urlop wychowawczy |
Autor |
Wiadomość |
diablica
|
Wysłany: 2008-02-01, 08:55 urlop wychowawczy
|
|
|
mam takie pytanie urodziłam dziecko w marcu 2007 do 15 lipca07 byłam na macierzyńskim potem do końca sierpnia na wychowawczym(od września nie przysługuje za wysokie dochody za rok poprzedni)
Obecnie od września jestem na L4 ( zwolnienie lekarskie) ponieważ zakład pracy został zlikwidowany po zwolnieniu ide na zasiłek dla bezrobotnych na pół roku. CZY PO ZASIłKU DLA BEZROBOTNYCH MOGę PONOWNIE Iść NA URLOP WYCHOWAWCZY ????? Proszę o pomoc może ktoś sie spotkał z taką sytuacja
dziękuję i pozdrawiam |
|
|
|
|
Kasia B.
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 849 Skąd: Warszawka
|
Wysłany: 2008-02-01, 16:15
|
|
|
diablica poszukaj odpowiedi tutaj hxxp://www.prawo-pracy.pl/forum/ |
|
|
|
|
Mirka
|
Wysłany: 2008-02-01, 17:05
|
|
|
diablica napisał/a: | do końca sierpnia na wychowawczym(od września nie przysługuje za wysokie dochody za rok poprzedni) |
Prawo do urlopu wychowawczego nie ma nic wspólnego z wysokością dochodów pracownika, więc nie zrozumiałam, dlaczego tylko do końca sierpnia byłaś na wychowawczym.
diablica napisał/a: | CZY PO ZASIłKU DLA BEZROBOTNYCH MOGę PONOWNIE Iść NA URLOP WYCHOWAWCZY ????? |
Według mnie nie, ponieważ urlop wychowawczy jest przywilejem pracowniczym i udziela go pracodawca.
Urlop wychowawczy można brać po kawałku, ale pomiędzy jednym i drugim kawałkiem trzeba być zatrudnionym na etacie. |
|
|
|
|
|