|
14.12 Film Poród w harmonii z naturą - Z dzieckiem w kinie |
| Autor |
Wiadomość |
ammounie
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Gru 2008 Posty: 106 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-12-12, 14:00 14.12 Film Poród w harmonii z naturą - Z dzieckiem w kinie
|
|
|
Kino Muranów 14 grudnia 2008 godz. 11:30
Kreatywna Grupa Kobiet PRO- KREACJA www.prokreacja.eblog.pl pragnąc wzbogacić formułę cotygodniowych spotkań Z dzieckiem w kinie zaprasza na: kiermasz, prezentacje, zabawy rodzinne dla dużych i małych pod hasłem:
Świąteczne inspiracje : "Cudowne Narodzenie" Zaufaj ciału, dziecku i światu.
Zależy nam na pokazaniu możliwości wspierających kobietę i jej rodzinę w decyzji świadomych narodzin, a także zainspirować do pozytywnego doświadczania cudownego stanu bycia rodzicem.
W programie :
Warszawska premiera nowatorskiego obrazu "Poród w harmonii z naturą" w reżyserii dr ginekolog Preeti Agrawal prezesa wrocławskiej Fundacji "Kobieta i Natura" - zaangażowanej w propagowanie świadomego i nowoczesnego podejścia do narodzin. Reportaż ten po raz pierwszy został pokazany na międzynarodowej konferencji "Nowoczesne i świadome podejście do narodzin" we Wrocławiu, skierowanej do położnych i lekarzy. Wzbudził kontrowersje oraz poruszenie wśród grona medycznego, gdyż ukazał coraz bardziej powszechne zjawisko naturalnych oraz domowych narodzin w Polsce.
Prezentacje możliwości aktywnego przygotowanie do narodzin :
- Kobiece inspiracje pozytywne opowieści o narodzinach
- Hawajski taniec hula
- Noszenie dzieci w chustach
- Zdrowe odżywianie dla całej rodziny
- Masaż niemowląt
- "Original Play" rozwój pozytywnych wartości poprzez zabawę
- Naturalne sposoby dbania o ciało
- Poród bez stresu
Kiermasz świąteczny : ręcznie robione zabawki Kalimba, eko pieluszki oraz kosmetyki - Pieluszkarnia, książki dla dzieci Tarabuk, poradniki dla rodziców min. Urodzić razem i naturalnie Irena Chołuj, naturalne podpaski Naya, naturalne ubranka do chrztu Abrakadabra
Zabawy dla najmłodszych : wspólne robienie ozdób choinkowych, zabawa rodzinna inspirowana szwedzką tradycją Świętej Łucji, opowiadanie bajek, zabawa muzyczna
Pyszne jedzonko
Bilet: 10 zł ( dzieci wchodzą za darmo )
Kasia Barszczewska 790 730 494 katarzynabarszczewska@hotmail.com
Martyna Romanowska 602 684 668 gloria.envoy@gmail.com |
|
|
|
 |
Amanii

Pomogła: 24 razy Dołączyła: 23 Mar 2008 Posty: 1485
|
Wysłany: 2008-12-12, 18:10
|
|
|
hahaha... w pierwszej chwili pomyslalam ze chodzi o rodzenie w kinie tyle juz sie o dziwnych porodach naczytałam na WD że jakoś mój umysł nie wykluczył tej opcji widząc tytuł tematu |
_________________ "Czy to ja nic nie rozumiem, czy oni zwariowali? Czy ja jestem dziecko, a oni tak dojrzali?
Oni mają paragrafy, a my mamy granaty w gębie, które mogą nam wypalić..."
 |
|
|
|
 |
dżo

Pomogła: 142 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5422 Skąd: między polem a łąką
|
Wysłany: 2008-12-14, 19:27
|
|
|
Bardzo udana inicjatywa , byłam i jestem zadowolona, nawet przemogłam swoja niechęć do filmów o porodach i obejrzałam (tylko raz musiałam odwracać głowę przy zbyt obrazowym pokazaniu cesarskiego cięcia).
Tylko spotkanie z Ireną Chołuj stanowczo za krótkie.
Mała Mi, Wretka, jak Wasze wrażenia? |
|
|
|
 |
Flippi

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 28 Lip 2007 Posty: 401 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2008-12-14, 23:14
|
|
|
| Amanii napisał/a: | hahaha... w pierwszej chwili pomyslalam ze chodzi o rodzenie w kinie tyle juz sie o dziwnych porodach naczytałam na WD że jakoś mój umysł nie wykluczył tej opcji widząc tytuł tematu |
A ja kątem oka przeczytałam "Poród w filharmonii" |
_________________ ---------------------------
Mój blog
www.prawdziwy.blox.pl
hxxp://www.suwaczek.pl/] |
|
|
|
 |
Capricorn
2radical4u
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 6526
|
Wysłany: 2008-12-14, 23:35
|
|
|
| Flippi napisał/a: | | Amanii napisał/a: | hahaha... w pierwszej chwili pomyslalam ze chodzi o rodzenie w kinie tyle juz sie o dziwnych porodach naczytałam na WD że jakoś mój umysł nie wykluczył tej opcji widząc tytuł tematu |
dobre jesteście |
_________________ this is the strangest life I've ever had...
Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2008-12-14, 23:46
|
|
|
| Flippi napisał/a: | | Amanii napisał/a: | hahaha... w pierwszej chwili pomyslalam ze chodzi o rodzenie w kinie tyle juz sie o dziwnych porodach naczytałam na WD że jakoś mój umysł nie wykluczył tej opcji widząc tytuł tematu |
może być jeszcze poród z harmonią hxxp://akorde2.republika.pl/foto/zdj9.jpg |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
Wretka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 14 Lut 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-12-15, 11:08
|
|
|
Ja jestem bardzo zadowolona, że byłam na tym kiermaszu. Dowiedziałam się trochę o wielorazowych pieluszkach, o chustach, przymierzyłam chustę. Po to właśnie tam poszłam.
Filmu nie oglądałam, a spotkanie z Ireną Chołuj takie sobie - chyba rzeczywiście za krótkie. |
_________________ Pięćdziesiąt procent naszej zdolności uczenia się rozwija się w ciągu pierwszych czterech lat życia. W związku z tym rodzice są najważniejszymi nauczycielami dziecka. Mimo to żaden rząd nie wydaje nawet jednego procenta budżetu szkolnictwa na ich szkolenie. Gordon Dryen, Jeanette Vos "Rewolucja w uczeniu" |
|
|
|
 |
asia_weganka
|
Wysłany: 2009-01-03, 13:11
|
|
|
a czego Wam brakowało i co było zbędne na tym spotkaniu?
Tu komentarz do jednej ze współorganizatorek, do autorki książki "Odkrywam macierzyństwo" Pani Preti: hxxp://www.wegetarianizm.informacje48.info/o;ksiazce;odkrywam;macierzynstwo;reklamowanej;przez;wegetarianski;swiat;list;otwarty;do;preeti;agrawal;,watek,w3593.html |
| Ostatnio zmieniony przez asia_weganka 2009-01-03, 13:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2009-01-03, 13:28
|
|
|
| asia_weganka, może by tak większy podpis, na całą stronę? bo na razie jest tylko na pół, słabo... |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
asia_weganka
|
Wysłany: 2009-01-03, 17:02
|
|
|
Temat pokrewny:
"Spotkania z Matkami - naturalistkami - _- o porodzie bez odcinania pępowiny, ...":
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=4501
(może chociaż do tego przyda się ten internet) |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2009-01-03, 20:03
|
|
|
Jak chcesz być postrzegana jako normalna - zmień podpis.
Czemu nikt z tym nie zrobi porządku? Mam serdecznie dość tych tośko-trolów. A najlepiej dajcie mi możliwość moderowania to wezmę na siebie niemoralny postępek. |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
|
|