wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Krem do tiramisu/tortów konsystencji kremu z mascarpone
Autor Wiadomość
larva

Dołączył: 13 Lip 2016
Posty: 7
Wysłany: 2016-09-01, 17:46   Krem do tiramisu/tortów konsystencji kremu z mascarpone

2 puszki mleka kokosowego, które da się ubić (u mnie się sprawdza te z biedronki długo odstane w lodówce oraz Real Thai)
1 szkl nerkowców
1/4 szkl wody
2 łyżki oleju kokosowego
cukier-wg gustu,u mnie domowy waniliowy ok 3 łyżek
3 usztywniacze do śmietany-można mniej,zależy od konsystencji mleka koko
kwas mlekowy ok 1 łyżeczki albo sok z cytryny w większej ilości

Nerkowce zmielić na mąkę,dodać wodę,olej koko,cukier,kwas mlekowy lub sok z cytryny i zblenderować na gładko. Ubić tłustą część mleka koko z usztywniaczami na sztywno i delikatnie wymieszać z masą nerkowcową. Gotowe.

Genialnie sprawdza się w tiramisu i innych deserach. Jeśli przekładam nim jakiś tort lub ciasto to należy schłodzić krem w lodówce, aż zgęstnieje i dopiero działać.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13