|
ekojarmark we Wrocławiu |
| Autor |
Wiadomość |
Alispo

Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-09-29, 22:36 ekojarmark we Wrocławiu
|
|
|
Ekojarmark na Solnym zaprasza do 5.X.
Witajcie,
od piatku dzieje sie na Solnym jesienny Ekojarmark - dobra informacja to że od tej jesieni az do konca 2010 roku bedziemy realizowali 2 jarmarki rocznie - edycje jesienną oraz wielkanocną. Rowniez Ilośc wystawców wzrosla o 50%! Obecnie mamy aż 30 domków z lokalnymi producentami.
Jest smacznie!
Podczas tej edycji specjalnie zapraszamy do Domków lokalnych pratnerstw - Doliny Baryczy oraz Ducha Gór gdzie jest mnóstwo przysmaków - chatki piernikowe, chleby, jabłka, karpie, sery, jaja, przetwory, ciasta, pikle i inne cuda. Prócz tego indywidualni rolnicy ekologiczni oferują swoje dobra.
Z działu rozwoju zapraszamy na 2 spotkania : w najbliższy czwartek 2 pazdziernika o godz.18 do Mediateki gdzie bedzie miala miejsce prelekcja na temat permakultury jako mieszanki tradycji i współczesnej wiedzy, mającej stanowić alternatywę dla systemu masowej produkcji żywności. Spotkanie bedzie polaczone z drobnym poczestunkiem z produktów fair-trade.
Drugie spotkanie bedzie 3 pazdziernika, w piatek rowniez o godz. 18 w Mediatece. Chcących się dowiedzieć jak mocno sposób produkcji żywności i jej konsumpcji wpływa na życie społeczności lokalnych zapraszamy na spotkanie z przedstawicielem wrocławskiego stowarzyszenia Sprawiedliwy Handel (www.sprawiedliwy-handel.pl) . Podczas tego wydarzenia będzie można spróbować kawy produkowanej bez użycia maszyn w małych rodzinnych spółdzielniach południowego Meksyku, herbaty, czekolady i innych produktów spod znaku Fair Trade.
Prócz tego w weekend zapraszamy na konkurs - zamień odpady na kulturalne wypady oraz na wspólne warsztaty z malowania toreb. Przynosząc posegregowane odpady - minimum 3kg makulatury lub15 butelek PET badz tez opakowan szklanych bedzie mozna wylosowac bilet do kina badz muzeum!
Więcej informacji na stronie
www.ekojarmark.pl |
_________________ facebook.com/dtogon |
|
|
|
 |
Flippi

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 28 Lip 2007 Posty: 401 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-09-30, 10:22
|
|
|
Alispo, nie chcemy karpi
|
_________________ ---------------------------
Mój blog
www.prawdziwy.blox.pl
hxxp://www.suwaczek.pl/] |
|
|
|
 |
Alispo

Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-10-02, 07:49
|
|
|
| o,nawet nie zauwazylam;)na miejscu tez |
_________________ facebook.com/dtogon |
|
|
|
 |
Flippi

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 28 Lip 2007 Posty: 401 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-10-02, 10:10
|
|
|
Przechodziłam tamtędy wczoraj, co prawda w pośpiechu, ale karpi również nie widziałam. Tylko ten nieśmiertelny "smalczyk"... |
_________________ ---------------------------
Mój blog
www.prawdziwy.blox.pl
hxxp://www.suwaczek.pl/] |
|
|
|
 |
|
|