wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak w hamaku - warsztat rozwojowy dla mam z dziećmi
Autor Wiadomość
ammounie 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-08, 21:11   Jak w hamaku - warsztat rozwojowy dla mam z dziećmi

Słony smak morskiego powietrza, piasek, jezioro, ogień, słońce, pod stopami trawa. Dźwięk serca bijącego kołysankę szczęścia. Jestem sobą będąc mamą i to daje mi siły do życia!

W harmonii pomiędzy moimi potrzebami i potrzebami dziecka.

Zobaczymy wyraźnie jakie stereotypy stoją nie potrzebnie nam na drodze do siebie prawdziwej. Rozpoznamy swoje potrzeby. Znajdziemy wiele inspiracji w sobie, by czuć siłę do realizowania swoich najgłębszych marzeń. Tylko to, co robimy w zgodzie z głosem serca daje nam siłę w życiu. Wtedy wiele rzeczy przychodzi nam z radością i lekkością.
Wypróbujemy różne techniki: wizualizację, medytację, relaksację, twórczość artystyczna, taniec.

Celebracja dnia m.in. powitanie słońca z dziećmi na dobry początek dnia: śpiew, elementy jogi, relaksu, tańca, budzenie ciała i świadomości, snucie baśni i opowieści w kręgu wieczorem przy ogniu.

Zajęcia wspólne: spotkanie dorosłych z dziećmi w przestrzeni zabawy. Wejście w świat dziecka z poziomu swojego dziecka wewnętrznego.
Dobre, zdrowe, jedzonko jarskie:)

W czasie naszych twórczych poszukiwań, Twoje dziecko będzie doświadczało siebie, swojego twórczego potencjału oraz relacji międzyludzkich poprzez zabawę z Aleksandrą Jastrzębską, która prowadzi "Oryginal Play" ( więcej na www.oryginalplay.pl ) Będzie też odkrywać, doświadczać, tworzyć i rozwijać zmysły i wyobraźnię, słuchać baśni, malować, oraz śpiewać i bawić się w języku angielskim.

Prowadzące:

Aleksandra Jastrzębska: jestem pedagogiem, nauczycielem przedszkolnym i wczesnoszkolnym, "Original Play" apprentice. Prowadzę zajęcia "Original Play" oraz zabawy z językiem angielskim dla dzieci. Dzieci są moimi największymi nauczycielami, a inspiracją do współtworzenia z nimi przestrzeni kreacji jest dla mnie bogactwo i rytm natury, zabawa, taniec, Język Serca (NVC) oraz Edukacja Wzbogacająca Życie.

Estera Sawicka: szczęśliwa kobieta i żona, uczennica Eleny, współtwórczyni Grupy Poszukiwań Rytuałów Inicjacyjnych. Bardzo ważne są dla mnie relacje z ludźmi i Naturą. Odkrywam radość płynącą z ciała. Moje niepoczęte jeszcze dziecko przyprowadziło mnie do Eleny. Więcej: www.narodzinydozycia.pl

Kasia Barszczewska: urodziłam trzy córeczki, które inspirują mnie do twórczego i świadomego wzbogacania życia. Doświadczenie porodu w domu trzeciej córki pokazało mi, jak ważna jest własna intuicja, kontakt z naturą i swoim ciałem, otwartość i ugruntowanie w sobie. Zależy mi na współtworzeniu przestrzeni harmonii i twórczej zabawy, aby kreować swoją rzeczywistość z radością i lekkością. www.prokreacja.wordpress.com

Honorarium, które zaspokoiłoby nasze potrzeby to: 1200pln (mama), 900 pln (dziecko)
Miejsce: Piękna wieś 7 km od morza Łącko, Dom z gliny i słomy, Jana Długosza z XVI w

Informacje i zgłoszenia: 790-730-494 katarzynabarszczewska@hotmail.com oraz 695-168-408 estera.sawicka@gmail.com

Odpowiedz do tematu