|
Potrzebuje pocieszajacych informacji |
| Autor |
Wiadomość |
agata
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Sie 2007 Posty: 298 Skąd: Suwalki,Ely
|
Wysłany: 2008-05-15, 16:06 Potrzebuje pocieszajacych informacji
|
|
|
| Przed chwila dzwonili do mnie ze szpitala z wiadomoscia ze Ola ma za malo hormonu tyroksyny. Z tego co sie dowiedzialam odpowiada on za rozwoj i moze powodowac u dzieci kretynizm. Jutro mam jechac do szpitala na kolejne badanie i jestem totalnie zalamana. Ktos z was wie cos wiecej na ten temat? |
_________________ hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com]
hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-05-15, 16:24
|
|
|
| Kochana a myślisz, że nie mogą podawać jej hormonu tarczycy po prostu? Nie myśl od razu o takich strasznych przypadkach, medycyna na pewno coś wymysliła. |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
eenia
mama Franka i Mii

Pomogła: 24 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 723 Skąd: Kraków/Zawoja
|
Wysłany: 2008-05-15, 16:28
|
|
|
| agata moja córeczka ma wrodzoną niedoczynność tarczycy, pisz do mnie na priva, wszystko Ci wyjaśnię. |
_________________ Franek 16.06.2004
Mia 10.06.2006
-----------------------
www.kaniewscy.blogspot.com
 |
|
|
|
 |
Anastazja
|
Wysłany: 2008-05-16, 22:21
|
|
|
agata, nie wiem zabardzo co ci poradzic-tak jak juz Karolina napisala mozna zastosowac terapie polegajaca na dlugotrwalym podawaniu hormonu tarczycy.
slyszalam jeszcze gdzies ze morskie powietrze wplywa zbawiennie na wczesne stadium tego zabozenia-Jod to najwazniejszy z pierwiastkow!!!
podobno w XIXwieku wiele dzieci mieszkajacych w gorach zapadalo na te chorobe
za to nie dotykala ona ludzi z nadmorskich okolic-jestesmy w takim stadium cywilizacji ze nasze zycie i rozwoj nie sa juz zalezne od warunkow i polozenia geograficznego wiec napewno sa juz sposoby zeby temu zapobiec
ja w kazdym razie jestem calym sercem z Wami i wierze w to ze z Olunia wszystko bedzie ok
i bedzie rosla silna,zdrowa i madra
trzymajcie sie i zawsze myslcie pozytywnie
|
_________________ hxxp://lilypie.com]
 |
|
|
|
 |
|