wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Protest przeciwko meczetowi w Warszawie

Czy jesteś za powstaniem meczetu w Warszawie?
Tak
86%
 86%  [ 25 ]
Nie
0%
 0%  [ 0 ]
Nie mam zdania
13%
 13%  [ 4 ]
Głosowań: 29
Wszystkich Głosów: 29

Autor Wiadomość
majaja 
wybuchowa wredota

Pomogła: 52 razy
Wysłany: 2010-05-07, 18:45   

Ja bym jeszcze chciała zwrócić uwagę, że muzułamnie są częścią Europy od XV wieku, "obywatelami"* polskimi od XVII wieku, może najwyższa pora się przyzwyczaić? :)

*W cudzysłowiu ze względu na różncę historyczną w pojęciu obywatela

bodi 
lucky lucky me :)

Pomogła: 91 razy
Wysłany: 2010-05-07, 18:57   

majaja, to nie takie proste niestety, bo normy obyczajowe polskich muzułmanów nijak się nie mają do wahabickich.

Mirka

Wysłany: 2010-05-07, 20:03   

Lily napisał/a:
Tolerancja to bardzo złożony problem,

Opluwanie wszelkich religii, w tym chrześcijan i wszystkiego, co jest dla nich ważne jest dowodem, że jest się postępowym i nowoczesnym. Kutz na przykład nazywa katoli -"katolickimi świniami".
To jest trendy, tak samo jak dowalanie Kaczyńskim.
Dlaczego ludzie nie maja manifestować i dowalać muzułmanom, a w szczególności, jak zaczynają się nam bardziej panoszyć?
Za karykatury Mahometa Europejczycy stawiają Europejczyków pod sąd. Za karykatury Chrystusa nie. Dlaczego?
Wszyscy muzułmanie powinni opuścic Polskę, a Polacy Wielką Brytanię.

Spełnijmy postulat wszystkich postępowych ludzi dobrej woli i otwórzmy wreszcie granice "twierdzy Europa", znieśmy wszelkie bariery w przepływie osób, zwłaszcza z Bliskiego Wschodu i Północnej Afryki. Nie bądźmy egoistycznymi, zadufanymi w sobie, swojej kulturze Europejczykami, w imię wolności i wielokulturowości pozwólmy naszym ciemiężonym przez setki lat braciom z biedniejszej części naszego świata osiedlać się swobodnie na naszym kontynencie, znieśmy wszelkie ograniczenia na drodze do uzyskania obywatelstwa, uczyńmy ich pełnoprawnymi obywatelami naszej wspólnej Europy i pozwólmy im wreszcie zrobić z nami porządek.

A tak na serio. W Polsce obowiazuje bardzo jasne prawo. To prawo daje muzułmanom - i każdej innej religii możliwość wznoszenia światyń i miejsc kultu.

arahja 

Pomogła: 26 razy
Wysłany: 2010-05-07, 20:35   

Mirka napisał/a:
Dlaczego ludzie nie maja manifestować i dowalać muzułmanom, a w szczególności, jak zaczynają się nam bardziej panoszyć?

Zwłaszcza, że w tym kraju większość dowalających należy do jednej, bardzo konkretnej, religii. :->

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2010-05-07, 20:38   

Mirka, a ja bym chciała, żeby przedstawiciele innej religii przestali się panoszyć i stanowić prawo w pewnym kraju na P. ;)

biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2010-05-07, 20:40   

Lily, no coś Ty, przecież w tym kraju na P. to
Mirka napisał/a:
opluwanie wszelkich religii, w tym chrześcijan i wszystkiego, co jest dla nich ważne jest dowodem, że jest się postępowym i nowoczesnym. Kutz na przykład nazywa katoli -"katolickimi świniami".
To jest trendy

;-)

Mirka

Wysłany: 2010-05-07, 20:45   

arahja napisał/a:
Zwłaszcza, że w tym kraju większość dowalających należy do jednej, bardzo konkretnej, religii

za statystyki wynika, że zapewne masz rację.
Lily napisał/a:
a ja bym chciała, żeby przedstawiciele innej religii przestali się panoszyć i stanowić prawo w pewnym kraju na P.

No to musisz chyba udać się do kraju, gdzie proporcje sa odwrotne.
Podejrzewam, że również w sejmie, gdzie prawo się stanow,i reprezentacja "przedstawicieli innej religii", jest podobna jak w całej Polsce.

ag 

Pomogła: 45 razy
Wysłany: 2010-05-09, 12:07   

bodi napisał/a:
ale niestety w ogóle mnie to nie dziwi, biorąc pod uwagę liczne nieprzychylne muzułmanom wypowiedzi Lamy Olego.

ja też przypuszczam, że to bezpośredni wpływ Lamy Olego bo jakoś mi takie stanowisko nie pasuje do głównego nurtu buddyzmu

Odpowiedz do tematu