bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2009-07-21, 23:16 prosba o krew dla dziewczyny chorej na raka
|
|
|
kochani, umieszczam tutaj tę informację, może ktoś z forumowiczów będzie mógł pomóc - siostra mojej znajomej choruje na raka, leży w Instytucie Onkologii w Warszawie i potrzebna jest krew dla niej (a właściwie "na jej rzecz" - będzie mieć kilka transfuzji i chodzi o to by zgromadzić 20 litrów krwi, dowolnej grupy, żeby "wyrównać" to co zostanie wzięte z banku krwi).
Rozpuszczamy wici wśród znajomych, ale postanowiłam podesłać tę wiadomość również tutaj. (Modów proszę o usunięcie po najbliższym czwartku)
Tu list który od niej dostałam:
| Cytat: |
Drogie Koleżanki i Koledzy, zwracam się do Was z prośbą o pomoc
Moja siostra, Wioleta Radzik, we wrześniu 2008 roku zachorowała na nowotwór - ziarnicę złośliwą.
Obecnie jest w trakcie leczenia. Pilnie potrzebna jest transfuzja krwi. Na pierwszy zabieg potrzebuje 20 litrów. Nie jest istotne jaka to grupa krwi, ważna jest jej ilość.
Jeżeli ktoś z Was mógłby oddać krew na rzecz Wioli będę bardzo wdzięczna.
Krew można oddać w:
-Regionalnym Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Warszawie na Saskiej Kępie (hxxp://www.rckik-warszawa.com.pl/mapa.html)-
Ważne!, żeby przed zapisaniem się zaznaczyć, że krew jest oddana na rzecz Centrum Onkologii - Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie dla Wiolety Radzik.
-inna stacja krwiodawstwa - należy poprosić o zaświadczenie, że krew została oddana na rzecz Centrum Onkologii - Instytut im. Marii Skłodowskiej-Curie w Warszawie dla Wiolety Radzik.
Ważny jest czas! Akcja trwa do czwartku, tj. 23.07.
Wszystkim z góry bardzo dziękuję,
Renata Radzik |
|