mleczka wegańskie |
Autor |
Wiadomość |
Veronique
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lis 2014 Posty: 922 Skąd: Tübingen
|
Wysłany: 2015-04-28, 08:57
|
|
|
Dzięki gosia_w, za Twoja rada tak zrobiłam, nie namoczylam, nie obralam, zblendowalam z woda, i wyszło ciekawe mleko do kaszy kukurydzianej dzis na śniadanie. Nie lubię słodkich smaków wiec nie dodawałam syropów. Następnym razem spróbuje z cynamonem! |
_________________ hxxp://www.maluchy.pl]
hxxp://www.maluchy.pl]
Anyone who doesn't go crazy can't be normal. |
|
|
|
|
Veronique
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lis 2014 Posty: 922 Skąd: Tübingen
|
Wysłany: 2015-04-29, 07:43
|
|
|
Jeszcze a propo mlek, czasem przecedzam tzw. pulpę, czasem nie w zależności do czego chce użyć mleko. Np dzis rano odcedzilam mleko migdałowe do ugotowania jaglanki. Do czego te farfocle potem użyć oprócz ciast (ledwo sie wyrabiam z normalnymi posiłkami wiec nie widze sie pieczacej ciasta, tym bardziej ze nie przepadam za słodkim)? Ktos ma jakis pomysł? |
_________________ hxxp://www.maluchy.pl]
hxxp://www.maluchy.pl]
Anyone who doesn't go crazy can't be normal. |
|
|
|
|
bodi
lucky lucky me :)
Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2015-04-29, 13:45
|
|
|
Wszelkiego rodzaju placki,naleśniki etc. Pasztety.zageszczanie zup,sosow. |
_________________
|
|
|
|
|
eM
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 12 Lip 2013 Posty: 416 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2015-04-29, 14:23
|
|
|
Veronique, można zrobić np. serek hxxp://www.olgasmile.com/serek-z-migdalow.html gdzieś jeszcze miałam jakiś przepis, ale nie mogę teraz znaleźć.
Jako peeling do twarzy, maseczka.
Dodatek do owsianki, kaszy jaglanej, do koktajli ewentualnie coś takiego hxxp://pinkcake.blox.pl/2013/03/Pascha-bez-sera-i-jajek-weganska-migdalowo.html
edycja:
Jeszcze mi się przypomniały te dwa przepisy hxxp://ohsheglows.com/2013/02/20/blissful-buckwheat-granola-clusters-oil-free/ hxxp://www.edibleperspective.com/home/2013/2/20/almond-milk-revisited-plus-almond-pulp-crackers-breakfast-br.html tylko już przy nich trochę pracy |
|
|
|
|
Veronique
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 14 Lis 2014 Posty: 922 Skąd: Tübingen
|
Wysłany: 2015-04-29, 22:23
|
|
|
Dzięki bodi i eM,
Do jaglanki czy owsianki czasem wlasnie dodaje, a właściwie to nie dodaje tylko nie odcedzam mleka. A czasem odcedzam bo lubię mieć takie gladziutkie, aksamitne, wolne od "farfocli" mleczko.
Do racuchow i naleśnikow dobry pomysł, tez niby stosuje nie odcedzajac.
Przejrzę te serki i placki...
Nie lubię robić w kuchni...ale smak domowego mleka mnie do tego zmusza... |
_________________ hxxp://www.maluchy.pl]
hxxp://www.maluchy.pl]
Anyone who doesn't go crazy can't be normal. |
|
|
|
|
|