Kasza pomidorowa |
Autor |
Wiadomość |
rosa
born to be wild
Pomogła: 174 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 7459 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2010-11-25, 07:51
|
|
|
ja robiłam z kaszy niepalonej i przecieru własnej roboty - wyszło super
a jak kwaśne, to jak z pomidorówką - posłodzić zdziebko |
_________________ hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes |
|
|
|
|
priya
Pomogła: 77 razy Dołączyła: 12 Lis 2008 Posty: 5315 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2010-11-25, 10:30
|
|
|
Ja robiłam z sokiem. Kwaśnie nie było, ale Natkowi nie smakowało. Za to mężowi bardzo. A mnie średnio. |
_________________ hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
|
margot
Pomógł: 19 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1321
|
Wysłany: 2010-11-27, 17:36
|
|
|
to tylko dowodzi ,ze sa gusta i guściki i nawet jak 5 osób będzie robić z tych samych składników i tego samego przepisu , wyjdą różne potrawy
I dobrze... |
|
|
|
|
karusia
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Lis 2010 Posty: 114 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2010-12-01, 21:00
|
|
|
Zrobiłam dzisiaj z jaglanej.
IMO z gryczanej lepsze (z jaglanej też dobre). |
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-12-01, 21:20
|
|
|
a ja zrobiłam dzisiaj z gryczanej niepalonej, uprażonej na ghee z papryką, bazylią i solą (bez pomidorów). Też bardzo dobra. |
|
|
|
|
Kasumi
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 26 Mar 2008 Posty: 455 Skąd: Wwa
|
Wysłany: 2011-03-14, 22:15
|
|
|
Zrobiłam dziś, z palonej kaszy i sokiem pomidorowym Fortuna, papryka była czerwona.
Pyszne, kolor też piękny
Dziękuję za przepis. Będę powtarzać!
A czy próbowałyście to jakoś podgrzewać? Na razie wpadło mi do głowy zapiekanie w piekarniku z odrobiną soku pomi. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
|
Katioczka
Pomogła: 19 razy Dołączyła: 15 Kwi 2010 Posty: 1494 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-03-15, 01:11
|
|
|
Kasumi, ja odgrzewam kaszę z odrobiną wody, żeby się nie przypaliła
ale z piekarnikiem też fajny pomysł |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=420918#420918]made by Katioczka |
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-07-27, 08:42
|
|
|
Jest sezon pomidorowo-paprykowy, róbcie ludziska tę kaszę, jest przepyszna! |
|
|
|
|
ifinoe
Pomogła: 22 razy Dołączyła: 07 Cze 2007 Posty: 899 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-08-13, 20:42
|
|
|
w sezonie pomidorowo-paprykowym ciągle przygotowuję tę kaszę:
nie używam oleju, więc po prostu wrzucam kaszę i paprykę, zalewam sokiem z pomidorów/ zblendowanymi pomidorami/ przecierem z wodą i włączam wolnowar, po godzinie jest gotowa...
czasem trzymam ja cały dzień w postaci ciepłej (wolnowar na "warm" i podjadam na śniadanie/ obiad/ kolację...ale na zimno też jest świetną bazą do sałatki
bardziej smakuje mi z kaszy palonej...dorzucałam też suszone pomidory, kapary, oliwki, orzechy włoskie, a w wersji na zimno bardzo smakowała mi z grillowanymi warzywami - bakłażanem i cukinią (grillowane w piekarniku na papierze, bez oliwy), podlana balsamico |
_________________ hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
|
edysqa
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 02 Sie 2009 Posty: 1093 Skąd: Fasolków domek na wsi :-)
|
Wysłany: 2011-08-13, 21:58
|
|
|
Nie wiem jak to się stało ze nie widziałam tego przepisu ale co się odwlecze to nie uciecze
A ja jestem wielką fanką kaszy gryczanej |
_________________ Moje gotowanie:
www.zakreconywegeobiad.pl
bezglutenowe:
www.bezglutenowewege.blogspot.com |
|
|
|
|
gemi
Matka Polka ;)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 2460
|
Wysłany: 2011-08-26, 09:34
|
|
|
poszła wersja oryginalna - M N I A M |
_________________ "Nowego kłamstwa słucha się chętniej aniżeli starej prawdy" (A.Czechow) |
|
|
|
|
gemi
Matka Polka ;)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 30 Wrz 2008 Posty: 2460
|
Wysłany: 2013-02-11, 20:43
|
|
|
podbijam, bo sobie właśnie przypomniałam jakie to cudeńko.
I polecam ten kolor na zimę |
_________________ "Nowego kłamstwa słucha się chętniej aniżeli starej prawdy" (A.Czechow) |
|
|
|
|
|