Twarożek wegański orzechowy |
Autor |
Wiadomość |
scharon
Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 19
|
Wysłany: 2009-03-27, 10:18
|
|
|
Ja robie dla Filipka mleko kokosowo-owsiane i bardzo mu smakuje -
dziekuje za agar ciekawa czy u mnie w sklepie ze zdrowa zywnoscia kupie ?? musze isc na przeszpiegi |
_________________ mama FIlipa i Jakuba |
|
|
|
|
topcia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 2993
|
Wysłany: 2009-05-24, 22:43
|
|
|
Właśnie spróbowałam mojego twarożku z migdałów. Dobry . ALe nie wiem, czy się ukisił czy nie. Dobry, i tyle . Jak poznać?
Jest cudownie puszysty |
|
|
|
|
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2009-05-25, 09:51
|
|
|
popełniłam już kilka razy, mnie b smakował, vegan znajomemu także, niestety Adzie nie |
|
|
|
|
Jagula
matka-nomadka
Pomogła: 64 razy Dołączyła: 31 Sie 2007 Posty: 3207
|
Wysłany: 2009-05-26, 20:11
|
|
|
Agnieszka napisał/a: | popełniłam już kilka razy, mnie b smakował, vegan znajomemu także, niestety Adzie nie | czasami dodaję również z pół wędzonego tofu- może taki podejdzie Adzie? |
_________________ hxxp://www.alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://podniebnekorytko.blogspot.co.uk]Když se doma vaří, tak se dobře daří. |
|
|
|
|
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2009-05-26, 20:15
|
|
|
Jagula: dziękuję przetestujemy kolejnym razem znaczy po 1, po wypłacie |
|
|
|
|
topcia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 2993
|
Wysłany: 2009-05-30, 02:03
|
|
|
bajaderka napisał/a: | bo on ma tak jak kefiry bakterie kwasu mlekowego, |
no właśnie. W kapuście brakło soku, więc dodałam.... ale nie wiem czy to jest to samo bakterie z AC Zymes . Są to bakterie Lactobacillus acidophilus. Niech ktoś mądry się wypowie, czy jutro warto zaryzykować i spróbować serka. Ale wydaje mi się, że te bakterie też się nadają. Wrzuciłam 4 mld, a co tam, niech se jedzą |
|
|
|
|
kocham_tramwaje
Pomogła: 14 razy Dołączyła: 07 Wrz 2008 Posty: 997
|
Wysłany: 2009-07-13, 13:25
|
|
|
zrobione
zanim wjechał na stół musiałam się ostro nagimnastykować, żeby Wala nie wsunęła całego
jest fantastyczny
bajaderko-ukłony. dzięki za przepis :*** |
_________________ hxxps://www.facebook.com/pages/Poduszkarka/1391382977755418?ref=hl
hxxps://www.facebook.com/pages/Flash-Decor/114932025350210?bookmark_t=page |
|
|
|
|
agaB
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 20 Gru 2008 Posty: 767 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-07-14, 15:21
|
|
|
Szkoda, że nie mam słoika z ogórkami , bo nabrałam dużej ochoty, ale kupie ogórki i jej ukiszę i będę cierpliwie czekać, aż się ukiszą Na pewno go zrobię.
A czy mogę użyć wody z kapusty kiszonej, bo tylko taką mogę dostać w sklepie. |
|
|
|
|
bajaderka
Pomogła: 53 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 647 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2009-07-15, 17:49
|
|
|
walaija, super, że Ci smakowało
agaB, ja bym nie dodawała, ktoś pisał, że tak zrobił i wyszedł całkiem inny smak
topcia, ja chyba dawałam na forum przepis na kefir/ maślankę z nerkowców, właśnie wtedy używałam tych bakterii AC - Zymes |
|
|
|
|
agaB
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 20 Gru 2008 Posty: 767 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-08-12, 23:24
|
|
|
Od tygodnia namiętnie robię twarożek, albo z migdałów albo z nerkowców. Jest przepyszny.
I całej rodzince smakuje. |
|
|
|
|
Ka.ja
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 24 Paź 2008 Posty: 746 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2009-09-02, 22:54
|
|
|
przetestowałam twarożek z migdałów i z nerkowców - ten drugi o niebo lepszy, no i zdecydowanie mniej pracochłonny
a jak się na te twarożki położy pomidora czy ogórka albo doda szczypiorku - bajka!
dzięki bajaderko za inspirację!
w najbliższych dniach popełnię gryczaki chrupaki:) |
_________________ hxxp://www.suwaczek.pl/]
Ciuszki chłopięce 110-140,zabawki, książki dla dzieci i dorosłych - hxxps://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/hZRW/ |
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-01-26, 19:50
|
|
|
zrobiłam z nerkowców i tym razem mi się udał. Jest pyszny! Trzymałam przez kilka godzin w piekarniku z włączoną żarówką. Teraz wiem, że ten poprzedni mi się nie ukisił. Smak miał inny. |
|
|
|
|
dżo
Pomogła: 142 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5422 Skąd: między polem a łąką
|
Wysłany: 2010-03-26, 20:11
|
|
|
Ten twarożek jest rewelacyjny! Zrobiłam dziś z nerkowców - zanim się ukisił Tymon mi sporo wyjadł, tak mu posmakował . Bardzo się cieszę bo to wspaniała alternatywa almette chrzanowego . |
|
|
|
|
zina
Pomogła: 93 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 6308
|
Wysłany: 2010-03-26, 21:56
|
|
|
Jutro pędzę po nerkowce.
Póki co migdały już się moczą
Klarze nie podchodzą żadne pasty na pieczywo więc muszę spróbować tego wynalazku |
|
|
|
|
|