wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
koncert Juniora Stress'a z zespołem Sun El Band
Autor Wiadomość
szo 

Pomogła: 38 razy
Wysłany: 2010-02-24, 11:50   koncert Juniora Stress'a z zespołem Sun El Band

Junior Stress

Miłość do muzyki jamajskiej wyniósł z rodzinnego domu, gdzie słuchał pierwszych kawałków roots reggae i ówczesnego raggamuffin.Obecnie Jr.Stress to głośny raggowy wokalista, dj, konferansjer i selekta.Jego nagrania można usłyszeć na większości nowyh polskich projektów reggae-hip hop (m. in.”Polski Ogień”, „Biba”, EastWestRockers „Ciężkie Czasy”, NaturalDreadKillaz „Naturalnie”, TabulaRasa „NiczEgo” , Jah Free’s „Pillar of Salt” , „Bless Ya”, „Kodex 3” itd.)

Dotychczasowy dorobek własny, to prócz wspomnianej juz „Propaganji”, demo zespołu GETO BLASTA „Live inna studio”, mix cd „Witamy w Polsce”, mix cd „Moje Roots”, siedmiocalowy krążek z utworem „Korupcja”, zaśpiewanym wspólnie z NattyB na riddimie Kadubry i wydanym nakładem Siódemki.com, „Płyta nienagrana” dołaczona do Free Colours i 12” Singiel GETO BLASTA od SIŁA Z POKOJU VERSION RECORDS

Solowy, oficjalny debiut Juniora Stressa pt. „L.S.M.” wyszedł na wiosnę 2009 nakładem wydawnictwa Karrot Kommando. Tuż po tym, specjalnie na potrzeby koncertów Juniora stworzony został zespół Sun El Band, z którym gra do dzisiaj.
Junior, oprócz LSM i GETO BLASTA działa na stałe z załogami: Singledread, Selekta Sound System, Dj Feel-X Sound System, Selekta Frodo, Okazyjnie udziela się w setach praktycznie wszystkich polskich sound systemów i supportuje wiekszość zagranicznych gwiazd, pojawiajacych się w Polsce. Dotychczas wymieniał majka miedzy innymi z: Luciano, Gentlemanem, Horacem Andym, Generalem Deegree, Ronking Joe…
Balangi z udziałem Juniora Stress’a to Raggamuffinowy Ogień (nawijka), pozytywne słowo (konferansjerka), dancehallowy taniec(selekcja), ale przede wszystkim, respekt dla korzeni - Love Sen-C Music.

05.03.2010 (piątek)
Gdańsk, klub Żak ul. Grunwaldzka 195/197
Klub Żak
Start: 20.00

04.03.2010r. o godzinie 21:00 w Stereo Krogs. Łódź

Odpowiedz do tematu