wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z łożyskiem
Autor Wiadomość
Ewelinkad21

Wysłany: 2009-05-20, 18:47   Problemy z łożyskiem

Witam, może któraś z Was miała ten sam problem....Dostałam lekkich brązowych plamień, następnego dnia pojechałam do lekarza. Po zrobieniu USG okazało się że łożysko jak to lekarz powiedział "jakby się odklejało w jednym miejscu", dał mi duphaston(po którym strasznie boli mnie żołądek) i magnez, zakazał współżycia i zalecił bezwzględne leżenie. Po 2 tyg.jak nic się nie będzie działo mam przyjść na badanie. Strasznie się boję:( wiadomość że zostanę mamą zaskoczyła mnie, nie będę ukrywała że nie było to pozytywne zaskoczenie, ale.... pokochałam tą kruszynkę z brzuszka i nie wyobrażam sobie co by było gdybym poroniła:( Całymi dniami czytam tylko różne wypowiedzi na ten temat i sugeruję się tylko najgorszymi... leżę już 6 dni , jak narazie nic się nie dzieje ale wcześniej też nie miałam żadnych objawów. Psychicznie czuję się strasznie skołowana:( czy któraś z Was też miała ten problem? jakie są szanse że wszystko dobrze się skończy?Lekarz powiedział że będzie mógł coś powiedzieć dopiero po 2 tyg. Boję się bo to dopiero 15 tydzień, a tak się cieszyłam jak skończył się pierwszy trymestr.... Pozdrawiam wszystkie szczęśliwe przyszłe mamusie

Malati 

Pomogła: 71 razy
Wysłany: 2009-05-20, 19:16   

------
Ostatnio zmieniony przez Malati 2013-11-08, 23:20, w całości zmieniany 1 raz  

Hexe 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-05-20, 19:48   

Ewelinkad21, ja plamiłam od początku ciąży właśnie z powodu łożyska. Pierwsza wizyta w szpitalu już w 6 tygodniu i jeszcze jedna ok 13 tygodnia tym razem była to już czysto czerwona krew. Powodem był mięśniak, który uniemożliwiał łożysku dokładne "przyklejenie". Lekarz zalecił mi bezwzględne leżenie dopóki macica nie urosła i łożysko nie podniosło się do góry, ale właśnie to uratowało moją dziś już 3 miesięczną Paulinkę :-D .Także leż kobieto i wypoczywaj. Jeśli możesz idź na zwolnienie i wykorzystaj ten czas na relaks, wyspanie się itp. bo potem t :-D o już nie będzie na to czasu ;-)
Najważniejsze to pozytywne myślenie i ODPOCZYNEK, a nawet powiedziałabym LEŻENIE PLACKIEM.
A duphaston brałam chyba do 18 tyg. potem nie był już potrzebny. Dodam jeszcze, że poród odbył się drogami natury, choć zazwyczaj przy problemach z łożyskiem zalecają cesarkę. Jeszcze raz się powtórzę. ODPOCZYWAJ I POZYTYWNIE MYŚL, a wszystko jest możliwe. :-D
Trzymamy z Paulą kciukasy ;-)

Odpowiedz do tematu