wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Poznań - Malta Festival - dla dzieci
Autor Wiadomość
biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2010-06-23, 16:46   Poznań - Malta Festival - dla dzieci

Nie przejrzałam jeszcze całego katalogu, ale już wyhaczyłam kilka atrakcji dla dzieciaków podczas tegorocznej Malty :-D

27-29 czerwca CENTRUM SZTUKI DZIECKA: "Kino Najmłodszego Widza"

Beztroski (Les San Soucis), zestaw I

27 czerwca, godz. 16.30

28 czerwca, godz. 10.00, 11.30

Pawilon w Parku Dąbrowskiego przy Starym Browarze

Czas: 45min

Bilety: 5zł

Przedsprzedaż i sprzedaż biletów przed pawilonem (park przy Starym Browarze) od 27.06 od godz. 9.00. Cena biletu 5 zł.

Beztroski (Les San Soucis), zestaw II

27 czerwca, godz. 17.30

28 czerwca, godz. 10.00, 11.30

Czas: 45min

Bilety: 5zł

Ale Kino! najnajmłodszego widza to wyjątkowe seanse, przygotowane specjalnie z myślą o bardzo małych dzieciach i ich rodzicach. Starannie dobrane filmy maluchy oglądają w przyjaznych warunkach: siedząc na poduchach, blisko rodziców, w zaledwie przyciemnionym pomieszczeniu, z pluszakami lub zabawkami. W świat kina wprowadza je aktor lub aktorka, wcielający się w rolę alekinowych cioci i wujka. Każdy seans trwa ok. 40 minut.

Beztroski

Catherine Le Guen, Caroline Desnoëttes, Jean Philippe Grédigui

Francja 2008

Film przeznaczony dla dzieci do 4 lat

Każdego dnia Beztroski zwalczają swoje małe zmartwienia za pomocą dobrego humoru i drobnych uszczypliwości. Zwierzątka w kolejnych epizodach muszą poradzić sobie z sytuacjami z codziennego życia. Ponadczasowe, zabawne, kolorowe i poetyckie bajki uczące dzieci przebywania w grupie, odkrywania świata natury, wrażliwości i kreatywności.

Beztroski, zestaw I: Felicjan bada mleko, Horacy jest głodny, Petronela ma kłopoty z pamięcią, Sowa jest fajowa

Beztroski, zestaw II: Hilary jest smutny, Malwina szuka zielonej trawki, Horacy i biedronka, Barnaba ma ładny szaliczek

28 czerwca STUDIO TEATRALNE BLUM: "Ty i ja"

Centrum Sztuki Dziecka - Sztuka Szuka Malucha

28 czerwca, godz. 15.00, 16.30, 17.30

Czas: 35min

Bilety: 5 zł

Przedsprzedaż i sprzedaż biletów przed pawilonem (park przy Starym Browarze) od 27.06 od godz. 9.00. Cena biletu 5 zł.

Przedstawienie przeznaczone jest dla dzieci najnajmłodszych w wieku od 0 do 3 lat. Punktem wyjścia było podkreślenie znaczenia własnego JA w postrzeganiu świata, a zarazem ukazanie zależności pomiędzy moim JA a napotykanymi wokoło JA innych osób. Spektakl oparty jest na prostych zabawach dla dzieci wynikających z zależności między przeciwieństwami, takimi jak: zakryte – odkryte; jasne – ciemne; głośne – ciche; śmieszne – smutne itp. Aktorki, starając się jak najlepiej wejść w świat dziecięcej wrażliwości i czystości doznań, jakie towarzyszą dziecięcemu odkrywaniu świata, proponują teatr „pierwotny” pełen barw, dźwięków, ruchu i radości.

30 czerwca POZNAŃ / TEATR PODDAŃCZY W szufladzie

Centrum Sztuki Dziecka - Sztuka Szuka Malucha

30 czerwca, godz. 10.00, 11.30, 15.00

Czas: 25min

Bilety: 5 zł

Spektakl adresowany do najnajmłodszej widowni. Dzieci zostają wprowadzone w świat teatru opowiadaniem o magicznej linii oddzielającej światy – Tu i Tam, świat realny od świata teatru. Scenografię stanowią tajemnicze komódki i szuflady. W każdej z nich mieszka jeden z żywiołów. Są one bohaterami opowieści. Wszystko tworzone jest poprzez zabawę w nazywanie – układanie słów, wydobywanie z przedmiotów dźwięków, zabawę rytmami, które dzieci chętnie naśladują, włączając się w tworzenie świata na scenie.

Ptaszka

Wysłany: 2010-06-25, 14:07   

a dla starszczych david hurn 28.....
POLECAM :lol: :lol: :lol:

biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2010-06-25, 20:47   

Ptaszka, dla starszych to jest całkiem sporo atrakcji, dla dzieci jakoś mało, cóż, jadę więc na wakacje, bo i tak bym wszędzie musiała z potomkiem chodzić, a on niezbyt to lubi, dziś się okazało.

karmelowa_mumi 

Pomogła: 41 razy
Wysłany: 2010-06-25, 21:32   

george, a ja dziękuję za tę rozpiskę. Chciałabym z czegoś skorzystać..

ALL YOU NEED IS LOVE.... AND CHOCOLATE

Odpowiedz do tematu