|
Opuchlizna pod oczami |
| Autor |
Wiadomość |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-10-20, 21:32 Opuchlizna pod oczami
|
|
|
Może znacie jakieś domowe sposoby na podpuchnięte oczy? kostki lodu już próbowałam i mało to dało ,a może trzeba się porządnie wyspać... |
|
|
|
 |
mossi

Pomogła: 20 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 2010 Skąd: Sari/Wro
|
Wysłany: 2009-10-20, 21:44
|
|
|
| pomarańczka napisał/a: | | a może trzeba się porządnie wyspać... | od tego trzeba zacząć!
Może maść ze świetlikiem pomoże? Mi przynosi natychmiastową ulgę, ale nie wiem czy ma "czysty" skład... |
_________________ Ja chcę dobrze ale nie udaje mi się to jak Kaliszowi dieta |
|
|
|
 |
honey

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 08 Cze 2007 Posty: 428 Skąd: hameryka
|
Wysłany: 2009-10-21, 00:26
|
|
|
| torebki z herbata takie mokre oczywiscie.. juz ostudzone - jako oklady .. najlepiej zielona ..podobno pomaga |
_________________ dzisiaj liczy sie tylko teraz,teraz licze tylko na dzisiaj ..a jutro....to sie zobaczy jutro |
|
|
|
 |
karmelowa_mumi
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 12 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2009-10-21, 07:19
|
|
|
pomarańczka, wyspać się!
doraźnie herbata - czarna, rumianek
łyżeczka wyjęta z zamrażarki - przykłada się do oka, ona obkurcza naczynia krwionośne i trochę pomaga |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://wegedzieciak.pl]
ALL YOU NEED IS LOVE.... AND CHOCOLATE |
|
|
|
 |
Marcela
|
Wysłany: 2009-10-21, 08:11
|
|
|
| pomarańczka, doraźnie to tak jak dziewczyny piszą, ale przyczyna pozostaje. Warto jej poszukać bo to nie tylko o względy estetyczne chodzi. Warto zbadzać mocz (nerki).Podpuchnięte oczy też często się zdarzają przy robaczycach. |
|
|
|
 |
nika

Pomogła: 27 razy Dołączyła: 30 Sty 2008 Posty: 508 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 2009-10-21, 09:56
|
|
|
Gdzieś mi sie obiło o uszy, że żele przeciwko hemoroidom rewelacyjnie likwidują opuchliznę pod oczami. Jakby sie tak zastanowić to może to mieć sens.
Mam żel na stłuczenia , on dobrze likwiduje opuchliznę tylko chyba z alkocholem jest bo szczypie trochę, ale w awarzyjnych sytuacjach mogę znieść nawet w oku
hxxp://www.cefarm24.pl/hirudoid-zel-40-g-p876.html?utm_source=spam&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-10&utm_content=876
Z naturalnych metod to żadnej spetakularnej nie znam. Krem żaden też cudów nie zrobił.
Odpowiednia ilość snu (za dużo chyba jeszcze gorzej niż za mało) mniej soli i może jakieś herbatki moczopędne.
Tak w zasadzie to muszę to przemyśleć, bo miałm taki problem chyba przez kilka dobrych lat i właśnie do mnie dotarło, ze nie już nie mam tzn. nie mam przy normalnym trybie życia. |
|
|
|
 |
|
|