ammounie
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Gru 2008 Posty: 106 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-03-05, 13:22 Angielski dla Mam i "Original Play" dla dzieci
|
|
|
Drogie Mamy,
Zainspirowałyście mnie do zaproponowania Wam i Waszym dzieciom spotkań z angielskim dla Was, "Original Play" i ewentualnie jeszcze zabaw z angielskim dla Waszych dzieci.
Proponuję Wam rozmowy w języku angielskim na każdy interesujący Was temat. Chętnie podzielę się też z Wami własnym doświadczeniem i wiedzą, które zdobyłam pracując z dziećmi.
O mnie
Z wykształcenia jestem pedagogiem, nauczycielem przedszkolnym i wczesnoszkolnym, „Original Play" apprentice. Prowadzę zajęcia według programu „Original Play” oraz zabawy z językiem angielskim dla dzieci. Dzieci są moimi największymi nauczycielami, a inspiracją do współtworzenia z nimi przestrzeni kreacji jest dla mnie bogactwo i rytm natury, zabawa, taniec, Język Serca (NVC) oraz Edukacja Wzbogacająca Życie.
Certificate of Proficiency in English (CPE), University of Cambridge Local Examinations Syndicate uzyskałam w 1997 roku.
Uczyłam się i pracowałam w placówkach anglojęzycznych: St. Aloysious' College na Malcie, American University of Beirut w Libanie, BWA First School of Biodanza Vital Development w Wielkiej Brytanii oraz Les Petites International Preschool w Egipcie. Studiowałam także przez rok Stosunki Międzynarodowe w języku angielskim w Collegium Civitas w Warszawie. Od czasu do czasu zajmuję się też tłumaczeniem warsztatów.
O zabawie
Kiedy jestem w stanie zabawy mam nieograniczoną ilość możliwości i rozwiązań typu wygrana-wygrana. Nie ma nade mną władzy model: przegrywam albo wygrywam. Mam optymalne warunki dla rozwoju kreatywności, budowania relacji międzyludzkich, rozwoju osobistego i uczenia się.
Program "Original Play” wykorzystuje moc pierwotnej zabawy w aktywizowaniu naturalnych mechanizmów rozwoju i zdrowia. Jest programem profilaktycznym, korekcyjnym i strategicznym, skierowanym na produktywne zmiany, rozwój i zdrowie. Dzieci, którym stwarzamy możliwość rozwijania się poprzez zabawę, otrzymują wiele trwałych korzyści we wszystkich sferach rozwoju oraz silne podstawy do uczenia się.
Więcej na stronie: www.originalplay.pl i www.originalplay.com
Gdzie? Jak?
Proponuję spotkania u Was w domu w kameralnej grupce ( 3-4 Mamy z dziećmi ). Raz lub dwa razy w tygodniu, zależnie od Waszych potrzeb.
Nasz dom nie jest niestety przystosowany do potrzeb maluchów, mamy też dwa duże psy.
Honorarium, które zaspokoiłoby moje potrzeby to 50zł za 2 godzinne spotkanie od Mamy z dzieckiem.
Co Wy na to?
Kontakt: 509 866 322 |
|