|
straszne komary |
| Autor |
Wiadomość |
NiokoTyx

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 21 Sty 2008 Posty: 204 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-09-03, 10:16 straszne komary
|
|
|
mam pytanko , czy znacie jakieś dobre sposoby łagodzenia swędzenia po ugryzieniach krwiożerczych besti
moją małą strasznie podziabały aż popuchły jej nóżki, a dzis w nocy nie mogła spać tylko się drapała
smarowałam jej pudrodermem , bo tam napisali że po ugryzieniach też jest dobry, ale pomagało tylko przez chwilkę, w końcu przemyłam jej nóżki zimną wodą i zabandażowałam , bo inaczej rozdrapywał aż do krwi
moja mam swego czasu smarowała fenistilem , to Oliwia strasznie piszczała że piecze |
_________________ robię wdech
uspokajam ciało i umysł
robię wydech
uśmiecham się |
|
|
|
 |
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2008-09-03, 11:10
|
|
|
podaj wapno i może do smarowania Dapis
jeśli gryzą na placu zabaw to np poszukaj na forum (był temat o komarach i zabezpieczeniach w postaci olejków)
jeśli w domu to np.: wyganianie i zabezpieczanie moskitiery/siatki |
|
|
|
 |
Wretka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 14 Lut 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-09-03, 11:33
|
|
|
Znam naprawdę skuteczny sposób, tylko może niewygodny i śmieszny: mocz. Np. moja mama te trzydzieści lat temu w czasie powrotu z działki miała ze mną taki właśnie problem i obłożyła mi nogi moimi własnymi zużytymi pieluszkami - podobno fantastycznie pomogło.
Ja sama ślinię ukąszenia komarów z dobrym rezultatem, ale miewam ich kilka; przy większej ilości to oczywiście bez sensu. |
|
|
|
 |
NiokoTyx

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 21 Sty 2008 Posty: 204 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-09-04, 10:54
|
|
|
dzięki za rady , wapno chyba pomogło , bo sie obrzęk zmniejszył, chociaż nadal sie drapie jak zasypia
spodobał sie jej patent z bandażami i domagała się założenia ich na noc wyglądała jak małe zombi |
_________________ robię wdech
uspokajam ciało i umysł
robię wydech
uśmiecham się |
|
|
|
 |
bodi
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2008-09-04, 19:06
|
|
|
| można też robi okłady z sody oczyszczonej (zwykłej kuchennej). Też łagodzą obrzęk i swędzenie. |
|
 |
|
|