wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Joga w Poznaniu
Autor Wiadomość
tomek 

Wysłany: 2007-09-27, 20:08   Joga w Poznaniu

Serdecznie zapraszam na 3-miesięczny kurs jogi prowadzony przez moją kochaną nieżonę Anitę. Zajęcia rozpoczynają się 1 października o godz. 17.15 i pierwsze są bezpłatne. Adres: ul. Głogowska 58/6
Ostatnio zmieniony przez tomek 2007-11-02, 17:42, w całości zmieniany 1 raz  

kasienka 

Pomogła: 123 razy
Wysłany: 2007-09-27, 20:15   

chciałam tam iść na szkołę rodzenia ;-)

Karolina 

Pomogła: 114 razy
Wysłany: 2007-09-28, 13:33   

Ale fajnie, tak własnie planowałam jogę w tym roku ale czy moje dziecko mi na to pozwoli...

tomek 

Wysłany: 2007-10-11, 10:56   

Anita prowadzi też zajęcia jogi dla dorosłych w Klubie Osiedlowym Krąg na Dmowskiego 37 (dzielnica Łazarz) w poniedziałki o 19 i w środy o 18. Do końca roku cena jest bardzo atrakcyjna, gdyż wynosi 30 zł za miesiąc. Wiecej info: hxxp://www.klubkrag.pl/?menu=5&ID=2
24 października ruszy joga dla dzieci od 4-ego roku życia, które również poprowadzi moja kochana nieżona.
Więcej info: hxxp://www.klubkrag.pl/?menu=5&ID=19
Zapraszamy gorąco rodziców i dzieci. Na zajęcia z dziećmi mogą też przychodzić rodzice.

dżo 

Pomogła: 142 razy
Wysłany: 2007-10-11, 11:12   

tomek napisał/a:
Do końca roku cena jest bardzo atrakcyjna, gdyż wynosi 30 zł za miesiąc.
cena fantastyczna, u nas niestety 150 zł za miesiąc, korzystajcie Pozaniacy, joga jest cudowna :-D

Karolina 

Wysłany: 2007-10-11, 13:31   

Kurcze tylko godziny dziecio+kapielowe :-?

[ Dodano: 2007-10-11, 14:37 ]
Moze w poniedzialek...dzieciaki wykapac i po kapieli...
ktos jest chetny :?:

puszczyk 

Pomogła: 102 razy
Wysłany: 2007-10-13, 20:28   

Karolina, to niestety moje godziny pracy. :-(

Ale te zajęcia dzieciakowe zainteresowały mnie, tylko trzeba się przebijać przez całe miasto, no i zanim wrócę znowu będzie to kosztem godzin mojej pracy. Ale rozważę to.

tomek 

Wysłany: 2007-11-02, 17:39   

Zajęcia w Coolturze okazały się porażką, głównie ze względu na dość nieciekawe zachowanie kierownictwa, dlatego ta informacja z pierwszego postu już jest nieaktualna. W Klubie Krąg natomiast są świetni ludzie, cudowna atmosfera i poniedziałkowe/środowe zajęcia dla dorosłych rozwijają się wyśmienicie, dlatego serdecznie zapraszam.
Na pierwsze zajęcia z jogi dla dzieci przyszło tylko dwoje maluchów, ale mamy nadzieję, że w listopadzie jakoś się rozkręci i będzie wiecej :-)

Malinetshka 
Paulina

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2007-11-04, 22:50   

Tomku i Anito, trzymam kciuki za Wasze działania.. :)

Karolina 

Wysłany: 2008-08-30, 19:38   

znalazłam fajne zajęcia jogi, ashtanga - czyli ta odmiana jaką ćwiczy Madonna i Sting :mrgreen: Czy jest ktoś chętny?

k.leee 

Wysłany: 2008-08-30, 19:54   

Karolina napisał/a:
odmiana jaką ćwiczy Madonna i Sting
a to się w parach ćwiczy :mryellow:

tomek 

Wysłany: 2008-08-30, 20:38   

Karolina napisał/a:
ashtanga - czyli ta odmiana jaką ćwiczy Madonna i Sting

Toż to prawdziwa joga w wersji pop :-) A czy w Poznaniu ćwiczą jakieś polskie gwiazdy filmu i estrady :?: :mryellow:

Karolina 

Wysłany: 2008-08-31, 12:51   

hehe :mryellow:

[ Dodano: 2008-08-31, 13:53 ]
"Ashtanga joga - Forma jogi, której podstawą jest koordynacja oddechu z dynamicznym ruchem . Buduje szczupłe, mocne ciało, pozwala odzyskać i utrzymać równowagę psychiczną. W ćwiczeniach wykorzystuje się pozycje uproszczone, nie korzystając przy tym z żadnych pomocy. Zaletą Ashtangi są szybkie rezultaty. To sprawia, że uprawiają ją gwiazdy, takie jak Sting i Madonna. Skuteczność tej formy została doceniona również przez sportowców, którzy odnaleźli w niej sposób na zapobieganie i leczenie kontuzji. Regularna praktyka pozwala uzyskać równowagę pomiędzy siłą, a elastycznością, uczy relaksu i znacznie podnosi poziom energii organizmu, budując optymistyczne podejście do życia i zdrowy dystans do otaczającej rzeczywistości. "
mój typ konstrukcji fizycznej potrzebuje czegoś dynamicznego, mam wolną przemianę materii więc chciałabym tego spróbować. Uważam, że to dobra alternatywa dla aerobiku ;-)

pomarańczka
[Usunięty]

Wysłany: 2008-08-31, 17:11   

Oprócz zalet jakie wymieniacie są i też te inne... Ona nie jest za dobra dla osób początkujących, a więc dla nowicjuszy w dziedzinie jogi, ale jak kto chce,to może popróbować jeśli lubi ostrą jazdę bez trzymanki :mryellow: Każdy ma prawo wyboru, ale powinien też dobrze to przemyśleć. W tej jodze nie zwraca się uwagi na szczegóły tak jak w innych. Tu nie jest ważna technika, tylko szybkość, a więc do dzieła... Ja osobiście jej nie polecam, a coś o tym wiem. ;-)

dżo 

Pomogła: 142 razy
Wysłany: 2008-08-31, 18:34   

Zgadzam się z pomarańczką, ta joga nie jest przeznaczona dla osób początkujących bo niewiele taka osoba się poprostu nauczy. Bedzie wiedziałą jak wygląda schemat, układ ćwieczeń ale nie będzie umiała prawidłowo wykonywać poszczególnych asan. Ćwiczyłam ashtangę w domu przy płycie DVD, ale ona była wolna, z dokładnymi obajśnieniami do poszczególnych pozycji. Myśląc, że mam doświadczenie poszłam na sesję do szkoły jogi i po jednej podziękowałam, nie podobało mi się, nie było relaksu ani przyjemności tylko rygor jak na obozie wyczynowym. Wg mnie tradycyjna joga jest bardzo dynamiczna, na pewno się na niej nie da zasnąć i można pięknie wyćwiczyć i uelastycznić swoje ciało.

Odpowiedz do tematu