wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Makaron ze szpinakiem
Autor Wiadomość
Karolina 

Pomogła: 114 razy
Dołączyła: 06 Cze 2007
Posty: 4928
Wysłany: 2008-03-14, 09:24   Makaron ze szpinakiem

3 pęczki makaronu gryczanego Tokyoto
paczka mrożonego szpinaku, nie papkowatego
tofu
2 ząbki czosnku
pomidor
sól, pieprz, gałka muszkatałowa,oliwa


Makaron gotujemy, pokruszone tofu smażymy na oliwie z czosnkiem, poptem szpinak. Proste i pyszne. Ważne aby szpinak był dobrej jakości.

IMG_3599.JPG
Plik ściągnięto 501 raz(y) 476,64 KB

_________________
hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/
 
 
 
rosa 
born to be wild


Pomogła: 174 razy
Dołączyła: 05 Cze 2007
Posty: 7459
Skąd: Zielonka
Wysłany: 2008-03-14, 11:40   

to u nas częste danie, uwielbiamy wszyscy
dodaję do szpinaku zmielonych nasion i smietany kokosowej (jak mam)
_________________
hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes
 
 
magdusia 

Pomogła: 42 razy
Dołączyła: 03 Cze 2007
Posty: 1992
Skąd: HRLM
Wysłany: 2008-03-14, 11:51   

szpinak jest the best przyprawiony zmieloną kolendrą.
_________________

hxxp://alterna-tickers.com]
"Każdy jest geniuszem. Ale jeśli zaczniesz oceniać rybę pod względem jej zdolności wspinania się na drzewa, to przez całe życie będzie myślała, że jest głupia." A. Einstein
 
 
Tusia 


Pomogła: 19 razy
Dołączyła: 03 Cze 2007
Posty: 557
Skąd: Czę100chowa
Wysłany: 2008-03-14, 13:00   

Ja jadam szpinak w taki sposób: kroję cebulkę w bardzo drobną kosteczkę i podsmażam na oliwie przez minutę czy dwie, dodaje czosnku pokrojonego w plasterki, potem dodaję szpinak. ale mrożony w takich małych kawałeczkach już ze śmietaną zmieszany (śmietany w tym maleńko, właściwie nie czuć) i lekko solę. Na koniec dodaje sera pleśniowego i czekam, aż całkiem się rozpuści. I taką papke na makaron, właściwie jaki kto chce :D mniam.
_________________
hxxp://www.forumveg.webd.pl]
 
 
 
kofi 

Pomogła: 89 razy
Dołączyła: 12 Lis 2007
Posty: 6415
Skąd: jestem ze wsi
Wysłany: 2008-03-14, 13:07   

Ja kupuję (jak się uda) taki liściasty w kostkach Bonduelle - jest go dużo więcej niż takiego mielonego, ale go gotuję, na parze.
_________________
hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
 
 
Karolina 

Pomogła: 114 razy
Dołączyła: 06 Cze 2007
Posty: 4928
Wysłany: 2008-03-14, 20:42   

U nas mateusz kupuje, taki jakby w bryłkach, ale nie wiem co to za firma, kosztuje jakieś 7 zeta.
Co do sera w szpinaku :-( - wróciłam znów do wegaznizmu, Mia za dużo miała smarków...
_________________
hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,18 sekundy. Zapytań do SQL: 15