wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Basenik do porodu
Autor Wiadomość
Mycha 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-11-18, 10:17   Basenik do porodu

Czy ktoś z Was wie, skąd mogłabym za kaucją pożyczyć taki dmuchany basenik? Może ktoś z Was albo z Waszych znajomych taki ma? Mam termin na początek stycznia i chciałabym użyć go w domu (mieszkam w Żorach) lub w Izbie Porodowej w Lędzinach (jeśli do tego czasu będzie jeszcze istniała).

Ania D. 

Pomogła: 115 razy
Wysłany: 2008-11-18, 19:21   

Mycha, a nie może byc zwykła wanna? W nowej książce o porodach domowych I. Chołuj pisze, że dziewczyny rodziły przy niej w bardzo małych wannach, takich typowo domowych i nie było problemu.

Nova 

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 2008-11-18, 21:10   

Ja trochę nie na temat ale niestety miałam nieprzyjemność rodzić w Izbie w Lędzinach. Mało brakowało a straciłabym dziecko :evil: Też chciałam rodzić w domu ale coś poszło nie tak i wybrałam izbę. Wcześniej byłam tam i rozmawiałam z przemiłymi położnymi, cóż z tego jak do porodu przyjechał gburowaty lekarz sadysta Chudy (tak się nazywa) i okazało się ,że przemiłe położne nie mają nic do gadania. Skończyło się prawie bijatyką i po groźbie wezwania Policji wezwali pogotowie i wylądowałam w szpitalu gdzie urodziłam małą o własnych siłach.

Mycha 

Wysłany: 2008-11-18, 22:06   

Aniu, chętnie wykorzystałabym wannę, ale w domu mam tylko prysznic. Co prawda brodzik w nim jest głęboki i od biedy zmieszczę się w nim w pozycji kucznej, więc jeśli nie znajdę baseniku, to pewnie z niego skorzystam :-) Gdybym jednak z braku położnej lub innych przyczyn technicznych miała rodzić w Lędzinach, to oni tam mają na razie baaardzo prymitywne warunki sanitarne, niestety :-(

Nova, Bogu dzięki, Chudy już z nimi nie współpracuje - zbyt wiele osób na niego narzekało. Mają teraz innego lekarza, niestety, nie pamiętam nazwiska. Ten jest podobno w porządku - gadałam z babką, która rodziła 3 miesiące temu i była zachwycona. Po jej dziecku też widać, że nie przeżyło traumy. Wielka szkoda, że Twoja Mała przyszła na świat akurat w porze jego kadencji :-|

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2008-11-18, 22:09   

Mycha napisał/a:
Mają teraz innego lekarza, niestety, nie pamiętam nazwiska.
hxxp://www.porodowka.pl/o-nas/ tu jest o zespole

Mycha 

Wysłany: 2008-11-18, 22:19   

O, właśnie, Włodarczyk! Nie ma też tej położnej, Anny Turek - podobno się do tego zespołu nie nadawała, choć to ona właśnie przyjmowała poród dziewczyny, z którą rozmawiałam. Zamiast niej jest taka młoda, dwudziestokilkulatka, robi wrażenie sympatycznej i otwartej, a jak z jej kompetencjami - nie wiem.

Ania D. 

Pomogła: 115 razy
Wysłany: 2008-11-18, 22:25   

Mycha, tak sobie potem pomyślałam, że może macie tylko kabinę. Mam nadzieję, że uda Ci się rodzić tak, jak sobie planujesz :-D

Mycha 

Wysłany: 2008-11-18, 22:36   

Oj, BARDZO bym chciała!!! Zresztą pewnie się w tej kwestii niczym od innych mamuś nie różnię :-)

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2008-11-19, 00:13   

Mycha, a Ty YolęW z forum znasz?

Mycha 

Wysłany: 2008-11-19, 00:39   

Dzisiaj się właśnie pierwszy raz spotykamy na pogaduchy :-D Jeśli ma wannę w domu, to może urodzę u niej? :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu