|
AZS |
| Autor |
Wiadomość |
iza_luiza

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 28 Mar 2009 Posty: 110 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-04-06, 19:49 AZS
|
|
|
Dziewczyny (i chłopaki), może macie jakieś doświadczenia w tej kwestii ?
Ja się z tym zmagam pierwszy raz w życiu. Dzisiaj skończyłam brać silne leki, częściowo paskudna purchlowata wysypka zniknęła, ale nadal swędzi i widzę, że to nie koniec
Nie wiem co mnie uczuliło, muszę narazie odstawić produkty mleczne, czekoladę, orzechy... Czy teraz jakieś testy mnie czekają ? odczulanie ? czy to może samo ustąpić ? |
_________________ hxxp://republika.pl/tatamacka/]strona Maciejki |
|
|
|
 |
martka

Pomogła: 88 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 3822 Skąd: UK
|
Wysłany: 2009-04-06, 21:01
|
|
|
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=864&highlight=azs |
|
|
|
 |
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2009-04-06, 21:30
|
|
|
wybuchła wiosna choć jestem wziewna powłoki też dostają
Testy warto wykonać (odstawia się leki histaminowe) lub biorezonans
odstawiłabym jeszcze soję, sezam jeśli podejrzewasz, że pokarmowa
do kąpieli zawsze możesz przetestować glut z siemienia, krochmal |
|
|
|
 |
iza_luiza

|
Wysłany: 2009-04-07, 19:13
|
|
|
Dzięki, krochmalu używałam, trochę pomagało, ale lekarka kazała mi przestać, i zamiast wysuszać to nawilżać
Dzisiaj zjadłam rano tylko suchą kajzerkę, od razu purchle na rękach wystąpiły. Czy może być tak, że teraz przechodzę jakiś taki stan podwyższonego pogotowia że mnie wszystko uczula ?? Mam wrażenie, że czego nie zjem to mnie wysypuje
Odstawiłam już mleczne, orzechy, soję, czekoladę no i pszenicę po dzisiejszym. Masakra
A wogóle pierwsza teoria była, że olejek mnie uczulił, bo mi to wylazło po masażu ciała w day spa. Tylko, że potem już się niczym nie smarowałam a wychodzi nadal
Mam jeszcze pytanie, lekarka mi przepisała maść na te purchle - Lichtenecreme czy jakoś tak, nigdzie tego nie ma co można innego stosować żeby to paskudztwo tak nie swędziało ? |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2009-04-07, 19:20
|
|
|
| iza_luiza napisał/a: | | Czy może być tak, że teraz przechodzę jakiś taki stan podwyższonego pogotowia że mnie wszystko uczula ?? | to chyba świadczy o złym stanie jelit (nie znam się za bardzo, ale to się raczej wiąże ze sobą) |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
Ania D.
Pomogła: 115 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 2196
|
Wysłany: 2009-04-07, 19:59
|
|
|
| Cytat: | | Dzisiaj zjadłam rano tylko suchą kajzerkę |
A może tam było mleko? Do pieczywa czaem sa dodawane cuda. Jeśli chcesz się upewnic, to trzeba dzwonić do piekarni i dokładnie pytać. |
|
|
|
 |
iza_luiza

|
Wysłany: 2009-04-23, 20:05
|
|
|
Kurcze, prochy odstawiłam, wzięłam leki homeopatyczne i ciągle swędzi
Już nie wiem co robić. Stan ostry się cofnął, ale ciągle pojawia się swędząca wysypka głównie wieczorem - na rękach i nogach |
|
|
|
 |
|
|