|
Czy mi się to ugotuje?? |
| Autor |
Wiadomość |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2007-09-13, 13:43 Czy mi się to ugotuje??
|
|
|
| Tak więc, chciałam zrobić sobie taki szybki bigos z kapusty kiszonej i soczewicy, podsmażyłam cebulkę, dorzuciłam kapustę, zalałam wodą i wrzuciłam soczewicę (prosto z paczki, suchą), i tak po pół godzinie naszła mnie refleksja, czy aby na pewno soczewica ma szanse się ugotować w takim kwaśnym środowisku?? Czy mam się już szykować na wydłubywanie ziarenek soczewicy z uduszonej kapusty, a może od razu wszystko wywalić?? |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
Ania D.
Pomogła: 115 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 2196
|
Wysłany: 2007-09-13, 13:54
|
|
|
| Ugotuje się, ja tak czasami robię. Czerwona soczewica doskonale smakuje z kapustą. Smacznego. |
|
|
|
 |
Martuś

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 3101 Skąd: Langfuhr
|
Wysłany: 2007-09-13, 14:52
|
|
|
Dziękuję, rzeczywiście nie 'zdrewniała', jak sie tego obawiałam, dodałam jeszcze suszonych śliwek, przypraw, przecieru pomidorowego i wyszło przepyszne! |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com] |
|
|
|
 |
agaB
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 20 Gru 2008 Posty: 767 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2009-04-12, 16:02
|
|
|
| fajny przepis, nie trudny, chyba spróbuje |
|
|
|
 |
|
|