FALUN DAFA |
Autor |
Wiadomość |
ELA
kwiat bzu
Dołączyła: 11 Lip 2008 Posty: 248 Skąd: wieś, okolice Szczecina
|
Wysłany: 2011-01-05, 20:08 FALUN DAFA
|
|
|
CZy ktoś WAs coś wie lub praktykował FALUN DAFA? CZytam właśnie książkę i podoba mi się ..a najbardziej chyba to że ubocznym skutkiem praktyki jest pozbycie się wszystkich chorób i totalne oczyszczenie ciała |
_________________ ELA
|
|
|
|
|
Tempeh-Starter
aktywny zarodnik
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 811 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-05, 20:41
|
|
|
che che to coś dla mnie
a tak na marginesie, kto to taki ten Dafa? |
_________________ hxxp://www.tempehservice.com] RÓB SOBIE TEMPEH
|
|
|
|
|
ELA
kwiat bzu
|
Wysłany: 2011-01-05, 21:03
|
|
|
KSiążkę pożyczyłam od kolegi i jestem dopiero na 50 stronie Więc za dużo jeszcze nie wiem..wiem tylko ze w CHINACH jest duzo praktykujących. MISTRZ nazywa się LI HONGDŻY a książka ma tytuł Dżuan Falun..ale możesz wejść sobie na stronę www.falundafa.pl i poczytać
W Polsce tez są praktykujący ale chyba niewielu..mój kolega się do nich zalicza..ale praktykuje od 2 lat i na razie za dużo mi nie opowiedział |
_________________ ELA
|
|
|
|
|
Katioczka
Pomogła: 19 razy Dołączyła: 15 Kwi 2010 Posty: 1494 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-05, 21:21
|
|
|
ja mam totalne oczyszczenie ciała, jak sobie wątrobę oczyszczam
i jestem chyba totalnym zbokiem bo przeczytałam zamiast Falun to... |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=420918#420918]made by Katioczka |
|
|
|
|
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-05, 21:27
|
|
|
ja też się świetnie oczyszczam co jakiś czas Katioczka napisał/a: | i jestem chyba totalnym zbokiem bo przeczytałam zamiast Falun to... |
nie jesteś zbokiem Katioczka jeno człekiem |
|
|
|
|
Katioczka
|
Wysłany: 2011-01-05, 21:40
|
|
|
pomarańczka, czy oczyszczasz się za pomocą Falu...na? |
|
|
|
|
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-05, 21:45
|
|
|
o nie to coś innego całkiem ludzkiego |
|
|
|
|
Alispo
Pomogła: 127 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5941 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-05, 21:49
|
|
|
tez mozna |
_________________ facebook.com/dtogon |
|
|
|
|
Katioczka
|
Wysłany: 2011-01-05, 22:09
|
|
|
czy to sekta? |
|
|
|
|
bojster
Pomógł: 66 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 2847 Skąd: Neverwhere
|
Wysłany: 2011-01-05, 22:31
|
|
|
Jak ktoś lubi grupowo, to czemu nie, ale moim zdaniem całe to wejrzenie w siebie i poznanie wszechświata lepiej sobie samemu robić w wolnej chwili, w domowym zaciszu. |
|
|
|
|
ELA
kwiat bzu
|
Wysłany: 2011-01-06, 09:08
|
|
|
Aisha napisał/a: | a do czego to doprowadza?
czyżby kolejna "cudowna" ścieżka typu Art Of Living?
jedno jest dobre - za DARMO !! |
poczytajcie sobie i będziecie wiedziały więcej..ja jestem na początku książki dopiero choć z pewnością wiedza i praktyka wydaje mi się ciekawa
Katioczka..a co to jest sekta dla Ciebie? JA ogólnie wolę słowo grupa wyznaniowa..czy Buddyzm jest sektą?
Falun Dafa wywodzi się z buddyzmu
Ćwiczenia praktukuje sie w domu..można też praktykować wspólnie jesli ma się z kim..w domowym zaciszu jest fajnie..ale gdybyśmy do wszystkiego mogli dojść siedząc sami w domu..to nie czytalibyśmy książek i nie posyłali swoich dzieci do szkoły |
_________________ ELA
|
|
|
|
|
squamish
Pomogła: 18 razy Dołączyła: 10 Kwi 2010 Posty: 2159 Skąd: Calisia city
|
Wysłany: 2011-01-06, 09:34
|
|
|
Katioczka napisał/a: | ja mam totalne oczyszczenie ciała, jak sobie wątrobę oczyszczam
i jestem chyba totalnym zbokiem bo przeczytałam zamiast Falun to... |
a co?
Ja oczyszczałam wątrobe wg wskazań Tombaka!Ale jazda była bo to niezbyt miłe ale skuteczne heh |
_________________ hxxp://www.suwaczki.com/] hxxp://www.suwaczki.com/]
Do sprzedania/oddania hxxps://picasaweb.google.com/lh/myphotos |
|
|
|
|
Tempeh-Starter
aktywny zarodnik
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Paź 2009 Posty: 811 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-06, 10:49
|
|
|
przepraszam a z czego oczyszczacie sobie tę wotrobę jak w niej poza glikogenem i witaminami A, B12 i D nic się nie gromadzi ????
no mam nadzieję ze nie z tych witamin |
_________________ hxxp://www.tempehservice.com] RÓB SOBIE TEMPEH
|
|
|
|
|
ELA
kwiat bzu
|
Wysłany: 2011-01-06, 12:22
|
|
|
KUrczę założyłam watek o FALUN DAFA a zrobiła się dyskusja o oczyszczaniu wątroby JA nigdy wątroby jeszcze nie oczyszczałam ale trochę czytałam i zdaje mi się TEMPEH ze tam jakies toksyny sie gromadzą oprócz tych witamin |
_________________ ELA
|
|
|
|
|
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2011-01-06, 12:24
|
|
|
Tempeh-Starter napisał/a: | przepraszam a z czego oczyszczacie sobie tę wotrobę jak w niej poza glikogenem i witaminami A, B12 i D nic się nie gromadzi ???? |
Tempeh poczytaj sobie o oczyszczaniu wątroby jest wiele książek na ten temat chodzby wspomniana Tombaka
[ Dodano: 2011-01-06, 12:43 ]
ELA napisał/a: | KUrczę założyłam watek o FALUN DAFA a zrobiła się dyskusja o oczyszczaniu wątroby JA nigdy wątroby jeszcze nie oczyszczałam ale trochę czytałam i zdaje mi się TEMPEH ze tam jakies toksyny sie gromadzą oprócz tych witamin |
ELA założyłaś ,ale to jest forum i każdy ma prawo do wypowiedzi ,a przy okazji wypływają inne tematy ( to normalne) A skoro lubisz czytać o oczyszczaniu i to stosujesz to zajrzyj też sama do książek o oczyszczaniu wątroby |
|
|
|
|
ELA
kwiat bzu
|
Wysłany: 2011-01-06, 12:55
|
|
|
ELA założyłaś ,ale to jest forum i każdy ma prawo do wypowiedzi ,a przy okazji wypływają inne tematy ( to normalne) A skoro lubisz czytać o oczyszczaniu i to stosujesz to zajrzyj też sama do książek o oczyszczaniu wątroby [/quote]
to oczywiste POMARAŃCZKA napisałam to przecież w tonie żartobliwym, a wątrobę mam zamiar pooczyszczać jak skończę karmić piersią |
_________________ ELA
|
|
|
|
|
ag
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 04 Wrz 2008 Posty: 1127 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-06, 14:59
|
|
|
Katioczka napisał/a: | czy to sekta? |
Mnie się wydaje, że falun dafa czy falun gong wywodzi się z qigong
hxxp://pl.wikipedia.org/wiki/Qigong
Qigong to taki zestaw prostych ćwiczeń zdrowotnych, w Chinach często widać jak ludzie to ćwiczą w parkach. Kiedy chodziłam na tai chi to mieliśmy trochę ćwiczeń qiqong - podobały mi się ze względu na swoją prostotę (jako odpoczynek po skomplikowanych formach tai chi). W Chinach falun dafa została zabroniona raczej ze względów politycznych - w pewnym momencie zrobił się z tego poteżny ruch, angażujący mnóstwo ludzi. Nie był to ruch religijny czy polityczny (o ile wiem) ale bardzo popularny i chyba stąd wynikały obawy rządu. |
|
|
|
|
bodi
lucky lucky me :)
Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2011-01-06, 15:37
|
|
|
ELA napisał/a: | Falun Dafa wywodzi się z buddyzmu |
tak jest napisane w tej książce? |
|
|
Katioczka
|
Wysłany: 2011-01-06, 16:06
|
|
|
ELA napisał/a: | Katioczka..a co to jest sekta dla Ciebie? JA ogólnie wolę słowo grupa wyznaniowa..czy Buddyzm jest sektą?
Falun Dafa wywodzi się z buddyzmu |
tylko zapytałam...
sekta a grupa wyznaniowa to różnica, droga ELU
akurat co do buddyzmu, to mam pojęcie na jego temat, zresztą na temat innych religii też,
o FD nie słyszałam, stąd pytanie...
ag już napisała co i jak, dziękuję bardzo! |
|
|
|
|
ELA
kwiat bzu
|
Wysłany: 2011-01-06, 19:45
|
|
|
Mnie się wydaje, że falun dafa czy falun gong wywodzi się z qigong
hxxp://pl.wikipedia.org/wiki/Qigong
Qigong to taki zestaw prostych ćwiczeń zdrowotnych, w Chinach często widać jak ludzie to ćwiczą w parkach. Kiedy chodziłam na tai chi to mieliśmy trochę ćwiczeń qiqong - podobały mi się ze względu na swoją prostotę (jako odpoczynek po skomplikowanych formach tai chi). W Chinach falun dafa została zabroniona raczej ze względów politycznych - w pewnym momencie zrobił się z tego poteżny ruch, angażujący mnóstwo ludzi. Nie był to ruch religijny czy polityczny (o ile wiem) ale bardzo popularny i chyba stąd wynikały obawy rządu.[/quote]
MNIe się wydaje że rząd CHiński obawia się wszystkiego co ludzi bardzo pociąga i zajmuje.nawet jeśli to jest bardzo fajne i pożyteczne...bo to przecież zagraża komunizmowi
AUtor pisze:
" Nasze Falun Dafa jest jedną z 84000 dyscyplin w szkole buddy. W tym okresie historii naszej cywilizacji nigdy nie zostało publicznie przekazane, jednakże w okresie prehistorycznym ocalało ludzi na wielką skalę"
NIE wiem jeszcze czy FALUN DAFA wywodzi się z Qigong czy Qiging z niego..w każdym razie Falun Dafa wykracza daleko poza same ćwiczenia które mają nam pomóc zachowac doskonałe zdrowie lub uzdrowić ciało |
_________________ ELA
|
|
|
|
|
bodi
|
Wysłany: 2011-01-06, 21:53
|
|
|
Cytat: | " Nasze Falun Dafa jest jedną z 84000 dyscyplin w szkole buddy. W tym okresie historii naszej cywilizacji nigdy nie zostało publicznie przekazane, jednakże w okresie prehistorycznym ocalało ludzi na wielką skalę" |
dziękuję, już wszystko jasne. |
|
|
ag
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 04 Wrz 2008 Posty: 1127 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-01-07, 10:18
|
|
|
bodi napisał/a: | dziękuję, już wszystko jasne. |
|
|
|
|
|
bodi
|
Wysłany: 2011-01-07, 10:41
|
|
|
|
|
|
adriana.oz
|
Wysłany: 2015-04-10, 08:41
|
|
|
Falun Dafa jest dobre! Ja kultywuje juz ponad rok czasu, pozbylam sie swoich chorob, nieuleczalnych z reszta...wiec o czym tu mowic. Cudowna praktyka!Nadzwyczajna! A jaki stan umyslu... Warto sprobowac. Nie ma na co czekac!!pozdrawiam ! |
|
|
|
|
|