Glony |
Autor |
Wiadomość |
Malinetshka
Paulina
Pomogła: 73 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5765 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2010-01-19, 01:10
|
|
|
Z wakame jeszcze taką sałatkę znalazłam z ogórkiem zielonym i sosem (ocet ryżowy, brązowy cukier, miso - nie wiem jakie..jakies jasne, jak widać )
hxxp://www.youtube.com/watch?v=FA5x31EZOd0&feature=related
Troszkę przydługie nagranie, a dźwięk kiepskawy no i ten akcent ale da się wyłapać składniki. |
_________________ hxxp://www.myticker.eu/ticker/] |
|
|
|
|
lilias [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-01-19, 11:30
|
|
|
|
|
|
|
|
arahja
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 23 Cze 2008 Posty: 1148 Skąd: brno
|
Wysłany: 2010-03-27, 13:58
|
|
|
No i coś mnie podkusiło, stwierdziłam, że za mało jodu mam i kupiłam kombu.
Dodałam do jarzynówki jakiś tam fragment glonu.
O matko, on tam jest i na mnie patrzy, smakuje jak gumowe "coś" - jest to smak mi znany, ale wciąż nie mogę przypomnieć sobie, co to takiego było - niejasne wrażenia nie są zbyt pozytywne. Zamierzam wyjąć te pływajace paski i pociachać w mikroskopijne kawałki, nie wyrzucę przecież GLONU, muszę być tru. |
_________________ hxxp://czeski-sen.blogspot.cz |
|
|
|
|
Malinetshka
Paulina
Pomogła: 73 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5765 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2010-03-27, 14:01
|
|
|
arahja napisał/a: | Zamierzam wyjąć te pływajace paski i pociachać w mikroskopijne kawałki |
to jest dobre wyjście
Ja właśnie ugotowałam ciecierzycę na hummus z ogromnym kawałkiem kombu mam go zamiar zmiksować z resztą składników. Dla mnie akurat ten smak nie jest przykry, ale rozumiem, że dla innych jest |
_________________ hxxp://www.myticker.eu/ticker/] |
|
|
|
|
arahja
Pomogła: 26 razy Dołączyła: 23 Cze 2008 Posty: 1148 Skąd: brno
|
Wysłany: 2010-03-27, 14:43
|
|
|
Malinetshka napisał/a: | mam go zamiar zmiksować z resztą składników. |
To chyba też zrobię, gdy będę zużywać pozostałą część.
O tyle mnie dziwi własna reakcja, że z ryb w całym moim życiu zjadłam kilkanaście razy mintaja w panierce. Nie mam porównania z niczym morskim, bo na pewno nie ten mintaj tak smakował Niemniej rozejrzę się za jakimiś innymi uzupełniaczami jodu, to jest dla twardzieli
A i ponoć dorosłemu do przyzwyczajenia się do nowego smaku potrzeba 2 tygodni. Może jeszcze polubię? |
_________________ hxxp://czeski-sen.blogspot.cz |
|
|
|
|
lilias [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-03-27, 15:15
|
|
|
arahja, powolutku, nic na siłę ja glony pokochałam natychmiast, od pierwszego kawałka, a moja ma np. dorosła w końcu kobieta zrobiła bleeee i wzgardziła. Jak zmiksowany będzie Ci wchodził, to potem i w kawałku wciągniesz, ale teraz delikatnie . |
|
|
|
|
topcia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 2993
|
Wysłany: 2010-03-28, 00:30
|
|
|
Malinetshka napisał/a: | mam go zamiar zmiksować z resztą składników |
też zawsze tak robię |
|
|
|
|
lamialuna
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 16 Cze 2010 Posty: 1396 Skąd: Eire
|
Wysłany: 2011-05-26, 12:51
|
|
|
hxxp://www.clearspring.co.uk/seaveg_course_1_introduction tu po angielsku conieco, tymczasem my zajadamy sie platkami nori - hxxp://www.healthysupplies.co.uk/nori-seaweed-flakes-clearspring.html
rewelka do zupy, past i czego dusza zapragnie - w zupie najmniej czuc ryba |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] hxxp://pierwszezabki.pl]
Zapraszam na profile Facebook'owe
FreeThePuppets & Vegeluna & SlingShoe |
|
|
|
|
|