kuchnia chińska |
Autor |
Wiadomość |
ymarcin
Dołączył: 18 Lis 2013 Posty: 20
|
Wysłany: 2014-10-13, 14:22
|
|
|
Znacie jakieś fajne blogi lub książki albo to i to? |
|
|
|
|
ajanna
Pomogła: 75 razy Dołączyła: 11 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: Barcelona
|
Wysłany: 2014-12-30, 22:36
|
|
|
mi wszelkie kuchnie orientalne b smakuja i czasami probuje odtworzyc cos, co jadlam na miescie. tutaj we wszystkich chinskich knajpkach serwuja "tofu de la casa" , ktore jest b latwe do zrobienia: obrane i pokrojone w cienkie plasterki imbir i czosnek podsmazamy chwile (na zlotawo) na oleju, dodajemy pokrojone warzywa (papryke, cukinie, biala rzodkiew - co sie nawinie), namoczone shitake (mozna tez bambus i serce palmy, uszy mnicha, czy jak tam sie te grzyby nazywaja) i ofc tofu w plastrach. to wszystko podsmaza/poddusza sie az warzywa beda al dente. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
ymarcin
Dołączył: 18 Lis 2013 Posty: 20
|
Wysłany: 2014-12-31, 11:14
|
|
|
Ja próbuje odtworzyć i za chiny mi nie wychodzi, nie wiem co tam dodają. |
|
|
|
|
panikanka
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2012 Posty: 888 Skąd: Toronto
|
Wysłany: 2015-01-04, 23:17
|
|
|
ymarcin napisał/a: | Ja próbuje odtworzyć i za chiny mi nie wychodzi, nie wiem co tam dodają. |
Gessler kiedyś robiła swoje rewolucje w chińskiej knajpie i tam kucharz dodawał glutaminian |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
www.wegeblw.pl
www.zdrowieodkuchni.info |
|
|
|
|
bojster
Pomógł: 66 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 2847 Skąd: Neverwhere
|
Wysłany: 2015-01-05, 02:21
|
|
|
panikanka napisał/a: | ymarcin napisał/a: | Ja próbuje odtworzyć i za chiny mi nie wychodzi, nie wiem co tam dodają. |
Gessler kiedyś robiła swoje rewolucje w chińskiej knajpie i tam kucharz dodawał glutaminian |
Przed czy po rewolucji? |
|
|
|
|
panikanka
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 24 Mar 2012 Posty: 888 Skąd: Toronto
|
Wysłany: 2015-01-05, 12:26
|
|
|
bojster
przed |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
www.wegeblw.pl
www.zdrowieodkuchni.info |
|
|
|
|
|