|
Zyrtec i inne przeciwalergeny |
| Autor |
Wiadomość |
Gaja
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Wrz 2007 Posty: 36 Skąd: Marki
|
Wysłany: 2010-04-27, 09:21 Zyrtec i inne przeciwalergeny
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Szukam materiałów na temat szkodliwości leków przeciwalergicznych. Jeśli by komuś coś wpadło w oko - proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
nigellla
nigellla
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Cze 2009 Posty: 117 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2010-04-27, 15:56
|
|
|
| to ja się dołączam. oliwce już 2 lekarzy kazało zażywać zyrtek mimo,że od roku nie ma żadnych "oczywistych" objawów alergii. jest uczulana na mleko, więc go nie pije. dla mnie to tyle, ale lekarze uważają ze powinna mieć dodatkowo zażywać leki. obawiam się, że to nie jest obojętne dla zdrowia |
_________________ hxxp://ticker.7910.org/eng] |
|
|
|
 |
Gaja
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 02 Wrz 2007 Posty: 36 Skąd: Marki
|
Wysłany: 2010-04-27, 18:17
|
|
|
| Ja wiem, że nie jest obojętne, swojej córce nie podawałam mimo zaleceń. Potrzebuję jednak konkretnych argumentów przeciw by namówić bliską mi osobę do odstawienia leku dzieciom. |
|
|
|
 |
Lily

Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2010-04-27, 18:35
|
|
|
| Szukałam trochę jakichś naukowych danych, ale znalazłam tylko na forach: że długo stosowany powoduje zaburzenia wzrostu u dzieci i że powoduje otyłość - bo zwiększa apetyt. Z takich natychmiastowych trzeba wymienić senność. To na pewno nie jest korzystne, bo żeby dziecko mogło eksplorować świat, to nie może stale usypiać. No ale to już takie luźne wnioski. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
 |
Mycha
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 15 Paź 2008 Posty: 167 Skąd: Żory
|
Wysłany: 2010-04-27, 22:04
|
|
|
| Pewnie tak jak każde inne leki długo brane obciążają nerki i wątrobę. No i tak naprawdę z alergii nie leczą, bo działają objawowo. |
|
|
|
 |
|
|