|
Usuwanie nadzerki |
| Autor |
Wiadomość |
devil_doll [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-29, 16:26 Usuwanie nadzerki
|
|
|
witam,
mam pytanie mam mala nadzerke i musze a usunac, niestety nie wiem gdzie tu to zrobic
ostatni raz usuwana mialam 8 lat temu w innym miescie.
Bylabym wdzieczna gdyby ktoras z was miala jakiegos poleconego lekarza, ktory wypala lub wymraza nadzerki
pozdrawiam
ania/dd |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-11-29, 19:21
|
|
|
| Devill, ten zabieg nie jest konieczny. To zdanie najlepszego ponoc specjalisty w Poznaniu. Wystarczy robic cytologię co pół roku. Mama moje przyjaciółki wyleczyła smarując ją kitem pszczelim. |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
devil_doll [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-11-29, 20:07
|
|
|
Karolina dzieki za info |
|
|
|
 |
kasienka

Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 8362 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2008-11-29, 20:12
|
|
|
| Warto iśc do dobrego specjalisty, żeby zobaczył co i jak. Jeśli mówimy z Karoliną o tym samym specjaliście, to właśnie on mi jednak nadżerkę zlikwidował, bo trzeba było... |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2008-11-30, 23:39
|
|
|
Kasia on jest ordynatorem(?) na Polnej, prywatnie przyjmuje na Palacza. Moja znajoma miała nadżerkę, która była w taki stopniu zaawansowania, że wyglądała na raka. Po badaniu na szczęscie okazało się że to nie to. I nawet w tym stadium radził nie usuwac Że niby na zachodzi się tego nie robi...ciekawostka. |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
Hexe
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 04 Gru 2008 Posty: 405
|
Wysłany: 2008-12-14, 19:24
|
|
|
Devill_Doll mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno i zdążę się podzielić doświadczeniami. Też miałam nadżerkę tzw. wrodzoną. Była dosyć duża na szyjce macicy i kilku gin z którymi się konsultowałam chciało mi ją wypalić lub wymrozić, ale ja się bałam, że mogę mieć potem problem przy porodzie, bo podobno zrosty się robią.
I trafiłam do gin , który zaproponawał mi zabieg przyżegania kwasem. Kompletnie bezbolesny, bo ten kwas działa tylko na chorą tkankę i powoduje złuszczanie jej. Niestety nie pamiętam jakiej firmy, bo to było jakieś 8 lat temu. Mi pomogło bo przed zagiegiem zawsze miałam wynik cytologi PAP II i ciągłe upławy. W tym roku robiłam przed ciążą cytologię i mam PAP I i żadnej nadżerki ! Czy zabieg miał wpływ na przebieg porodu to będę mogla powiedzieć dopiero na jakieś 10 tyg.
Proponuję, żebyś zapytała swojego gin o taki zabieg, poczytaj w necie może również Tobie pomoże |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/] |
|
|
|
 |
renka
mama sama
Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 3354 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-12-14, 22:07 Re: Usuwanie nadzerki
|
|
|
| devil_doll napisał/a: |
ostatni raz usuwana mialam 8 lat temu w innym miescie.
|
Czy to znaczy, ze nadzerki nie usuwa sie raz a dobrze? Moze ona sie ponownie pojawic?
Pytam, bo w piatek bylam u ginekolozki swej i moja nadzerka (ktora przed pierwsza ciaza byla praktycznie zadna - zaklasyfikowana do leczenia jakimis ampulkami), teraz rozrosla sie i nie pozostaje nic innego jak ja wypalic. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
Ostatnio czytane:
1) HAWKINS P., Dziewczyna z pociągu
hxxp://bonito.pl/k-1098909-dziewczyna-z-pociagu
2) KRAJEWSKI M., Władca liczb
hxxp://bonito.pl/k-1318363-wladca-liczb
3) KRAJEWSKI M., Arena szczurów
hxxp://bonito.pl/k-1301314-arena-szczurow
|
|
|
|
 |
devil_doll [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-12-20, 18:04
|
|
|
witam
na poczatku chcialam podziekowac dziewczynom za odpowiedzi |Karolinie, Kasience, Hexe i Rence
Renka z na dzerka bywa roznie, ja mialam elektrokoagulacje i po paru latach znow nadzerka, przed ciaza nie mialam nadzerki pojawila sie po ciazy i dowiedzialam, sie , ze wymrazanie jest bardziej skuteczne. Mialam dzis zabieg krotki bezbolesny mam porownanie z elektrokoagulacja.
Hexe dziekuje, niestety jestem juz po, ja mialam wypalanke przed ciaza i urodzilam bez problemow ani farmakologii silami natury |
|
|
|
 |
|
|