wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Temacik wszelako zdrowotny
Autor Wiadomość
strzeszynek 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2008-07-11, 23:13   

majaja napisał/a:
strzeszynek napisał/a:
Czy przy zapaleniu cewki można krwawić?

Raczej nie, kiedyś symulowałam zapalenie i ilość krwi tyle co na czubku igły razy dwa dodana do moczu okazała się podejrzanie duża. Krwawienie przy zapaleniu cewki zauważalne gołym okiem to chyba się do szpitala na OIOM powinno kwalifikować? Ale ja lekarzem nie jestem.

No to właśnie dlatego poszłam do ginekologa. Zaniepokoiło mnie to krwawienie (plamienie w sumie), ale ja też lekarzem nie jestem, a lekarz twierdzi, że to cewka. Nerki mnie lekko pobolewają, ale to u mnie nic nowego, zawsze ból w podbrzuszu (choćby w czasie miesiączki) idzie w parze z lekkim bólem nerek. Ten typ tak ma... Cóż... Zdecydowanie do d... ta lekarka. No nic, zobaczę, jak test wyjdzie, teraz to już bez większej różnicy.

[ Dodano: 2008-07-12, 00:18 ]
# Zapalenie pęcherza moczowego
Objawami może być częstsze parcie na pęcherz przy wydalaniu małych ilości moczu, pieczenie i kłucie w okolicy podbrzusza, w niektórych przypadkach pojawia się ostry zapach moczu i zabarwienia krwią.

(źródło: hxxp://www.tetraplegik.com/index.php?subaction=showfull&id=1111619936&archive=&start_from=&ucat=7&)
No powiedzmy, że częściowo się zgadza. Ale to pęcherz, nie cewka. A jak się chleje litrami wodę mineralną, to się częściej korzysta z toalety... To nie musi świadczyć o zapaleniu. Że też się musiało cholerstwo przypałętać...

Odpowiedz do tematu