pasta miso |
Autor |
Wiadomość |
rysia83
|
Wysłany: 2010-07-14, 12:29 pasta miso
|
|
|
hej dziewczyny i chłopaki(jeżeli tacy są) mam pytanie zakupiłam pierwszy raz Miso i nie wiem co z tym, począć słyszałam o zupie ale co jeszcze mozna z tym zrobic dla np.niemowlaka 11mc.
Proszę o radę z góry dziekuję:* |
_________________ hxxp://www.maluchy.pl]
hxxp://www.maluchy.pl] |
|
|
|
|
Malinetshka
Paulina
Pomogła: 73 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5765 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2010-07-14, 12:59
|
|
|
Nie wiem od jakiego wieku można podawać miso, ale trzeba pamiętać, że jest ono baaardzo intensywne w smaku, intensywniejsze niż sos sojowy, bardzo słone i należy używać jak przyprawę. Nie poradzę do czego stosować, bo jest to tak specyficzne w smaku, że jak kiedyś przyprawiłam nim zupę warzywną to musiałam wylać, tak okropna była.... a rzadko coś mi nie smakuje Chociaż pewnie jedno miso drugiemu nie równe, bo są różne składy. (dla wegusów ważne, żeby nie było hxxp://pl.wikipedia.org/wiki/Dashi]dashi, bo to rybne)
[ Dodano: 2010-07-14, 14:04 ]
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=1488&highlight=miso |
_________________ hxxp://www.myticker.eu/ticker/] |
|
|
|
|
Lily
Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2010-07-14, 14:56
|
|
|
O ile sobie przypominam, to ajanna dodawała chłopcom do zupy, ale nie pamiętam, ile wtedy mieli. Ja tylko do zupy daję. Jest dość specyficzne, nie każdy zje coś takiego, nie odważyłabym się tego podać żadnej wybrednej osobie przyzwyczajonej do tradycyjnych potraw np. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
|
Nova
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 03 Lip 2007 Posty: 231 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 2010-07-14, 15:34
|
|
|
Amelia wcinała miso od 2-go roku życia, jadła takie jak my czyli płaska łyżka na miseczkę bulionu, do tej pory lubi i się zajada. Ja czasami jem chleb posmarowany miso...mniammm...
Myślę,że maluszkom można dosmaczać zupki odrobiną tak na czubeczku łyżeczki. |
|
|
|
|
devil_doll [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-07-14, 19:04
|
|
|
ja dodawalam po roku, zupe miso moje dziecko uwielbia jak wszystko co slone. |