nanokoloid miedzi, srebra, złota |
Autor |
Wiadomość |
olgasza
królowa życia
Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2009-05-26, 10:18 nanokoloid miedzi, srebra, złota
|
|
|
hmm, nie wiedzialam do jakiego wątku to wrzucić. Chodzi mi o takie hxxp://www.agugu.com.pl/product_info.php?products_id=3780]COŚ i jeszcze hxxp://www.agugu.com.pl/product_info.php?products_id=3782]takie . Czy ktos z was używał i rzeczywiście potwierdza działanie antygrzybiczne? W sumie chciałam do pralki użyć, bo mi pleśnieją uszczelki, ale nie wiem, czy nie okaże się to niewypałem, a tanie nie jest... |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
|
herbik
|
Wysłany: 2009-05-27, 00:06
|
|
|
jesli chodzi o miedz- potwierdzam dzialanie antygrzybiczne- wyprobowałam taki produkt, a nawet- dokładnie ten. Czarne fugi to przeszłośc...
Moj synek mial pod okiem dziwny liszaj z krostami, przemywalam przez 3 dni co kilka godzin miedzia i srebrem - nie ma sladu. lekarka zaleciła maśc streydową. Nie uzylismy jej.
A powiem więcej nawet- nie myjemy już środkami chemicznymi- po kilku wykładach z ekologii przerzucilismy sie na mikrowłókno, - super:) jakie czyste szyby, a....nie wspomne o brudzie w kuchni - z okapu(gaz+tłuszcz) -bez żadnego płynu tylko- rękawica do zwierząt- (znalazłam inne jej zastosowanie -może to głupio brzmi,) ale działa... |
|
|
|
|
Marcela
|
Wysłany: 2009-05-27, 08:37
|
|
|
herbik napisał/a: | Czarne fugi to przeszłośc... |
Jest taki produkt, który nazywa się EM-refreshing ( do łazienek m.in). To efektywne mikroorganizmy (czyli bakterie kwasu mlekowego) bardzo przyjazne dla człowieka, które nie pozwalają rozwijać się grzybom. W ogóle EM-ki to ciekawa rzecz, ale to inny temat. |
|
|
|
|
kofi
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 12 Lis 2007 Posty: 6415 Skąd: jestem ze wsi
|
Wysłany: 2009-05-27, 09:42
|
|
|
herbik napisał/a: | a....nie wspomne o brudzie w kuchni - z okapu(gaz+tłuszcz) -bez żadnego płynu tylko- rękawica do zwierząt- (znalazłam inne jej zastosowanie -może to głupio brzmi,) ale działa... |
Wcale nie głupio- pokaż tę rękawicę, też chętnie zakupię.
Ścierek z mikrowłókna też używam i nie wyobrażam już sobie mycia okien płynami. |
_________________ hxxp://jak-obloki.blogspot.com/
|
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
|
Wysłany: 2009-05-27, 09:48
|
|
|
herbik, dzięki za opinię, może rzeczywiście się skuszę, żeby te uszczelki odgrzybić, bo sie normalnie własnej pralki brzydzę. Myślicie , że to od prania w orzechach, czy też pralki mają ogólną tendencję do pleśnienia z racji wilgoci?
Marcela,te EM brzmia dla mnie równie zagadkowo, co nanokoloid czegokolwiek, czy tajemnica wkładu ecoballs. W sumie b. ogólnikowo piszą o tym na stronie: "EM to kompozycja kultur bakteryjnych, wprowadzana do agro lub eko- systemu w celu przyspieszenia jego biologicznej regeneracji np. procesów prochnicotwórczych w glebie." Ale jakich bakterii to już nie jest powiedziane...
No, w każdym razie bez eksperymentów nie ma postępów ( także w zakresie usuwania grzyba z łazienki) |
|
|
|
|
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2009-05-27, 10:10
|
|
|
Dziewczyny do mycia pralki od wewnątrz używam domestosu - pół szklanki do zbiorniczka i nastawiam na najwyższą temperaturę. ( wiem, wiem, chemia... ) |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
|
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-05-27, 10:20
|
|
|
A ja wsypuję do pojemnika na proszek 2 paczki proszku do pieczenia i też maksymalna temperatura. Metodę polecił mi pan z serwisu pralkowego. |
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
|
Wysłany: 2009-05-27, 11:14
|
|
|
no, ja używam też octu, blacha błyszczy aż miło. Ale mi chodzi o te cholerne uszczelki gumowe na zewnątrz bębna. Domestosa nie chcę kupować, wolalałbym to jakąś eko-metodą załatwić. |
|
|
|
|
Marcela
|
Wysłany: 2009-05-27, 22:19
|
|
|
olgasza napisał/a: | Marcela,te EM brzmia dla mnie równie zagadkowo, co nanokoloid czegokolwiek, czy tajemnica wkładu ecoballs. |
To proste preparaty, coś w rodzaju probiotyków dla ziemi, ale nie tylko.
Więcej tu: hxxp://www.livingplanet.pl
Daję słowo że tym nie handluję! |
|
|
|
|
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2009-05-28, 12:10
|
|
|
olgasza napisał/a: | Domestosa nie chcę kupować |
to można żyć bez niego a czym myjesz toaletę? |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
|
Wysłany: 2009-05-29, 12:32
|
|
|
Karolina, da się Normalnie myję - wodą i szczotą. Raz na kilka miesięcy takimi czyścikami nasączanymi mydłem, zakupionymi w osiedlowym sklepie. Generalnie mam obsesję wyeliminowania agresywnej chemii z naszego domu, więc juz wolę w brudem i grzybem zarastać, niż domestosa za próg puścić |
|
|
|
|
malwek666
Malwek
|
Wysłany: 2010-03-26, 01:34 nanokoloidy
|
|
|
sprawdziłem nanokoloidy miedzi,srebra,złota,platyny z ecolevel.eu
Naprawdę natura sama daje dobre rozwiązania i bez stosowania chemii można się obyć.
Polecam alkaredox..wspaniały wynalazek odchudzający i detoksykujący.
Silny antyoksydant ze względuy na ujemny redox wody po alkaredox z ecolevel.eu
[ Dodano: 2010-03-26, 01:37 ]
Wiem,że w ecolevel.eu mają pojawić sie typowe naturalne komponenty roślinne do wc, myscia i prania.
Stosuję dzisiaj nieoficjalnie z ecolevel.eu odplamiacz...nie mają tego w ofercie oficjalnie,ale ten odplamiacz...rewelacja....roślinny....złazi wszystko i nie jest to coś z azotanami i wybielaczami....delikatna roślinna kompozyucja....aż trudno uwoierzyć,że można bez chemi coś odplamić i się wymyć,ale można...i to zdecydowanie zdrowiej.... |
_________________ hxxp://planet.ecolevel.eu/partner-112
Ekologicznie i naukowo. Sama natura i bezstresowo. Odchudzanie i leczenie. |
|
|
|
|
|