Makaron ze szpinakiem |
Autor |
Wiadomość |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-03-14, 09:24 Makaron ze szpinakiem
|
|
|
3 pęczki makaronu gryczanego Tokyoto
paczka mrożonego szpinaku, nie papkowatego
tofu
2 ząbki czosnku
pomidor
sól, pieprz, gałka muszkatałowa,oliwa
Makaron gotujemy, pokruszone tofu smażymy na oliwie z czosnkiem, poptem szpinak. Proste i pyszne. Ważne aby szpinak był dobrej jakości.
IMG_3599.JPG
|
|
Plik ściągnięto 501 raz(y) 476,64 KB |
|
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
|
rosa
born to be wild
Pomogła: 174 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 7459 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2008-03-14, 11:40
|
|
|
to u nas częste danie, uwielbiamy wszyscy
dodaję do szpinaku zmielonych nasion i smietany kokosowej (jak mam) |
_________________ hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes |
|
|
|
|
magdusia
Pomogła: 42 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 1992 Skąd: HRLM
|
Wysłany: 2008-03-14, 11:51
|
|
|
szpinak jest the best przyprawiony zmieloną kolendrą. |
_________________
hxxp://alterna-tickers.com]
"Każdy jest geniuszem. Ale jeśli zaczniesz oceniać rybę pod względem jej zdolności wspinania się na drzewa, to przez całe życie będzie myślała, że jest głupia." A. Einstein |
|
|
|
|
Tusia
Pomogła: 19 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 557 Skąd: Czę100chowa
|
Wysłany: 2008-03-14, 13:00
|
|
|
Ja jadam szpinak w taki sposób: kroję cebulkę w bardzo drobną kosteczkę i podsmażam na oliwie przez minutę czy dwie, dodaje czosnku pokrojonego w plasterki, potem dodaję szpinak. ale mrożony w takich małych kawałeczkach już ze śmietaną zmieszany (śmietany w tym maleńko, właściwie nie czuć) i lekko solę. Na koniec dodaje sera pleśniowego i czekam, aż całkiem się rozpuści. I taką papke na makaron, właściwie jaki kto chce mniam. |
_________________ hxxp://www.forumveg.webd.pl] |
|
|
|
|
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2008-03-14, 13:07
|
|
|
Ja kupuję (jak się uda) taki liściasty w kostkach Bonduelle - jest go dużo więcej niż takiego mielonego, ale go gotuję, na parze. |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-03-14, 20:42
|
|
|
U nas mateusz kupuje, taki jakby w bryłkach, ale nie wiem co to za firma, kosztuje jakieś 7 zeta.
Co do sera w szpinaku - wróciłam znów do wegaznizmu, Mia za dużo miała smarków... |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
|
|