wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Opóźniony rozwój mowy i rozumienia u chłopca 2 lata 3 m-ce
Autor Wiadomość
bioantidotum 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2011-02-11, 12:58   

elenka napisał/a:
bioantidotum napisał/a:

:) A czy na wszystko trzeba mieć naukowe dowody ?

Teoretycznie nie trzeba, ale jeżeli nikt nie przeprowadził nigdy żadnych konstruktywnych obserwacji/badań, to raczej można twierdzić, że to tylko efekt placebo.
W ogóle jakoś trudno mi sobie wyobrazić jaki wpływ mogą mieć żyły wodne na rozwój mowy dziecka.
No ale nic, widać mój sceptycyzm ma nade mną władzę.

Próbuję znaleźć na necie artykuł, który niedawno czytałam w Newsweeku o pewnym Panu, który przekonywał ludzi, że farmakologiczne leczenie AIDS i raka nie ma sensu, że to tylko wymysły farmakologów i lekarzy, niestety wszyscy jego "pacjenci" umarli. W tym jedna trzyletnia dziewczynka z AIDS, zmarł na zapalenie płuc.

OOoo znalazłam to artykuł o historiach spiskowych.
Tutaj hxxp://www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/spoleczenstwo/smolensk-i-aids--czyli-dobre-i-zle-teorie-spiskowe,68635,3

Skoro są Ci potrzebne dowody naukowe, to są prowadzone badania nad szkodliwym promieniowaniem pod kątem zdrowia(od dziesiątek lat - wiedza radiestezyjna sięga starożytnego Egiptu). Wystarczy sięgnąć do literatury radiestezyjnej lub badań przeprowadzanych przez liczne Stowarzyszenia i uczelnie (np. Uniwersytet Warszawski, Politechnika). Polecam ! Bardzo ciekawa lektura jeśli ma się na uwadze własne zdrowie.
Co do Pana, którego stawiasz za przykład, to wydaje mi się że masz tendencje do uogólnień. Nie można wszystkich szufladkować na podstawie artykułu. Dopóki nie sprawdzisz tego na sobie, to proponuję zrezygnować z komentarzy i opinii na ten temat bo możesz tylko komuś wyrządzić krzywdę. Proponuję poszukać również pozytywnych przykładów i po zdobyciu wiedzy i doświadczenia dopiero konstruować poglądy. To najbezpieczniejsze kiedy są poparte własnymi doświadczeniami a nie opiniami innych.
Jeśli twoim zamiarem jest obalić systemy filozoficzne np. filozofię wschodu i chociażby buddyzm, bo na tym w dużej mierze opiera się wiedza dotycząca oddziaływania energii i nie tylko... to gratuluję i życzę powodzenia.
Myślę, że łatwo krytykować, a trudniej przyjąć coś co nie jest dla nas do końca zrozumiałe.

ps
zastanawiam się jak się ma artykuł o teoriach spiskowych do tego co napisałam na tym forum i do dolegliwości mojego Nikosia ? Możesz mi odpowiedzieć ?

elenka 

Pomogła: 34 razy
Wysłany: 2011-02-11, 19:35   

bioantidotum napisał/a:

ps
zastanawiam się jak się ma artykuł o teoriach spiskowych do tego co napisałam na tym forum i do dolegliwości mojego Nikosia ? Możesz mi odpowiedzieć ?

Na pierwszy rzut oka nic, ale jakoś mi się przypomniało po prostu, że można odrzucić zupełnie konwencjonalną medycynę i jakie to może mieć konsekwencje.

Jedyne co mi pozostało do dopisania, to że nie chciałam Ci sprawić przykrości, a jedynie tak jak Ty podzielić się swoimi poglądami.

P.S.
Nie ma zamiaru na sobie testować różdżkarstwa, no chociaż może zdobyłabym słynną nagrodę Randiego, fakt że nikomu nie została zajmującemu się radiaestezją jeszcze przyznana potwierdza tylko fakt, że to jedynie pseudonauka.

P.S. 2
Trafiłam jedynie na informacje, że zespół naukowców z Uniwersytetu Adama Mickiewicza w Poznaniu podjął się badań o których pisałaś i do żadnych wniosków nie doszli.

bioantidotum 

Wysłany: 2011-02-11, 23:18   

elenka napisał/a:

Na pierwszy rzut oka nic, ale jakoś mi się przypomniało po prostu, że można odrzucić zupełnie konwencjonalną medycynę i jakie to może mieć konsekwencje.

Dziękuję ci za troskę, doceniam fakt, że chcesz nas uchronić przed oszustami, których jest wielu, jednak ja w przeciwieństwie do Ciebie wierzę głęboko w skuteczność medycyny holistycznej i nie potrzebuję naukowych dowodów, wystarczy mi moje doświadczenie. Ponadto, nie zrezygnowałam z medycyny konwencjonalnej. Nigdzie o tym nie pisałam.
Chcę tylko usunąć przyczyny, których w większości przypadków medycyna akademicka nie dostrzega i nie usuwa lecząc farmakologicznie objawy (skutki). Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia w dochodzeniu do prawdy i poszukiwaniu dowodów. Ja też długo ich poszukiwałam, aż zrozumiałam że nie wszytko jest czarno-białe.

Salamandra*75 
Salamandra*75

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2011-02-13, 11:38   

dziekiz za ten temat :P
moj janek ma 3 lata i mówi mało pojedyncze słowa, ale rozumie i widze ze stara sie duzo powtarzac, jestem dobrej myśli i nie szukam na razie wsparcia specjalisty...
pozdrawiam i życze powodzenia dla wszystkich mam i dzieci

kasienka 

Pomogła: 123 razy
Wysłany: 2011-02-13, 12:24   

Ja bym się chętnie dowiedziała co to za odpromiennik. Dzieci wciąż kiepsko śpią. Pewnie nie zaszkodzi spróbować...Może nie będę sobie wyrzucać że czegoś nie spröbowałam.

bioantidotum 

Wysłany: 2011-02-14, 08:36   

kasienka napisał/a:
Ja bym się chętnie dowiedziała co to za odpromiennik. Dzieci wciąż kiepsko śpią. Pewnie nie zaszkodzi spróbować...Może nie będę sobie wyrzucać że czegoś nie spröbowałam.

Wysłałam ci odpowiedź na skrzynkę
Pozdrawiam

squamish 

Pomogła: 18 razy
Wysłany: 2011-02-15, 06:57   

Bioantidotum tutaj w pigułce różne schorzenia rozwoju hxxp://dziecisawazne.pl/calosciowe-zaburzenia-rozwoju-dziecka/ .I jeszcze hxxp://dziecisawazne.pl/autyzm-a-homeopatia/ .
Jak przebiegał okres niemowlęcy u Nikodema?Jak Nikoś zachowuje sie wśród większej ilości dzieci?

kasienka 

Pomogła: 123 razy
Wysłany: 2011-02-15, 07:22   

Dzięki.

Ostatnio gadałam z kumplem ktory zajmuje sie autystykami. Smial sie ze teraz niektorzy co trzeciemu dziecku chcieliby autyzm diagnozowac.

Tak sobie jeszcze mysle, ze moze by sie wybrac do psychologa. No i to EEG. Mozna na NFZ, nie musicie placic...

bioantidotum 

Wysłany: 2011-02-15, 09:07   

Witajcie,
Nikodem nie jest dzieckiem autystycznym. Obserwuję go pod tym kątem i nie zauważam u niego typowych zaburzeń autystycznych. Wśród dzieci wchodzi w interakcje, świetnie się ze mną komunikuje, nie siedzi w kącie i nie patrzy w sufit etc...

Jeśli jesteśmy przy autyzmie to z uporem maniaka wrócę do tematu promieniowań. Dla zainteresowanych przesyłam link do opracowania na ten temat (jest tam również o autyzmie):
NOWE SPOJRZENIE NA PROMIENIOWANIA SIECIOWE, NATURALNE
STATYCZNE POLA WIROWE: hxxp://gracjan-k.republika.pl/referaty/referat10.pdf
Serdecznie pozdrawiam

Odpowiedz do tematu