wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
W domu-dlaczego nie?
Autor Wiadomość
adriane 

Pomogła: 51 razy
Wysłany: 2009-06-13, 21:48   W domu-dlaczego nie?

Dnia 15 czerwca 2009 o godz.17 w Częstochowie przy ul. św.Barbary 41 odbędzie się wykład pt. "W domu - dlaczego nie?" Poprowadzi go Ewa Janiuk, położna z Opola.
Organizatorzy serdecznie zapraszają wszystkich zainteresowanych tematem rodzenia w domu. Wstęp wolny.

dźwiedź

Wysłany: 2012-04-07, 17:05   

Kiedy następna pogadanka o porodach domowych ?
Proponuję dołączyć temat porodów w wodzie oraz porodów bez odcinania pępowiny (lotosowych?).

Częstochowa jako kojarząca się z Maryją i jej dzieciątkiem powinna bardziej promować naturalne i przyjazne kobietom porody.

Podobno urzędnicy z Częstochowy w tym roku na zabiegi invitro przeznaczyli 100 000 zł. Chyba w międzyczasie, niedaleko Cz-wy był tragiczny wypadek z dzieciątkiem w Sosnowcu. Nie macie wrażenia jakby ktoś w Polsce celowo wprowadzał politykę i cywilizację śmierci ? Mi osobiście invitro się nie podoba i jestem przeciw sztucznemu rozmnażaniu. Dla mnie jakieś to niepojęte, tak dużo ludzi oddaje cześć martwej materii w postaci obrazu matki z dzieciątkiem na ręku a w rzeczywistości inna, współczesna żywa matka była bez odpowiedniego wsparcia materialnego i duchowego i doszło do tragedii. Jeżeli dziadek z babcią nie mają czasu lub nie są odpowiednio wyedukowani to może powinniśmy stworzyć jakieś pozarządowe weg*ańskie ośrodki społeczne wzajemnej pomocy otwarte również dla niewege?
Co o tym myślicie ?

hxxp://www.forumveg.pl/viewforum.php?f=43]Lokalne Vege Społeczności - Częstochowa
Ostatnio zmieniony przez dźwiedź 2012-04-07, 17:56, w całości zmieniany 1 raz  

Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2012-04-07, 17:11   

cześć, Tosiek. Wesołych Świąt :)

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

Odpowiedz do tematu