|
wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich
|
|
Zbiórka dla domów samotnej matki w Herba Thea |
| Autor |
Wiadomość |
ammounie
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Gru 2008 Posty: 106 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-01-11, 19:38 Zbiórka dla domów samotnej matki w Herba Thea
|
|
|
Zbiórka dla domów samotnej matki w Herba Thea
Zapraszam Was wzięcia udziału w zbiórce dla potrzebujących, w jaką włączyła się moja ulubiona herbaciarnia, Herba Thea. Nadchodzi zima, ciężki czas dla ludzi w trudnych sytuacjach życiowych - biednych, pokrzywdzonych, chorych, matek z dziećmi, które były zmuszone opuścić swoje domy w sytuacjach ekstremalnych.
Zbieramy głównie UBRANIA, które trafią do Schroniska dla kobiet i innych ośrodków prowadzonego przez wspólnotę "Chleb Życia".
Rzeczy są rozdzielane na 7 domów. Trzy są w Warszawie, jeden w Brwinowie pod Warszawą i trzy w województwie świętokrzyskim, jednym z najbiedniejszych województw.
Wspólnota prowadzi domy dla:
* kobiet z dziećmi,
* mężczyzn,
* osób chorych,
* osób usamodzielniających się.
Potrzebne są więc wszelkiego rodzaju ubrania.
W schronisku czasowym dla kobiet na Stawkach, dokąd zawozimy rzeczy zebrane w Herba Thei, przebywają kobiety we wszelkim wieku, także z dziećmi, co nie przeszkadza temu, żeby zanosić ubrania dla mężczyzn i ludzi starszych - w schronisku zostaną one posegregowane i zawiezione do właściwego ośrodka.
Rzeczy można przynieść w Warszawie do Herba Thei ( Warszawa, ul. Bruna 20, tel. 825 88 14) lub oddać je bezpośrednio do schroniska dla kobiet:
Warszawa ul. Stawki 27; telefon: 0 / 22 838 44 50, można dzwonić całą dobę
Strona www: www.chlebzycia.org.pl
Poza ubraniami potrzebne są następujące rzeczy:
BUTY, KOCE, POŚCIEL i PIŻAMY, ŚRODKI CZYSTOŚCI i HIGIENY OSOBISTEJ (także szczoteczki do zębów, podpaski, pieluchy itd.), JEDZENIE INSTANT, takie jak herbata i konserwy, WARZYWA (takie, które mogą leżakować - marchew,
seler, ziemniaki, buraki itd.), AKCESORIA KUCHENNE, PROSTE LEKI DOSTĘPNE BEZ RECEPTY (witaminy, wapno, aspiryna, syropy, środki przeciwbólowe itd.), KSIĄŻKI w typie pocieszających powieści i kryminałów, oraz książki dla dzieci, także może je podarować. Nie samym chlebem człowiek żyje
Cukier i makarony nie są potrzebne - schronisko dostaje te produkty w wystarczających ilościach z Banku Żywności. |
| Ostatnio zmieniony przez ammounie 2010-01-22, 14:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gosia_w

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-01-11, 19:45
|
|
|
| do kiedy jest ta zbiórka? |
|
|
|
 |
ammounie
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Gru 2008 Posty: 106 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-01-11, 20:10
|
|
|
Czas: do 31 stycznia, 22:00
Kontakt: Kasia Łuczyniec: 0 22 / 825 88 14 Herba Thea |
|
|
|
 |
gosia_w

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-01-11, 20:36
|
|
|
| dziękuję, fajnie, że do końca m-ca, to zdążę podjechać. |
|
|
|
 |
dżo

Pomogła: 142 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5422 Skąd: między polem a łąką
|
Wysłany: 2010-01-11, 20:54
|
|
|
| Jestem fanką siostry Małgorzaty, założycielki fundacji. Pracowałam dla niej przez rok jako wolontariuszka, chętnie pomoge i tym razem, mam do oddania np. leżaczek, przyda się ammounie? |
|
|
|
 |
rosa
born to be wild

Pomogła: 174 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 7459 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2010-01-11, 20:55
|
|
|
świetna inicjatywa
z pewnością znajdę trochę rzeczy do oddania, tylko żeby warunki atmosferyczne pozwoliły mi dowieść |
_________________ hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes |
|
|
|
 |
kociakocia

Pomogła: 73 razy Dołączyła: 05 Sty 2009 Posty: 4300 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2010-01-11, 23:32
|
|
|
och! jak dobrze że ogłosiłaś tą informację, mam wkońcu gdzie i komu podarować całą masę nowych i używanych, ale w bardzo dobrym stanie ubrań. chciałabym aby na 100% trafiły do potrzebujacych kobiet, a tymbardziej w dalekie i biedne rejony kraju, bo wiadomo, że w dużych miastach ta pomoc jest jednak największa.
dołączajcie się kochani! mogę ewentualnie jakoś w przyszły lub kolejny weekend podjechać do kogoś niezmotoryzowanego ( z okolic Mokotowa) by pomóc w przewozie podarków |
_________________ MEI TAI, POUCH, CHUSTY KÓŁKOWE, NOSIDEŁKO ERGONOMICZNE wkrótce, zapraszam
hxxp://www.facebook.com/pages/Madame-Googoo-baby-carriers/145687608816099 MADAME GOOGOO baby carriers
hxxps://picasaweb.google.com/madamegoogoo
Doradca noszenia dzieci ClauWi® |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|