie dłuższe. gdziekolwiek byś się nie wybrała na jakąś dłuższą przejażdżkę to raczej nie można nazwać tego relaksacyjną rekreacją |
|
|
|
 |
kira
autumn lover

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 26 Lut 2014 Posty: 290
|
Wysłany: 2014-03-14, 13:52
|
|
|
Mikarin, trzymam kciuki! u mnie w domu było podobnie, gdy byłam dzieckiem nikt nie proponował mi żadnych zajęć dodatkowych, raz w podstawówce zapisałam się na tańce, to w domu awantura, główny argument "kto cię tam będzie woził?!" fakt, to chyba była zima, nie mieliśmy samochodu... ale mimo wszystko nie miałam żadnego wsparcia ani praktycznie żadnych dodatkowych zabaw ruchowych.
do dzisiaj mam dwie lewe nogi do tańca, nie potrafię skakać na skakance, hulać hula hopem (chcę się nauczyć), basen przerażał mnie chyba do 20 roku życia (nie umiem pływać, ale już lubię się chlapać), na wfie oczywiście zawsze szło mi fatalnie, na rowerze sama nauczyłam się jeździć jako dziecko (na wsi rower to super środek transportu), a z rolkami miałam podobne przygody jak Ty teraz z rowerem jeździłam jako dziecko, później z 10 lat nie miałam rolek na stopach, kiedyś sobie kupiłam używki, założyłam raz i wyglebałam na betonie, obdzierając dłoń wściekła rzuciłam rolki w kąt, ale znowu wyciągnęłam. teraz jeździłam kilka razy, ciągle mnie gibie i zrywa, ale równowagę jako taką utrzymuję, śmigam trochę niezgrabnie, ale przecież hxxp://demotywatory.pl/3973612 |
_________________ sometimes you make choices and sometimes choices make you. |
|
|
|
 |
-kreska-

Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sty 2013 Posty: 320 Skąd: toruń
|
Wysłany: 2014-03-15, 07:43
|
|
|
Rozmowa była o składaku wcześniej. Uważam, że do windy to świetny pomysł. 3 ruchy- złożony, nie trzeba się szarpać jak dziewczyny pisały z pionizowanie roweru. W domu też mniej miejsca jeśli się nie ma garażu/bezpiecznej piwnicy. Sama z mężem mam składaki jako "drugi" rower wakacyjny. Pakujemy złożone do samochodu bezproblemowo z walizą. Gdyby nie ta funkcja to byśmy musieli kilka stówek puścić na jakiś zewnętrzny bagażnik. |
_________________ Przepraszam za notoryczny brak polskich znakow. Cora mi "alt" wydlubala.
hxxp://www.suwaczki.com/] hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

Pomogła: 16 razy Dołączyła: 13 Wrz 2011 Posty: 2500 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: 2014-03-15, 10:20
|
|
|
Za to pamiętam, jak mi znajoma opowiadała (mieszka w Czarnym Borze, 25 km od Wałbrzycha w stronę Jeleniej), jak raz wzięła damę swojej mamy (z lat 60) i pojechały sobie na zalew na stara piaskarnię do Krzeszówka. Stwierdziła, że żaden góral nie był tal wygodny, nic jej nie bolało, dojechała, wróciła i była mniej zmęczona niż na góralu.
Po prawdzie pewnie jest tak, że póki sobie tyłka nie obije o siodełko, albo łokci nie pozdzieram to wiedzieć nie będę jaka faktycznie jest różnica |
_________________ hxxp://pierwszezabki.pl] hxxp://lilypie.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://www.kornela-m.blogspot.com/]blog? zapraszam!
SELER RULEZ! | Nie łączę wegetarianizmu z filozofią, więc jak czasem coś palnę - proszę o wyrozumiałość! Dziękuję
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=651569#651569]Zbieram na rower - zapraszam! |
|
|
|
 |
Alispo

Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2014-03-15, 11:20
|
|
|
Alez bym sobie tam pojechala..chocby na damce..tesknie za tymi okolicami,Mikarin jak mozesz to ucz sie bo masz gdzie jezdzic ze ho ho.
btw-jest 5 szynszyli do wzięcia choćby na DT we Wro,jak masz jakiś pomysl to pisz. |
_________________ facebook.com/dtogon |
|
|
|
 |
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2014-03-15, 11:33
|
|
|
Mikarin, ja nic nie doradzę. Napiszę tylko, że rower -fajna rzecz.
Ja wsiadłam po kilku latach nieużywania. Raz się nauczysz i już nie zapomnisz
Mam dużą damkę miejską. Jeździ się bosko, ale po mieście ( w sensie urbanistycznym ).
Bardzo się cieszę, ze przełamujesz strach- powodzenia! |
|
|
|
 |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2014-03-15, 21:11
|
|
|
Mikarin masz juz wszytkie dobre rady,ode mnie tylko szacun za odwage I kciuki na droge |
|
 |
go.

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2014-03-16, 16:23
|
|
|
-kreska- napisał/a: | Rozmowa była o składaku wcześniej. Uważam, że do windy to świetny pomysł. 3 ruchy- złożony, nie trzeba się szarpać jak dziewczyny pisały z pionizowanie roweru. W domu też mniej miejsca jeśli się nie ma garażu/bezpiecznej piwnicy. Sama z mężem mam składaki jako "drugi" rower wakacyjny. Pakujemy złożone do samochodu bezproblemowo z walizą. Gdyby nie ta funkcja to byśmy musieli kilka stówek puścić na jakiś zewnętrzny bagażnik. |
shit! Czemu nie wpadłam na to z 5 lat temu, tylko się szarpałam przez ten lata ze stalową wielką... krową |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-17, 08:34
|
|
|
go. napisał/a: | -kreska- napisał/a: | Rozmowa była o składaku wcześniej. Uważam, że do windy to świetny pomysł. 3 ruchy- złożony, nie trzeba się szarpać jak dziewczyny pisały z pionizowanie roweru. W domu też mniej miejsca jeśli się nie ma garażu/bezpiecznej piwnicy. Sama z mężem mam składaki jako "drugi" rower wakacyjny. Pakujemy złożone do samochodu bezproblemowo z walizą. Gdyby nie ta funkcja to byśmy musieli kilka stówek puścić na jakiś zewnętrzny bagażnik. |
shit! Czemu nie wpadłam na to z 5 lat temu, tylko się szarpałam przez ten lata ze stalową wielką... krową | No właśnie mój chłop tak się szarpie z rowerem, zresztą - nie mamy piwnicy, garaż daleko i malutki, więc Skoda wejdzie i nic więcej, rower górski męża stoi na korytarzu i graci trzeba go omijać za każdym razem, kiedy się wchodzi do mieszkania. |
_________________ hxxp://pierwszezabki.pl] hxxp://lilypie.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://daisypath.com] hxxp://www.kornela-m.blogspot.com/]blog? zapraszam!
SELER RULEZ! | Nie łączę wegetarianizmu z filozofią, więc jak czasem coś palnę - proszę o wyrozumiałość! Dziękuję
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=651569#651569]Zbieram na rower - zapraszam! |
|
|
|
 |
go.

|
Wysłany: 2014-03-17, 09:57
|
|
|
Mikarin, to dobrze, że macie bezpieczną klatkę. U nas nawet stare sanki przypięte na klatce do grzejnika potrafili zakosić |
|
|
|
 |
Alispo

|
Wysłany: 2014-03-17, 09:58
|
|
|
I ze macie miejsce na klatce |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-17, 10:05
|
|
|
Ta.... namawiam go, żeby się pozbył tego swojego roweru, bo koło zcentrowane w decathlonie na przeglądzie powiedzieli mu, że nie do naprawienia to jest. Praktycznie już na nim nie jeździ, ale na ramie jest jego ulubiona naklejka z pokemon i rower ma od łebka... i tak sobie stoi |
|
|
|
 |
Alispo

|
Wysłany: 2014-03-17, 10:08
|
|
|
Moze niech sobie zawiesi pod sufitem a la plakat |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-17, 10:11
|
|
|
Alispo, zasugeruję
Na razie zastanawia się nad wieszakiem na rowery w garażu - żeby je powiesić wysoko pod sufitem właśnie |
|
|
|
 |
go.

|
Wysłany: 2014-03-19, 17:58
|
|
|
Mikarin, kibicujemy i czekamy na fotorelacje |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-20, 08:01
|
|
|
go., obiecł mi chłop ochraniacze na koloana i łokcie - żebym się za bardzo nie poobijała jak będę się wywracać, a ten dwa Was bedzie foty poklatkowo cykał
A tak serio - pewnie się jakieś porobi, bo nigdzie nie widziałam takich zdjęć
No i siedzę jak na szpilkach, bo przecież dzisiaj ma być KURIER |
|
|
|
 |
Soul

Pomogła: 27 razy Dołączyła: 06 Sty 2008 Posty: 554 Skąd: .:ToruńMagicCity:.
|
Wysłany: 2014-03-20, 13:27
|
|
|
Mikarin, moooocno trzymam kciuki i kibicuję!!!
Ja dostałam rower na komunię, czerwony składak.Kilka dni po komunii ojciec pojechał nim gdzieś, zostawił pod sklepem i ... ukradli. Nigdy mi go rodzice nie odkupili.
Pierwszy rower kupiłam jakoś około wieku 20 lat, za pierwsze zarobione przez siebie pieniądze, za sprzątanie domu w Milanówku pod Warszawą Pojechałam z moim przyjacielem Pawłem do komisu, i wybrałam czerwone aluminiowe cudo Pamiętam do dziś wyraz twarzy przyjaciele i sprzedającego, ich niedowierzanie, że potrafiłam tylko przejechać parę metrów jako tako, i że NIE umiałam zakręcać Żeby wypróbować rower jechałam 6 metrów do końca wolnej przestrzeni, zsiadałam, odwracałam rower i jechałam z powrotem No mówię ci, robiłam piorunujące wrażenie...
Także ten tego, nauczysz się! Nikim ani niczym się nie przejmuj |
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2014-03-20, 13:48
|
|
|
Mikarin, powodzenia
Ja to chyba muszę w tym roku w końcu rower wypożyczyć, może się okaże, że jednak umiem jeździć. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-20, 14:05
|
|
|
Soul napisał/a: | Także ten tego, nauczysz się! Nikim ani niczym się nie przejmuj | :*
A się narobiło... przyjechał kurier, wyciągnęłam rower, chwilę się zastanawiałam, jak go złożyć do stanu używalności - a kiedy już tego dokonałam (pedały nadal na pasku zaciskowym) to syn się wcisnął, KAZAŁ się posadzić i przewieźć |
|
|
|
 |
go.

|
Wysłany: 2014-03-20, 14:15
|
|
|
Mikarin napisał/a: | to syn się wcisnął, KAZAŁ się posadzić i przewieźć |
czuje bluesa
A jak wrażenia, próbowałaś go coś już "na surowo" dosiąść? |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-20, 14:22
|
|
|
go., w ogóle się go nie boję (pewnie do pierwszej gleby ). Fajnie się siedzi. Potrafię się na nim utrzymać na odcinku dwóch metrów
Młody zakochał się w dzwonku <3
Tylko musze obczaić co jest co, bo sie gubię. Coś tam czytałam, ale inaczej jest poczytać, a inaczej wajchę przesunąć.
Przy prawej rączce jest luźna dźwignia - ma być luźna, czy coś popsułam? |
|
|
|
 |
go.

|
Wysłany: 2014-03-20, 14:27
|
|
|
Mikarin, nie powinna być za luźna. Może coś w przesyle coś rozjechało jeśli na tej stronie leżał, a na nim ileśtam kg innych pak(?) Ale to wystarczy pewnie mocniej śrubkę ścisnąć- w sensie dokręcić o ile nic nie strzeliło, ale chyba nie. A zaciska hamulec? |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-20, 14:30
|
|
|
go., o ile się nie mylę... to chyba jest hamulec przedni, bo na lewej mańce hamuje na tył.
Nie, nie zaciska, ale czarna lina wyskoczyła z uchwytu i zwisa luzem na dół - to chyba jest ten problem.
[edit] chodzi mi o ten czarny kabel. Pewnie oberwał od pedałów, bo są do niego umocowane. |
|
|
|
 |
go.

|
Wysłany: 2014-03-20, 14:37
|
|
|
Mikarin, po 18stej Ci odpiszę ok? jak to przeczytam Arowi |
|
|
|
 |
Mikarin
szczylowa mama

|
Wysłany: 2014-03-20, 14:39
|
|
|
go., to ja zrobię fote i wrzuce ci na fb, bo za bardzo nie wiem nawet, jak to opisać, ale spoko - może chłop mój przyjdzie i w 2 minuty zrobi - albo i nie, zobaczymy Jak nie to Decathlonie jest serwis, mojego chłopa już tam znają, damy radę |
|
|
|
 |
|