|
barwniki przemysłowe ANKIETA wazne |
| Autor |
Wiadomość |
natalia_l7
|
Wysłany: 2009-12-10, 08:07 barwniki przemysłowe ANKIETA wazne
|
|
|
Witam, prosilabym o wypelnienie ponizszej ankiety, ktora mi jest potrzebna do mojej pracy inzynierksiej. z gory bardoz dziekuje
hxxp://www.ankietka.pl/ankieta/32308/barwniki-przemyslowe.html |
|
|
|
 |
Tempeh-Starter
aktywny zarodnik

Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 811 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2009-12-11, 14:00
|
|
|
poszło
jestem barwnikowym dyletantem
to niezmiernie ciekawe - producent barwi swoje wyroby choć to je podraża i czyni szkodliwymi, a dla czego to robi ten wredny producent??? a z chęci zysku
bo zdebilały konsument chętniej kupuje kolorowe i "całe śliczne" niż zdrowsze, tańsze - szaro bure. |
_________________ hxxp://www.tempehservice.com] RÓB SOBIE TEMPEH
 |
|
|
|
 |
which
|
Wysłany: 2009-12-12, 14:39
|
|
|
Witam. Trochę kłopotliwa ta ankieta. Np. "kierować się ceną/marką/składem" może oznaczać wiele rzeczy:
- kupuję droższe (bo wiem, że lepsze) - chociaż tu intencja ("czy kupuje Pan/-i najtańszy produkt") jest dość oczywista
- kupuję markowe (bo np. wiem, że dany producent dba o niedodawanie szkodliwych substancji)
- kupuję "wzbogacone witaminami" (bo wydaje mi się, że takie jest lepsze)...
Pyt. 24 - nie trzeba wielkiej wiedzy, by pamiętać, że barwnik barwnikowi nierówny. Trudno stwierdzić, że wszystkie razem są szkodliwe lub nie. A jeśli jakieś są względnie nieszkodliwe, to czemu by kupować produkty bez nich, droższe (pyt. 25).
Wiem, że te uwagi odnośnie ankiety mogą być już trochę spóźnione na tym etapie badań, ale takie mi się właśnie nasunęły przy wypełnianiu. |
|
|
|
 |
|
|