wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich



FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Picasa
Autor Wiadomość
Humbak 


Pomogła: 80 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 3937
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-03-26, 12:25   Picasa

Czy możecie mi pomóc rozszyfrować napis picasowy?

Przeglądając albumy wegedzieciaków pojawiła mi się informacja:
"Uwaga: sekcja linków do albumów niepublicznych wkrótce zostanie usunięta. Gdy tak się stanie, nie będzie możliwe odwiedzanie tych albumów za pośrednictwem tej strony. Użyj zakładek w swojej przeglądarce lub innego sposobu, aby zapisać linki do interesujących Cię albumów. Przepraszamy za wszelkie niedogodności."

Nie mam pojęcia jak mogę użyć zakładek lub zapisać linki (gdzie? po prostu gdzieś u siebie na kompie?) żeby nie stracić dostępu do albumów... :-(

będę wdzięczna za pomoc!
_________________
<img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/q/qbfxwgk3a.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers"><img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/z/zv7rbqnhj.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers"><img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/3/3hcbwsnal.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers">
 
 
Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 6526
Wysłany: 2009-03-26, 12:35   Re: Picasa

Humbak napisał/a:

Nie mam pojęcia jak mogę użyć zakładek lub zapisać linki (gdzie? po prostu gdzieś u siebie na kompie?) żeby nie stracić dostępu do albumów... :-(


funkcję zakładek masz w każdej przeglądarce - w menu masz kolejno: plik, edycja, widok, historia, ZAKŁADKI. i tam masz opcję: dodaj zakładkę.

Otwierasz np niepubliczny album Capri (hipotetycznie, bo go na picasa nie ma ;-) ), wchodzisz w DODAJ ZAKŁADKĘ - i tam możesz zdecydować, czy link do albumu ma Ci się wyswietlać w pasku zakładek po otwarciu przeglądarki, czy też być dostępny z menu zakladki. Jak linków jest kilka, to pasek jest fajniejszy, jak sporo tego, to lepiej wrzucic do menu zakładki.

możesz też zapisać linki u siebie na kompie.
_________________
this is the strangest life I've ever had...

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.
 
 
Humbak 


Pomogła: 80 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 3937
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-03-26, 13:33   

Capri, z nieba mi spadasz - dzienki dobra kobieto! :D
_________________
<img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/q/qbfxwgk3a.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers"><img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/z/zv7rbqnhj.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers"><img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/3/3hcbwsnal.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers">
 
 
Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 6526
Wysłany: 2009-03-26, 13:49   

cieszę się, ze udało mi się zrozumiale napisać :D
_________________
this is the strangest life I've ever had...

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.
 
 
Kreestal 

Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 1497
Skąd: Oxford
Wysłany: 2009-03-26, 14:04   

A może by zrobić wątek, w którym utworzymy bazę linków do naszych niepublicznych albumów?
 
 
Karolina 

Pomogła: 114 razy
Dołączyła: 06 Cze 2007
Posty: 4928
Wysłany: 2009-03-27, 14:04   

Czy ktoś może mi poradzic jak umieścić zdjęcie z kompa do ogólnodostępnej galerii w pisasie?
_________________
hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/
 
 
 
Humbak 


Pomogła: 80 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 3937
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-03-27, 22:29   

Wchodzisz na picasę i masz tam nasamejgórzepaski 'moje zdjęcia' 'ulubione' 'eksploruj' a poten okienko 'prześlij' - klikasz nanie i pokazują się albumy albo opcja utwórzy album wchodzisz w album i przesyłasz zdjęcie klikając na 'dodaj'
_________________
<img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/q/qbfxwgk3a.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers"><img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/z/zv7rbqnhj.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers"><img src="hxxp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/3/3hcbwsnal.png" border="0" alt="AlternaTickers - Cool, free Web tickers">
 
 
Karolina 

Pomogła: 114 razy
Dołączyła: 06 Cze 2007
Posty: 4928
Wysłany: 2009-03-28, 20:24   

Tak tez zrobiłam, ale w web albumie funkcjonują jako "moje zdjęcia", nie jako galeria publiczna.
_________________
hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/
 
 
 
kamma 
Magellan


Pomogła: 147 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 7442
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2009-03-29, 13:56   

Karolina, otwierasz album, zaraz pod zakładką "Ulubione" jest funkcja EDYTUJ. Klikasz na to, rozwija się menu, z którego wybierasz Właściwości albumu. Otworzy się nowe okno. Zjedź na sam dół i zaznacz, że album ma być publiczny.
_________________
hxxp://alterna-tickers.com]hxxp://alterna-tickers.com]

hxxp://anilanastudio.blogspot.com/
Ostatnio na blogu: Wszystko jest możliwe
"Trzeba wierzyć w człowieka, koleś"
 
 
 
zina 


Pomogła: 93 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 6308
Wysłany: 2009-05-09, 22:32   

Probowalam zaladowac po raz pierwszy swietnej jakosci video na picase ale jakos pozostawiala wiele do zyczenia, strasznie rozpikselowane wyszlo.
Czy ktos wie dlaczego?
 
 
 
Lily 


Pomogła: 425 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 18037
Wysłany: 2009-05-09, 23:48   

zina, być może dlatego, że są konwertowane do określonego formatu? hxxp://picasa.google.com/support/bin/answer.py?answer=55990&ctx=sibling
_________________
hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański
 
 
zina 


Pomogła: 93 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 6308
Wysłany: 2009-05-10, 13:03   

Lily, dziekuje choc dalej nie wiem co z tym fantem zrobic :roll:
 
 
 
frjals 
ískalt tófa


Pomogła: 23 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 1706
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-05-18, 10:24   

Czy może ktoś wie co z tym zrobić?

Chciałam właśnie przełożyć zdjęcia do picasy i pod koniec zapisywania pokazał się taki komunikat: "Zapis na dysku nie jest możliwy, gdyż dysk jest zabezpieczony przed zapisem. Usuń zabezpieczenie przed zapisem z woluminu w stacji F:." :shock:
Nic z tym nie można zrobić, to okienko nie znika a ja nie mam pojęcia jak usunąć zabezpieczenie. To nowy aparat, pierwszy raz podłączony (z tego co wiem), wcześniej nic takiego się nie pokazywało. Boję sie, że jak go odłączę to szlag trafi zdjęcia, bo mam opcję usuń z aparatu po skopiowaniu...

Jakieś pomysły?
_________________

 
 
Lily 


Pomogła: 425 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 18037
Wysłany: 2009-05-18, 17:04   

frjals, nie wiem, czy sobie poradziłaś, nie spotkałam się z takim komunikatem - jedyne, co znalazłam na ten temat to to hxxp://www.samsungi.pl/viewtopic.php?t=4889
_________________
hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański
 
 
frjals 
ískalt tófa


Pomogła: 23 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 1706
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-05-19, 12:27   

Skopiowałam w końcu ręcznie na dysk i odłączyłam aparat :-> . Wygląda na to, że on (komputer? picasa?) te zdjęcia chciał zapisać na aparacie :shock: . Tylko dlaczego? :-?
_________________

 
 
neina 


Pomogła: 44 razy
Dołączyła: 23 Paź 2007
Posty: 2342
Skąd: Teddington
Wysłany: 2009-06-14, 17:10   

Nie moge od wczoraj dodawac podpisow pod zdjeciem, wpisuje, klikam dodaj i nic sie nie dzieje. Ktos tak mial?
_________________
<img src="hxxp://www.alterna-tickers.com/tickers/829543.png" border=0>
 
 
kamma 
Magellan


Pomogła: 147 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 7442
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 2009-06-15, 00:34   

ja tak czasem miewam. Nie mam pojęcia, co jest przyczyną, być może wolno działający net?

morgi znalazł sposób: gdy podpis się "zaciął", kliknął "odśwież" i poszło :shock:
_________________
hxxp://alterna-tickers.com]hxxp://alterna-tickers.com]

hxxp://anilanastudio.blogspot.com/
Ostatnio na blogu: Wszystko jest możliwe
"Trzeba wierzyć w człowieka, koleś"
 
 
 
neina 


Pomogła: 44 razy
Dołączyła: 23 Paź 2007
Posty: 2342
Skąd: Teddington
Wysłany: 2009-06-17, 19:56   

O dzieki, sprobuje :-)

[ Dodano: 2010-02-17, 22:49 ]
Od kilku miesiecy nie wyswietlaja mi sie niektore zdjecia, rowniez w mojej galerii. W widoku ogolnym jest po prostu biale okno, a jak klikam na te zdjecie, to wyswietla mi sie jakies wczesniejsze zamiast tego. Bardzo wkurzajace to jest i wiele mnie omija, szczegolnie jak pod zdjeciem jest interesyjacy podpis :roll: Co moge zrobic?
_________________
<img src="hxxp://www.alterna-tickers.com/tickers/829543.png" border=0>
 
 
neina 


Pomogła: 44 razy
Dołączyła: 23 Paź 2007
Posty: 2342
Skąd: Teddington
Wysłany: 2010-02-17, 23:50   

Od kilku miesiecy nie wyswietlaja mi sie niektore zdjecia, rowniez w mojej galerii. W widoku ogolnym jest po prostu biale okno, a jak klikam na te zdjecie, to wyswietla mi sie jakies wczesniejsze zamiast tego. Bardzo wkurzajace to jest i wiele mnie omija, szczegolnie jak pod zdjeciem jest interesyjacy podpis :roll: Co moge zrobic?
_________________
<img src="hxxp://www.alterna-tickers.com/tickers/829543.png" border=0>
 
 
majaja 
wybuchowa wredota


Pomogła: 52 razy
Dołączyła: 12 Cze 2007
Posty: 3450
Skąd: warszawskie Bielany
Wysłany: 2010-07-20, 07:22   

Zrobiłam wybór ze zdjęc chciałam dodać do Picassy, ale on w programie uparcie mi pokazuje cały folder, jest gdzieś tam opcja, żeby ręcznie przejrzeć zawartość komputera, a nie tylko szukaj? Ten folder zrobiłam sobie na pulpicie więc nie wiem czemu go nie wdzi, bo to kopie? Nie bardzo chcę w programie picassa apiać to przeglądać, bo umieszczę coś czego nie chcę, tak przy okazji jak usuwa się nie chciane zdjęcia ze strony?
 
 
Lily 


Pomogła: 425 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 18037
Wysłany: 2010-07-20, 12:09   

majaja, przyznaję, że nie rozumiem, o co pytasz :) Jeśli chcesz dodać folder do programu, wybierasz "przeszukaj raz" i dodaje Ci cały folder, z tego programu dopiero przekazujesz online - ręcznie, po kolei. Nie musisz dodawać wszystkiego do albumu online. To dodawanie folderu powoduje jedynie, że jest on widoczny przez program Picasa. Trudno to wszystko tłumaczyć, jeśli się nie siedzi obok kogoś i nie pokazuje...
_________________
hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański
 
 
majaja 
wybuchowa wredota


Pomogła: 52 razy
Dołączyła: 12 Cze 2007
Posty: 3450
Skąd: warszawskie Bielany
Wysłany: 2010-07-21, 07:24   

Lily napisał/a:
wybierasz "przeszukaj raz" i dodaje Ci cały folder,
Może nie radzę sobie z kryterium wyszukiwania... Problem w tym że ja w kompie mam tysiące zdjęć, filmików itp, myślałam że w programie jest opcja załącz - jak do maila - wybierasz dysk na którym jest interesujący cię folder i już. Na kajakch zrobiłam ok. 600 zdjęć i ztego wybrałam kilkanaście które chciałam wrzucić, więc na pulpicie zrobiłam z tego folder i on nie może tego znaleźć, znajduje tylko ten pierwotny w którym zdjęć jest kilkaset, ale dobra, najwyżej usiąde i jeszcze raz powybieram już w picassie. :) . Jak zrobiłam przeszukaj to to wwalił mi 2% tego co mamy w kompie i jest tak zawalony, że nic nie mogę znaleźć ;) A i ze zmianami nazwy folderu też kombinowałam i tak nie znajduje. Dzięki Lily
 
 
kasienka 


Pomogła: 123 razy
Dołączyła: 02 Cze 2007
Posty: 8362
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-20, 22:42   

Skoczyło mi się miejsce na picasie :/

Czy jedynym rozwiązaniem (oprócz zakupu dodatkowego miejsca) jest rejestracja nowego konta gmail i powiązanie go z nowym kontem na picasie?
 
 
karmelowa_mumi 

Pomogła: 41 razy
Dołączyła: 12 Sie 2009
Posty: 2306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-02-07, 22:38   

może mi ktoś pomoże przesłać video (w formacie mp4) - do albumu? Gdy robię to tak jak jpgi, wyświetla mi się komunikat, że nieprawidłowy typ pliku - może tam tylko faktycznie można zdjęcia ?

Moje pytanie więc - jak wrzucić wideo na picassę?
_________________
hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://wegedzieciak.pl]

ALL YOU NEED IS LOVE.... AND CHOCOLATE
 
 
Lily 


Pomogła: 425 razy
Dołączyła: 04 Cze 2007
Posty: 18037
Wysłany: 2011-02-08, 10:42   

karmelowa_mumi, ja z komórki wrzucam mov, i działa, ale tu piszą, że mp4 też może być hxxp://www.google.com/support/a/bin/answer.py?hl=pl&answer=106608 - to nie wiem, czemu nie działa :(
_________________
hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 13