|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
konferencja na temat szczepionek |
| Autor |
Wiadomość |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2008-08-24, 14:31 konferencja na temat szczepionek
|
|
|
hxxp://akademiapodyplomie.pl/data/wakcynologia210x297.pdf
spotkałam się niedawno z młoda lekarką (znajoma znajomego), która zajmuje się szczepionkami w swojej pracy, i odbylyśmy bardzo ciekawą rozmowę. Widziałam że moje wątpliwości znajdują w niej pewien odźwięk, choc rozmowa zakończyła się tym, że obie pozostałyśmy przy swoich poglądach, to jednak wymiana zdań była bardzo inspirująca. Ona sama szczepi swoje dziecko, ale widziałam że nie jest zamknięta w swoich poglądach.
Przy tej okazji ona powiedziała mi o konferencji, na którą wybiera się w pażdzierniku, i zaproponowała bym przesłaął jej pytania do prelegentów, będzie je można zadac w trakcie.
Pomyślałam że podam tę informację na forum, zbiorę Wasze sugestie i wyślę jej w jednym pakiecie. Chyba warto.
Ja sama myślałam o tym by zapytac o metody statystyczne obliczania skuteczności szczepionek. Bo jeśli faktycznie jest tak, że nie uwzględnia się tego w jakim stopniu dana populacja w ogóle ma stycznośc z patogenem, to jak np. ocenic skutecznosc szczepionki p/polio - chyba jedyna forma styczności z wirusem to zarażające dzieci po szczepionce żywej. itd.
Piszcie, o co jeszcze chcielibyście zapytac. Oczywiście, widzę na stronie kto jest organizatorem, nie spodziewam się cudów. Ale moim zdaniem warto zapytac, bo a nuż dowiemy się czegoś ciekawego. |
|
 |
YolaW

Pomogła: 39 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5462 Skąd: Południe :)
|
Wysłany: 2008-08-24, 19:51
|
|
|
| bodi bardzo ciekawy temat, zastanowię się nad pytaniami... |
_________________ hxxp://www.slub-wesele.pl]
hxxp://slub-wesele.pl/]
hxxps://achtedzieciaki.pl/artykul/17] |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2008-10-14, 18:24
|
|
|
Teraz w TVN był krótki materiał o szczepieniach - za wiele nie zapamiętałam, ale wypowiadała się dr Maria Dorota Czajkowska - Majewska - Instytut Psychiatrii i Neurologii w Warszawie - mówiła, że niewątpliwie środki dodawane do szczepionek wywołują szereg chorób i zaburzeń. Potem wypowiadał się jakiś inny lekarz i oczywiście mówił, że nie ma żadnych dowodów na to, że szczepionki szkodzą i że trzeba to badać, jeśli ktoś chce, ale na poważnie...
Była też pani, która ma autystycznego syna - zaczęło się to u niego wkrótce po szczepieniu.
Konkluzja była taka, że powinno się rozpocząć szeroką dyskusję na temat szczepień. Aha, i coś o kongresie wspominali, ale chyba nie tym, tylko jakimś, który dopiero się odbędzie. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|