Niskie białko w ciąży |
Autor |
Wiadomość |
malana
|
Wysłany: 2016-02-04, 13:07 Niskie białko w ciąży
|
|
|
Dzień dobry!
Chciałam się spytać o sprawę białka. Mam w ciąży niską hemoglobinę a dobre żelazo (piję pokrzywę i jem produkty bogate w żelazo). Za to cały czas wychodzi mi niskie białko. Oprócz białka roślinnego (dieta sprzed ciąży) zaczęłam jeść też prawdziwy biały wiejski ser i wiejskie jajka kurze i przepiórcze. I nic. Białko i hemoglobina maleją.
Lekarze rozkładają ręce jak zwykle.
Czy ma ktoś może jakiś pomysł o co może chodzić?
Pozdrawiam serdecznie
malana |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2016-02-04, 16:39
|
|
|
Ale co to znaczy niskie? Drastycznie niskie? Bo jeśli tylko trochę, to przy zwiększonej ilości krwi nie jest to chyba nic nienormalnego. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
xexaa
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 27 Wrz 2010 Posty: 641 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2016-02-10, 08:41
|
|
|
Praktycznie przez całą ciążę miałam zbyt niskie białko (nie jakoś drastycznie, ale jednak zawsze poniżej). Powodowało to dół przy każdym badaniu, wrzucanie w siebie białka na potęgę (robiłam wszystko, włącznie z żarciem białka Veganblend ) i wszystko na nic. Lekarz kręcił nosem, ja się stresowałam, że dziecko niedożywione, przeszukiwałam internet pod tym kątem itd.
Stach urodził się zdrowy, więc pewnie po prostu wyżerał całe białko matce
Jak leżałam w szpitalu to nawet podglądałam wyniki koleżanki z łóżka obok i jak okazało się, że ona ma dobre białko to dół do kwadratu. Nie wiem jak to jest do końca, bo zdaje się, że lekarze rzadko zlecają to badanie ciężarnym i ciężko porównać. Może tak, jak pisze Lily - to normalne, tak jak niższa hemoglobina. |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
 |
Lily

|
Wysłany: 2016-02-10, 10:22
|
|
|
xexaa napisał/a: | Stach urodził się zdrowy, więc pewnie po prostu wyżerał całe białko matce | No właśnie, zapewne tak było |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
oles
|
Wysłany: 2016-02-28, 21:17
|
|
|
Nie pij za dużo pokrzyw bo one są dobre na chwile i głównie przy chorym pęcherzu ale w ogólnej diecie może w końcu powodować zaburzenia pracy nerek bo pokrzywy je bardzo napędzają... |
Ostatnio zmieniony przez oles 2018-03-28, 14:20, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zagahars
|
Wysłany: 2016-09-27, 10:01
|
|
|
Więcej właśnie sobie musisz zjadać mięsa i jajek i tyle to pomoze |
|
|
|
 |
Lily

|
Wysłany: 2016-09-27, 10:09
|
|
|
Zagahars napisał/a: | Więcej właśnie sobie musisz zjadać mięsa i jajek i tyle to pomoze | A ty może musisz sobie stąd iść? |
|
|
|
 |
|