|
Wieczór Indyjski |
| Autor |
Wiadomość |
kasienka

Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 8362 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-01-05, 14:26
|
|
|
puszczyk, ładne |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-05, 21:33
|
|
|
fajne ,a taki wieczór indyjski możemy sobie same zorganizować jakby co |
|
|
|
 |
puszczyk

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 5319
|
Wysłany: 2011-01-06, 00:51
|
|
|
Fajne. Nawet nie wiedziałam, że ktoś mi cyknął fotkę podczas masażu głowy, tak mi było błogo.
Na tym spotkaniu była jeszcze jedna osoba z naszego forum.
| pomarańczka napisał/a: | fajne ,a taki wieczór indyjski możemy sobie same zorganizować jakby co |
To co? Może u nas? Poproszę Arka żeby przygoował jakieś pyszne indyjskie jedzonko. |
|
|
|
 |
amanitka

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 28 Lut 2008 Posty: 552 Skąd: południe
|
Wysłany: 2011-01-06, 01:11
|
|
|
a moznaby sie 'podlaczyc'? |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
 |
|
|
|
 |
puszczyk

|
Wysłany: 2011-01-06, 09:49
|
|
|
| amanitka, jestem za. Miło Cię będzie znowu zobaczyć. Teraz mieszkasz bliżej nas? |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2011-01-06, 10:09
|
|
|
Hihi, fajnie a z dziecmi co zrobimy?
Puszczyk, kto byl jeszcze? |
|
|
|
 |
puszczyk

|
Wysłany: 2011-01-06, 10:33
|
|
|
kasienka, zamkniemy w drugim pokoju.
Może poproszę żeby sama się ujawniła. |
|
|
|
 |
Royjan

|
Wysłany: 2011-01-06, 12:54
|
|
|
| puszczyk napisał/a: | | Może poproszę żeby sama się ujawniła. | heheh Puszczyk mnie zdekonspirowala, no to sie ujawnie
To ja tam z malzonkiem tez bylam, a te blizniaki co tam sie paletaly to moje
| pomarańczka napisał/a: | | a taki wieczór indyjski możemy sobie same zorganizować jakby co | hmmm brzmi zachecajaca, interesujecie sie Indiami?
Z gory sorrki za glupie pytanie, ale nie jestem wciagnieta w temat tu na forum
| puszczyk napisał/a: | | To co? Może u nas? Poproszę Arka żeby przygoował jakieś pyszne indyjskie jedzonko | Puszczytk! To ty mi teraz mow o Twoich/Waszych indyjskich powiazaniach
Co do jedzonka to ja/my bardzo chetnie Co znacie/jadacie z indyjskiego? Moze podrzuce cos nowego do posmakowania |
_________________ Roy&Jan ur. 01.04.2009
  |
|
|
|
 |
karmelowa_mumi
Pomogła: 41 razy Dołączyła: 12 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-01-06, 13:11
|
|
|
mnie się najbardziej podoba zdjęcie 21, gdzie Kasieńka z tylu odpływa
Fajny wieczór spędziłyście ))
ja bym była chętna na wieczór, ale nic a nic o Indiach nie wiem. Głowy mogę masować |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/]
hxxp://wegedzieciak.pl]
ALL YOU NEED IS LOVE.... AND CHOCOLATE |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2011-01-06, 14:16
|
|
|
Kurcze, ja bym mogla cos do jadla zrobic, bo masowac nie umiem ani nic takiego...
Royjan, Twoj mąż jest wykladowcą, tak? Dobrze kojarzę? |
|
|
|
 |
Royjan

|
Wysłany: 2011-01-06, 16:53
|
|
|
| kasienka napisał/a: | | Royjan, Twoj mąż jest wykladowcą, tak? Dobrze kojarzę? | dobra pamiec
A to Ty bylas, ta osoba, ktora kiedy chciala studiowac, to w Poznaniu jeszcze nie bylo?
| karmelowa_mumi napisał/a: | | ja bym była chętna na wieczór, ale nic a nic o Indiach nie wiem. | a to wlasnie spotkania sa po to, zeby sie czegos dowiedziec |
  |
|
|
|
 |
kasienka

|
Wysłany: 2011-01-06, 17:17
|
|
|
Royjan, tak, to ja Indiami się fascynowałam głównie na początku liceum. Wtedy też gdzieś tam trochę miałam kontakt z bhaktami i liznęłam nieco kultury, która dostępna była tu, na miejscu. Zawsze chciałam wyjechać do Indii, na razie jednak nie mam takiej możliwości. I odwagi. Bo "wycieczka" mnie nie interesuje
Ostatecznie w zeszłym roku zrobiłam licencjat z antropologii kulturowej, moje zainteresowania tematem zawdzięczam pewnie właśnie tą fascynacja sprzed kilkunastu lat
PS. Wasze Bliźniaki są przesłodkie |
|
|
|
 |
puszczyk

|
Wysłany: 2011-01-06, 17:29
|
|
|
| kasienka napisał/a: | | Wtedy też gdzieś tam trochę miałam kontakt z bhaktami i liznęłam nieco kultury |
Podobnie jak Arek, bo ja też niewiele wiem o Indiach, ale chętnie dowiem się coś więcej.
| Royjan napisał/a: | | Co do jedzonka to ja/my bardzo chetnie Co znacie/jadacie z indyjskiego? Moze podrzuce cos nowego do posmakowania |
Przepisy głównie z "Kuchni Kryszny". O, mniam, mniam. Jestem za. |
|
|
|
 |
Royjan

|
Wysłany: 2011-01-06, 18:49
|
|
|
| kasienka napisał/a: | | Royjan, tak, to ja |
| kasienka napisał/a: | | Zawsze chciałam wyjechać do Indii, na razie jednak nie mam takiej możliwości. I odwagi. Bo "wycieczka" mnie nie interesuje | jest kilka osob w Polsce (w Poznaniu tez) ktore robia wyjazdy dla mniejszych grup i to sa faktycznie fajne rzeczy Dobre dla ludzi, co samemu nie chca, lub nie moga a Indie z autobusu/pociagu ich nie interesuje
| kasienka napisał/a: | | S. Wasze Bliźniaki są przesłodkie | dziekuje, ale w domu to potrafia dac w kosc
Puszczyk, ja z Krysznowcami nigdy nie mialam i nie mam nic wspolnego.
Moje zainteresowanie Indiami zaczelo sie od poznania mojego meza
| puszczyk napisał/a: | | Przepisy głównie z "Kuchni Kryszny". | a to akurat jedna z lepszych ksiazek z przepisami indyjskimi w jezyku polskim. Szczerze polecam jak ktos chce poeksperymentowac z indyjska kuchnia. Jak na razie wszystko co robilam wg tej ksiazki wychodzilo dokladnie tak jak powinno
Pod koniec stycznia w Ksiagarni "Miedzy Slowami" ma byc spotkanie w tematyce Indie, jak bede miala jakies blizsze informacje, to dam znac |
  |
|
|
|
 |
amanitka

|
Wysłany: 2011-01-07, 00:13
|
|
|
| puszczyk napisał/a: | | amanitka, jestem za. Miło Cię będzie znowu zobaczyć. Teraz mieszkasz bliżej nas? |
puszczyk, tymczasowo jestesmy w wielkopolsce. bardzom chetna jest na spotkanie z wami wszystkimi. (amen.) podoba mi sie pomysl na takie spotkanie w klimacie indii.
bylam w indiach 9 lat temu. pojechalam sama, z plecakiem. pojezdzilam po kontynencie, pozniej poplynelam na andamany. kocham indie. mam troche fotek z podrozy. przywioze.
moj v. moglby koncert relaksacyjny z didgeridoo, misami innymi cudami zagrac. jesli byscie chcieli oczywiscie. |
 |
|
|
|
 |
Royjan

|
Wysłany: 2011-01-07, 12:41
|
|
|
| amanitka napisał/a: | | bylam w indiach 9 lat temu. pojechalam sama, z plecakiem. pojezdzilam po kontynencie, pozniej poplynelam na andamany. kocham indie. | wow super sprawa podziwiam i gratuluje, a Andamany chcialabym zobaczyc, moze kiedys tam w przyszlosci
Gartuluje odwagi choc fakt, ze kiedys i tam bylo bezpieczniej
Bardzo chetnie poslucham czegos wiecej o Twojej wyprawie
| amanitka napisał/a: | | moj v. moglby koncert relaksacyjny z didgeridoo, misami innymi cudami zagrac. jesli byscie chcieli oczywiscie. | jestem za!
Na czym jeszcze gra?
Zerknelam na linki w Twoim podpisie, super rzeczy robicie! Jesli moge spytac, to cos w rodzaju teatru?
PS: nie moge nie napisac...
| Cytat: | | Dzieci: noe, leonardo, salomon | cudne imiona! |
  |
|
|
|
 |
amanitka

|
Wysłany: 2011-01-07, 23:40
|
|
|
Royjan, dziekuje za mile slowa.
| Royjan napisał/a: | | Andamany chcialabym zobaczyc |
jesli masz taka mozliwosc - zrob to koniecznie. przyroda jest tam przepiekna. i cudne rafy, ktore mozna ogladac nurkujac tylko w masce. raj.
| Royjan napisał/a: | | Na czym jeszcze gra? |
zdecydowanie jest mistrzem didgeridoo . reszta instrumentow to poza misami i gongiem, takie pieknie brzmiace przeszkadzajki. dzieciaki (i nie tylko) sie zawsze wkrecaje w te jego granie.
| Royjan napisał/a: | | Jesli moge spytac, to cos w rodzaju teatru? |
hmmm. wieczna improwizacja. |
 |
| Ostatnio zmieniony przez amanitka 2011-01-08, 00:52, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
puszczyk

|
Wysłany: 2011-01-08, 00:43
|
|
|
| Royjan napisał/a: | | Pod koniec stycznia w Ksiagarni "Miedzy Slowami" ma byc spotkanie w tematyce Indie, jak bede miala jakies blizsze informacje, to dam znac |
Daj znać, koniecznie.
| amanitka napisał/a: | | bylam w indiach 9 lat temu. pojechalam sama, z plecakiem. |
Kolejna rzecz za którą Cię podziwiam.
| amanitka napisał/a: | | moj v. moglby koncert relaksacyjny z didgeridoo, misami innymi cudami zagrac. |
Szczególnie zaintrygowały mnie te inne cuda, bo sama kiedyś zaczęłam zbierać różne drobne instrumenty typu drumla, okaryna, fleciki, grzechotki itp. ale już nic z tego nie zostało.
pomarańczka, a Ty co? Nie odzywasz się? Jakaś sesja jogi albo masaże? |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-08, 11:20
|
|
|
Napiszę coś pózniej bo zaraz wychodzę |
|
|
|
 |
Royjan

|
Wysłany: 2011-01-08, 13:05
|
|
|
| amanitka napisał/a: | dzieciaki (i nie tylko) sie zawsze wkrecaje w te jego granie.
.....
hmmm. wieczna improwizacja. | strasznie jestem ciekawa, chetnie pogadam
| puszczyk napisał/a: | | sama kiedyś zaczęłam zbierać różne drobne instrumenty typu drumla, okaryna, fleciki, grzechotki itp | to tak, jak mój M teraz zbiera co sie da dla chlopakow. Oni bardzo lubia muzyke i muzykowanie
Super zaczynał z nimi, jak jeszcze byli takimi malutkimi kokonikami, to kładł ich na swoja harmonium i gral
PS: nawet udalo mi sie do fotki dokopac
musik.JPG Tu Jasiek mial niecale 2 m-ce. |
 |
| Plik ściągnięto 316 raz(y) 57,85 KB |
|
  |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-08, 17:36
|
|
|
| puszczyk napisał/a: | pomarańczka, a Ty co? Nie odzywasz się? Jakaś sesja jogi albo masaże? |
No więc odzywam się myślę ,że skoro to ma być wieczór indyjski to skupmy się na tym, by tak w rzeczywistości było. Nie rozdrabniajmy się ,to można zorganizować innym razem Sorry ,ale takie jest moje zdanie ,w Rabbit Hole do końca to nie wypaliło zresztą same wiecie bo byłyście . Daleka jestem od oceniania i krytykowania.No,ale przejdzmy do rzeczy, joga jak najbardziej jest w stylu indyjskim ,jedzenie też byleby nie za dużo bo to się zrobi wieczór przy stole I co dalej ? Malowanie mandali też jest ok. Amanitka wspominała o jakiś zdjęciach z Indii. A może jakiś film ? Muzyczka się znajdzie,każdy pewnie coś takiego ma . No i by dać upust zmysłom można się ubrać w jakieś fajne indyjskie stroje, przebrania Takie są moje propozycje .Co Wy na to ?
No i jeszcze rzecz najważniejsza termin a może by tak 21,22 stycznia. Nie wiem czy nam to wszystko wypali z dziećmi ,ale może się uda masaże są super ,ale trudne do wykonania na wszystkich w ciągu jednego wieczoru chyba ,że będziemy się masować wzajemnie ( to byłoby ciekawe doświadczenie) to tyle co mi przyszło do głowy.
Royjan fajne zdjęcie |
|
|
|
 |
Royjan

|
Wysłany: 2011-01-08, 21:12
|
|
|
uuu Pomarańczka powialo logistyka ale nie sposob sie nie zgodzic
Co do muzyki dysponuje i klasyka (nie wiem, czy ktos zna i da rade ) i popularna
Co do strojow, moge cos przywiezc, ale sama sie nie ubiore, bo sie po ciazy nie bardzo mieszcze
Co do filmu, to popularne bollywood to min 3h
Mam kilka ambitniejszych filmow, w tym Water i Fire Deepy Mehty (oba maja po niecale 2 h i sa po angielsku)
Oraz moj ulubiony Mr. and Mrs. Iyer - 2 h z napisami.
Ale to wszystko, to dosc ciezka tematyka
Podpytam M, moze zna cos krotkiego i lzejszego
| pomarańczka napisał/a: | | Royjan fajne zdjęcie | a dziekuje |
  |
|
|
|
 |
amanitka

|
Wysłany: 2011-01-09, 00:52
|
|
|
| Royjan napisał/a: | Co do filmu, to popularne bollywood to min 3h
Mam kilka ambitniejszych filmow, w tym Water i Fire Deepy Mehty (oba maja po niecale 2 h i sa po angielsku)
Oraz moj ulubiony Mr. and Mrs. Iyer - 2 h z napisami.
Ale to wszystko, to dosc ciezka tematyka
Podpytam M, moze zna cos krotkiego i lzejszego |
czy ktos zna jakis ciekawy film o indiach? dokument czy cos...
| pomarańczka napisał/a: | | No i by dać upust zmysłom można się ubrać w jakieś fajne indyjskie stroje, przebrania |
| pomarańczka napisał/a: | | Nie wiem czy nam to wszystko wypali z dziećmi ,ale może się uda |
a moze dzieci poprzebieramy?
Royjan, fajnie tam jaskowi na harmonium. |
 |
|
|
|
 |
Royjan

|
Wysłany: 2011-01-09, 11:32
|
|
|
| amanitka napisał/a: |
czy ktos zna jakis ciekawy film o indiach? dokument czy cos... | Amanitka, typowy bollywood to nie mój styl te trzy co wymieniłam, są wg mnie bardzo ciekawe, tyle że dość długie i fabularne, co do dokumentu, to trzeba by najpierw pomyśleć o czym ...
sporo dokumentów o znajdziesz hxxp://www.cultureunplugged.com/play/1146/India-Rediscovered]na tej stronie zalinkowalam przykładowy...
Wpisz w wyszukiwarke: India lub Bharat |
  |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-09, 17:44
|
|
|
| amanitka napisał/a: | | czy ktos zna jakis ciekawy film o indiach? dokument czy cos... |
My znamy ,ale to nie jest film , który można oglądać z dziećmi są też i inne, może coś się znajdzie ciekawego jeszcze Jaka tu cisza ,nikt się prawie nie odzywa Chyba wszystkich wywiało gdzieś | Royjan napisał/a: | Amanitka, typowy bollywood to nie mój styl te trzy co wymieniłam, są wg mnie bardzo ciekawe, tyle że dość długie i fabularne, co do dokumentu, to trzeba by najpierw pomyśleć o czym ... |
Co do typowego bollywood to też nie mój styl no i długie ciągnące się filmy może i są ciekawe ,ale chyba nie o to nam chyba chodzi Pomyślmy
Amanitko , tak sobie pomyślałam,że może by jednak zrobić ten koncert mis i gongów Co Wy myślicie ? Wiem ,co pisałam wcześniej ,ale tylko głupiec nie zmienia zdania.Tak mnie natchnęło |
|
|
|
 |
|
|