|
W domu-dlaczego nie? |
| Autor |
Wiadomość |
adriane

Pomogła: 51 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3064 Skąd: teraz Irlandia
|
Wysłany: 2009-06-13, 21:48 W domu-dlaczego nie?
|
|
|
Dnia 15 czerwca 2009 o godz.17 w Częstochowie przy ul. św.Barbary 41 odbędzie się wykład pt. "W domu - dlaczego nie?" Poprowadzi go Ewa Janiuk, położna z Opola.
Organizatorzy serdecznie zapraszają wszystkich zainteresowanych tematem rodzenia w domu. Wstęp wolny. |
_________________ Ada, mama Emila 2002, Karoliny 2000 i Filipa 1991. |
|
|
|
 |
dźwiedź

|
Wysłany: 2012-04-07, 17:05
|
|
|
Kiedy następna pogadanka o porodach domowych ?
Proponuję dołączyć temat porodów w wodzie oraz porodów bez odcinania pępowiny (lotosowych?).
Częstochowa jako kojarząca się z Maryją i jej dzieciątkiem powinna bardziej promować naturalne i przyjazne kobietom porody.
Podobno urzędnicy z Częstochowy w tym roku na zabiegi invitro przeznaczyli 100 000 zł. Chyba w międzyczasie, niedaleko Cz-wy był tragiczny wypadek z dzieciątkiem w Sosnowcu. Nie macie wrażenia jakby ktoś w Polsce celowo wprowadzał politykę i cywilizację śmierci ? Mi osobiście invitro się nie podoba i jestem przeciw sztucznemu rozmnażaniu. Dla mnie jakieś to niepojęte, tak dużo ludzi oddaje cześć martwej materii w postaci obrazu matki z dzieciątkiem na ręku a w rzeczywistości inna, współczesna żywa matka była bez odpowiedniego wsparcia materialnego i duchowego i doszło do tragedii. Jeżeli dziadek z babcią nie mają czasu lub nie są odpowiednio wyedukowani to może powinniśmy stworzyć jakieś pozarządowe weg*ańskie ośrodki społeczne wzajemnej pomocy otwarte również dla niewege?
Co o tym myślicie ?
hxxp://www.forumveg.pl/viewforum.php?f=43]Lokalne Vege Społeczności - Częstochowa |
| Ostatnio zmieniony przez dźwiedź 2012-04-07, 17:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Capricorn
2radical4u
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 6526
|
Wysłany: 2012-04-07, 17:11
|
|
|
cześć, Tosiek. Wesołych Świąt |
_________________ this is the strangest life I've ever had...
Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
 |
|
|