wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
leczenie tradycyjne vs medycyna niekowencjonalna
Autor Wiadomość
kofi 

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2008-10-02, 12:16   

J. Kaczmarski "leczył" się u jakiegoś szarlatana - "zielarza" za potwornie ciężkie pieniądze. Gość udawał profesora i leczył jakimiś sfermentowanymi ziołami, w których moc leczniczą sam nie wierzył. Oszukał mnóstwo osób, wiem, bo jeden chłopak z Ol. też chciał się u niego leczyć i nawet wspólna znajoma J. K. i rodziców tego chłopaka szukała namiarów na tego "zielarza". Trudno uwierzyć, że tak inteligentni ludzie dali się na to naciąć.

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2008-10-02, 17:23   

kofi napisał/a:
Jacek Kaczmarski zrezygnował. :-(
Do tej pory nie mogę zrozumieć...
ale zdaje się, że w jego przypadku leczenie konwencjonalne oznaczało operację i utratę głosu, tak? ja go rozumiem, że tego nie chciał i myślę, że każdy ma prawo wybrać

Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2008-10-02, 17:37   

Lily napisał/a:
kofi napisał/a:
Jacek Kaczmarski zrezygnował. :-(
Do tej pory nie mogę zrozumieć...
ale zdaje się, że w jego przypadku leczenie konwencjonalne oznaczało operację i utratę głosu, tak? ja go rozumiem, że tego nie chciał i myślę, że każdy ma prawo wybrać

tyle, że skoro rzeczywiscie zainwestował ogromne pieniądze w leczenie niekonwencjonalne, to zapewne jednak chciał żyć, więc to nie była decyzja typu: skoro nie będzie mojego głosu, to niech i mnie nie będzie.

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2008-10-02, 18:02   

Capricorn napisał/a:
tyle, że skoro rzeczywiscie zainwestował ogromne pieniądze w leczenie niekonwencjonalne, to zapewne jednak chciał żyć, więc to nie była decyzja typu: skoro nie będzie mojego głosu, to niech i mnie nie będzie.
no tak, przecież chyba nie podejmuje się leczenia z przekonaniem, że i tak nie pomoże... przynajmniej świadomie, bo podświadoma chęć śmierci też się zdarza

Odpowiedz do tematu