wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bezpłciowe przedszkole
Autor Wiadomość
Capricorn 
2radical4u

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2011-02-12, 01:26   

a propos Mirkowego maniakalnego wklejania cudzych tekstów jako własne - coś się zmieniło w Dekalogu ostatnio? Kiedy się ostatnio nim interesowałam, niedaleko "Nie cudzołóż", które to tak bardzo Mirkę pasjonuje, stało "Nie kradnij".

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

Jagula 
matka-nomadka

Pomogła: 64 razy
Wysłany: 2011-02-12, 01:39   

Capricorn napisał/a:
coś się zmieniło w Dekalogu ostatnio?
jeśli tak to pod wpływem GENDER :-P

hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://podniebnekorytko.blogspot.co.uk]Když se doma vaří, tak se dobře daří.

maharetefka 

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2011-02-12, 08:10   

Jagula, szacun. jestes wielka.

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 09:01   

Capricorn napisał/a:
maniakalnego wklejania cudzych tekstów jako własne - c

A nie przydzie ci czasami do głowy, że jest to bardzo krzywdząca nadinterpretacja i nieprawdziwa.
Na ile tematy, które poruszam sa dla wielu osób interesujące, świadczy o tym ilość wejść i wypowiedzi w porównaniu z innymi tematami.
Gratuluję wytrwałosci w śledztwie.
Dla wielu forumowiczek dyskusja ze mną o tyle ma sens, o ile mogą mnie zmieszać z błotem i ośmieszyć, natomiast tzw. meritum sie nie liczy. Tak było i tak jest obecnie.
Staram się nie reagować na nieustajace zaczepki i przejawy zwykłego chamstwa, ale wszystko ma granice.
Cieszę sie też, ze nareszcie doceniono moją pracowitość.
Dyskusja w temacie jest przeważnie wielowątkowa, od gender do prostytucji i odbywa się prawie w czasie rzeczywistym, a ja zgromadziwszy całe archiwum cytatów, pracowicie je wklejam.
Ostatnio zmieniony przez Mirka 2011-02-12, 09:28, w całości zmieniany 1 raz  

el_mano 
wege rodzinka

Wysłany: 2011-02-12, 09:16   

Ja widzę tylko jedną możliwość: Mirka to abp Henryk Hoser. Witamy Jego Ekscelencję w skromnych progach WD!

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 09:52   

Jagula napisał/a:
oj tu Cię mam Mirko ,

Żeby zrekompensować Ci nocny wysiłek w śledzeniu moich niecnych postępków przesyłam dla psychicznego rozluźnienia mój ulubiony filmik
( niestety tylko częściowo jego zawartość dotyczy tematu naszych rozważań):

hxxp://www.youtube.com/user/1yarrok#p/u/6/Z0Z_VlpCAaw

maharetefka 

Pomogła: 22 razy
Wysłany: 2011-02-12, 09:55   

ale prymityw :roll: .
bye

Capricorn 
2radical4u

Wysłany: 2011-02-12, 11:00   

Mirka napisał/a:
Capricorn napisał/a:
maniakalnego wklejania cudzych tekstów jako własne - c

A nie przydzie ci czasami do głowy, że jest to bardzo krzywdząca nadinterpretacja i nieprawdziwa.

(...)

Dyskusja w temacie jest przeważnie wielowątkowa, od gender do prostytucji i odbywa się prawie w czasie rzeczywistym, a ja zgromadziwszy całe archiwum cytatów, pracowicie je wklejam.

Tak się składa, że każda z nas ma dokładnie tyle samo czasu na dyskusję w czasie rzeczywistym, co Ty.

Przypomnę, że w niesławnym wątku smoleńskim, po identycznych akcjach - przeklejaniu fragmentów artykułów - zobowiązałaś się do podawania autorów cytowanych przez siebie wypowiedzi. Jak widać, zapomniałaś, albo masz to w dupie.

Tak, jak w pracy naukowej - podajesz, z czego korzystasz, i wtedy jest to bibliografia. Nie podajesz - plagiat.

Dla mnie to Twoje "pracowite gromadzenie całego archiwum cytatów" a potem kopiowianie i wklejanie jest niczym innym jak kradzieżą własności intelektualnej. Ty to robisz od dawna, i robisz to celowo, a nas przychodzisz umoralniać.

Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę.

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 11:50   

Capricorn napisał/a:
"pracowite gromadzenie całego archiwum cytatów" a potem kopiowianie i wklejanie jest niczym innym jak kradzieżą własności intelektualnej.

Rozumiem, ze zgryźliwości "nie panjał".
Nie wynikało chyba z mojej wypowiedzi, ze posiadam przygotowane wcześniej archiwum cytatów na każdą okoliczność i temat, tylko obśmiałam wręcz taki pomysł.
Capricorn napisał/a:
Jagula napisał/a:
excelencja napisał/a:
Jagula napisał/a:
Konsekwentny ateista nie może być uczciwy lub moralny, ponieważ świadomie i celowo musi wartości i zasady wywodzone z religii odrzucać. Państwo konsekwentnie ateistyczne musi być zatem państwem policyjnym, ponieważ tylko przemocą i kontrolą można utrzymać w nim jako taki porządek społeczny.

a tę 'złotą myśl kretyńską' kto stworzył? Bo nie podpisałaś chyba...
autor jest bezpsośrednio pod cytatem

albo - jak zwykle: kopiuje i wkleja, bez podania źródła.

excelencja napisał/a:
Mirka, czy ty jesteś taką idiotką czy masz społeczność wd za totalnych idiotów i naprawdę myślisz, że tylko ty wiesz, że jesteś trollem? A cała reszta wierzy w psychopatyczną, propisowską faszyzującą kato-maniaczkę Mirkę?
Sory 'Mirka' ludzie aż tak pop^$##^ jak twoja postać nie istnieją.

Nawet jak się popietruszkowało, kto i co wkleja, to najlepiej przywalić Mirce.

Capricorn 
2radical4u

Wysłany: 2011-02-12, 12:12   

Mirka napisał/a:

Nawet jak się popietruszkowało, kto i co wkleja, to najlepiej przywalić Mirce.

tylko przestań z siebie teraz robić ofiarę.

Przychodzisz na forum dyskutować o moralnym zepsuciu płynącym z UE. Zepsuciu, któremu może zapobiec tylko zachowanie wartości chrześcijańskich. Tymczasem, sama tych wartości nie wyznajesz, kradnąc czyjeś teksty. Czy można się bardziej ośmieszyć?

Dla mnie dyskusja z Tobą jest zakończona, adieu.

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 12:40   

Capricorn napisał/a:
kradnąc czyjeś teksty

Mozna oczywiście tak, a to już nie wymaga wykupienia licencji.
MartaJS napisał/a:
Tak było kiedyś - siłą wyższą tłumaczono uderzenia pioruna,

"kiedys zjawisk, np uderzenie pioruna tlumaczono jako gniew Boga, ... ludzie potrzebuja sily wyzszej...."
(kafetria)
albo

Jagula napisał/a:
ale przyszłam o refleksję czy Gandhi byłby w stanie w ten sposób się wyrazić o chrześcijańskiej moralności- nie, nie mógłby. Choć miałby ku temu powody na początku swego pobytu w Afryce (koniec XIXw.), kiedy wbrew temu co obserwował się w chrześcijańskiej Europie odczuł na własnej skórze " miłość bliźniego" - chodzi mi oczywiście o rasizm.

"Gandhi poczuł na własnej skórze rasizm, uprzedzenia i niesprawiedliwość w stosunku do "kolorowych". Pobyt w Afryce Południowej zmienił Gandhiego całkowicie, gdy spotkał się tam z upokorzeniem i odgórnym traktowaniem ...."
(hxxp://pl.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi)

Capricorn 
2radical4u

Wysłany: 2011-02-12, 12:51   

jaaaaaaaaaasne, biskup sprzedał Ci swoje teksty do rozpowszechniania ich w necie ze swojego nicka. I wszyscy inni też.

Daj spokój, Mirka. Są jakieś granice.

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 13:45   

quote]Daj spokój, Mirka. Są jakieś granice.[/quote]
Jeżeli nie wiesz o czym mówisz, to lepiej nie mów wcale, a w każdym razie nie takim tonem i nie tak kategorycznie.
Poczytaj sobie prawo własności przemysłowej i o autorskim prawie majątkowym w odniesieniu do ogólnodostępnych tekstów w internecie.
Szkoda, że jeszcze nie zarzuciłas mi złodziejstwa, bo nadążając za Twoim tokiem rozumowania było by to zasadne, ponieważ wykorzystanie pewnych wpisanych do rejestrów praw, podlega podatkowi dochodowemu.
Nie mam zamiaru przepuszczać przez googla wszystkiego, co kto tu powiedział (choć wynik mógłby być ciekawy), ponieważ nie uważam za coś nagannego lub świadczącego o braku samodzielności, ani oryginalności wykorzystywanie w tego typu dyskusjach na forach tzw. zewnętrznych źródeł.

Capricorn napisał/a:
Przychodzisz na forum dyskutować o moralnym zepsuciu płynącym z UE. Zepsuciu, któremu może zapobiec tylko zachowanie wartości chrześcijańskich

Uważaj też żebyś nie pękła z tego zadęcia.
Tu już chyba całkiem mijasz się z prawdą, bo o wartściach chrześcijańskich w tym aspekcie z nikim nie dyskutowałam, a mozna by powiedzieć, że było o całkiem odwrotnych zjawiskach.
Rozumiem, że masz w związku z moją osobą jakieś forumowe zapotrzebowanie do zrealizowania, ale czemu w tak prymitywny i mijający się z prawdą sposób to robisz?

Capricorn 
2radical4u

Wysłany: 2011-02-12, 13:59   

Mirka napisał/a:

Rozumiem, że masz w związku z moją osobą jakieś forumowe zapotrzebowanie do zrealizowania, ale czemu w tak prymitywny i mijający się z prawdą sposób to robisz?

zieeeeeeeeeew.

i ignor.

Tempeh-Starter 
aktywny zarodnik

Wysłany: 2011-02-12, 14:01   

Idea gender = konstruktywny anarchizm
(nie słyszałem wcześniej o tej idei ale już mi się podoba)

zatomizowanie społeczeństwa - które postępuje w lawinowym tempie - musi przedstawicieli globalnych superkościołów wprowadzać w stan notorycznej paniki

pomyślcie jak reagowali by właściciele wielkich sieci marketów gdyby okazało się że ich dotychczasowi klienci wracają do osiedlowych sklepików

podoba mi się też niezmiernie odwoływanie się przez kościół do "tego co naturalne"
instytucja która przez 1000 lat z okładem przeciwstawiała naturę popędów i w ogóle naturę człowieka swojemu pismu i przykazaniom
nagle stała się orędownikiem behawioryzmu i ewolucjonizmu
litość bierze patrzeć na zdychającego, bezsilnego wieloryba :(

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 14:03   

Capricorn napisał/a:
zieeeeeeeeeew.

i ignor.

Nie spodziewałam się, że coś więcej wyprodukujesz.

Capricorn 
2radical4u

Wysłany: 2011-02-12, 14:04   

Mirka napisał/a:
Capricorn napisał/a:
zieeeeeeeeeew.

i ignor.

Nie spodziewałam się, że coś więcej wyprodukujesz.

przynajmniej jestem pewna autorstwa ;-)

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 14:28   

Tempeh-Starter napisał/a:
litość bierze patrzeć na zdychającego, bezsilnego wieloryba

Tu akurat masz rację. Chrześcijaństwo wraca do swoich korzeni, czyli pierwotnej roli religii prześladowanej. Winien jest temu tzw. salon, który bardziej zniszczył chrzescijaństwo niż dechrystianizacja marksistowska za komunizmu.

Jagula 
matka-nomadka

Wysłany: 2011-02-12, 16:32   

Mirka napisał/a:
Jagula napisał/a:
ale przyszłam o refleksję czy Gandhi byłby w stanie w ten sposób się wyrazić o chrześcijańskiej moralności- nie, nie mógłby. Choć miałby ku temu powody na początku swego pobytu w Afryce (koniec XIXw.), kiedy wbrew temu co obserwował się w chrześcijańskiej Europie odczuł na własnej skórze " miłość bliźniego" - chodzi mi oczywiście o rasizm.

"Gandhi poczuł na własnej skórze rasizm, uprzedzenia i niesprawiedliwość w stosunku do "kolorowych". Pobyt w Afryce Południowej zmienił Gandhiego całkowicie, gdy spotkał się tam z upokorzeniem i odgórnym traktowaniem ...."
(hxxp://pl.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi)
zdaje Ci się ,że Gandhiego znam tylko z Wikipedii ? Na szczęście nie- znam bogatsze źródła .
Mirka napisał/a:
Żeby zrekompensować Ci nocny wysiłek w śledzeniu moich niecnych postępków przesyłam dla psychicznego rozluźnienia mój ulubiony filmik
ojej , Mirka dzięki , muszę Cię jednak zmartwić - moim ulubionym się nie stanie, mam diametralnie inne poczucie humoru ( i smaku )- a ten filmik mi rozluźnia całkiem inną i bardzo odległą ,od miejsca gdzie wyrażam mimicznie zadowolenie , część ciała.

Mirka napiszę tak. Doceniam Twoje zaangażowanie i głos w obronie chrześcijańskich wartości , radziłabym Ci jednak nie zapominać ,że to ma być głos a nie skrzek, którym wywołujesz odwrotny skutek od zamierzonego i i niejedną osobę może zniechęcić. Okazać się może, że stylem swoich wypowiedzi i ich tonem możesz wyrządzić więcej krzywdy niż
Mirka napisał/a:
salon, który bardziej zniszczył chrześcijaństwo niż dechrystianizacja marksistowska za komunizmu
.

Mirka napisał/a:
Chrześcijaństwo wraca do swoich korzeni, czyli pierwotnej roli religii prześladowanej
mam nadzieje,że jeśli w ogóle będzie wracać ( bo wyczuwam tutaj histerię ) to inną drogą, bez stosów inkwizycyjnych, konkwisty i wypraw krzyżowych.

Mirka napisał/a:
ponieważ nie uważam za coś nagannego lub świadczącego o braku samodzielności, ani oryginalności wykorzystywanie w tego typu dyskusjach na forach tzw. zewnętrznych źródeł.
tez tak uważam , tylko w dobrym tonie i ze zwykłej przyzwoitości należało by podać źródło jeśli dosłownie się kogoś cytuje.

zatomizowanie społeczeństwa - które postępuje w lawinowym tempie - musi przedstawicieli globalnych superkościołów wprowadzać w stan notorycznej paniki
podoba mi się też niezmiernie odwoływanie się przez kościół do "tego co naturalne"
instytucja która przez 1000 lat z okładem przeciwstawiała naturę popędów i w ogóle naturę człowieka swojemu pismu i przykazaniom
nagle stała się orędownikiem behawioryzmu i ewolucjonizmu
dobrze prawisz kolego.
Idea gender = konstruktywny anarchizm
:-D

Mirka

Wysłany: 2011-02-12, 19:41   

A jakie znasz globalne superkościoły? Na ten przykład w Europie czy Ameryce? Przecież to nie kościoły dotknie ta atomizacja, a poszczególne narody, które powinna spajać świadomość wspólnych celów społecznych, kulturowych, gospodarczych itp.
Jak na razie jedyne zagrożenie, jesli chodzi o globalizm, czy totalitaryzm dostrzegam w socjalistycznym kraju totalitarnym jakim jest Unia Europejska.
To taki sam eksperyment społeczny z totalitarnymi "ideałami " jak to było w Związku Radzieckim plus totalna tolerancja.
W PRL-u społeczeństwo było zatomizowane, ale potrafiło się jednoczyć w walce z komuną. Był ruch oporu. Istotne były wtedy więzi rodzinne, oparcie jakie ludzie mieli właśnie w Kościele.
Teraz natomiastat społeczeństwo jest całkowicie zatominizowane. Media lasują nam mózg, że już nie jestesmy Polakami tylko Europejczykami, że patriotyzm jest śmieszny i staroswiecki. Wypowiadają się w tej sprawie" autorytety". Historia w szkołach została już prawem unijnym ograniczona. Po co Polacy mają znać historię Polski? Teraz są Europejczykami.

Tempeh-Starter 
aktywny zarodnik

Wysłany: 2011-02-13, 09:07   

Mirka napisał/a:

A jakie znasz globalne superkościoły? Na ten przykład w Europie czy Ameryce?

Kościół katolicki na przykład - ma sieć swoich fili na całym globie i w każdej placówce propaguje jeden model zachowania opracowany przez Head Office w Watykanie.

Globalizacja świecka weszła w paradę prowadzonej konsekwentnie i od setek lat globalizacji kościelnej, dlatego tak wk...ia szefów kościoła
Murzynek Bambo w afryce może nagle stracić zainteresowanie obrazkami z Jezuskiem od siostry Celestyny bo będzie miał internet.

Jeśli każdy człowiek zacznie myśleć po swojemu i dokonywać podstawowych wyborów samodzielnie i od podstaw KK może zwijać swoje kramy z błyskotkami.

Mirka napisał/a:

...poszczególne narody, które powinna spajać świadomość wspólnych celów społecznych, kulturowych, gospodarczych itp.

Czy nie powinny to być cele wspólne dla wszystkich ludzi na planecie, właśnie bez względu na kolor skóry, narodowość, pochodzenie, społeczne i kulturę ???
na przykład miłość, pokój, szacunek i tolerancja, zdrowie i dobrobyt, opieka nad słabszymi i potrzebującymi...
Czy nie tego naucza kościół ?

Mirka
i ja mam jeszcze do Ciebie jedno pytanie - co jest właściwie takiego złego w tej rozwiązłości? Strasznie Cię ten temat pasjonuje więc masz może jakieś przemyślenia

Mirka

Wysłany: 2011-02-13, 09:54   

Kasumi napisał/a:
Mirko, jaka jest natura człowieka?

Odpowiem ci tak. W zeszłe lato wybrałam się do Bośni i Hercegowiny. Chciałam sobie obejrzeć Mostar i nie tylko, po tym wszystkim, co w Bałkańskim kotle się wyrabiało.
W Chorwacji nowa autostrada, przecina cały kraj, a kończyć się ma w Dubrowniku, wytyczona przez góry i pustkowia porośnięte jakimiś chabaziorami.
I co widać jadąc godzinami tą autostradą oprócz gór i chabaziorów - ogromne betonowe krzyże. Jest tych krzyży naprawdę dużo.
Co zapiera dech, jak spojrzy się na panoramę Mostaru. Wieże kościołów i tyle samo kopuł meczetów i minaretów.
Żyją sobie spokojnie obok siebie Bośnicy, Chorwaci i ci, co nazywają się Jugosłowianami. Po dziesiatkach lat prania mózgów tym ludziom za panowania Broz Tity, totalnym zakazie wyznawania jakiejkolwiek religii ( w Polsce w tej materii za komunizmu była pełna tolerancja w porównaniu do Jugosławi), homogenizacji i urawniłowce.
Manifestują swoją religię powiedziałabym nawet z przesadą. Wreszcie pozwolono im tak podzielić dawny kraj, aby spokojnie mogli wyznawać swoją odwieczną wiarę.
To jest wg mnie jeden z namacalnych przejawów człowieczej natury. W zrozumieniu filozofowicznym, czy psychologicznym odsyłam do zasobów np. internetu.
Ja nie czuję się wyłącznie genowo-memowym mechanizmem, jakąś materią wysoce zorganizowaną, jak to wciskają nam materialiści.

Czy aby nie powinnyny to być cele wspólne dla wszystkich ludzi na świcie, bez względu na kolor skóry i narodowość ???
Czy nie tego naucza kościół ?

Jak uczy historia nie powinny. Już na szczęście ( ale nie do końca) minęły czasy, kiedy podobny pomysł mieli ideologowie komunizu i innych totalitaryzmów i ćwiczyli tę idee na milionach ludzi. Miliony ludzi zgięły w wyniku tych pomysłów. Naprawdę czuję się spokojniejsza, jak widzę że resztki wyznawców tych idei idą sobie na grzybki, albo zaczajają się z kanapkami przed bramą fabryczną.

co jest właściwie takiego złego w tej rozwiązłości?

Ponieważ osłabia to podstawy moralne i szacunek do nich. Ponieważ osłabia to rodzinę i stwarza podatny grunt dla etyki barbarzyńców i totalnego schamienia. Ponieważ nabija konta bankowe bosom przemysłu farmaceutycznego i szerzą się choroby typu AIDS. Itp. itp. itp.
Ponieważ to Salon, mając monopol na opiniotwórcze media uprostytucyjnił obyczaje. Obscena była zawsze. W grocie prehistorycznej sterczą tu i tam fallusy, ale spornonizowanie świata następuje dziś.
Ludzie zaczynają być maszynmi do kopulacji.
Dlatego, że nagle może sie okazać, ze środowiska pedofilskie, które zabiegają w niekórych krajach o obniżenie wieku seksualnej inicjacji wykażą, że pojawiły się naukowe nowinki, ze jest to " norma" ( tak, jak stało się z homoseksualizmem).
Poza tym stanowczo bardziej wolę, jak frywolne dziewczę ( chyba to było na "Casanowie) perswaduje " Znajdź drogę do mojego okienka" niż jak spiewa Maleńczuk " Świat jest pełen chętnych suk".

malina 

Pomogła: 83 razy
Wysłany: 2011-02-13, 11:11   

Mirka napisał/a:
W Chorwacji nowa autostrada, przecina cały kraj, a kończyć się ma w Dubrowniku, wytyczona przez góry i pustkowia porośnięte jakimiś chabaziorami.
I co widać jadąc godzinami tą autostradą oprócz gór i chabaziorów - ogromne betonowe krzyże. Jest tych krzyży naprawdę dużo.

Nie zauważyłam ich,dziwne...
Mirka napisał/a:
Co zapiera dech, jak spojrzy się na panoramę Mostaru. Wieże kościołów i tyle samo kopuł meczetów i minaretów.

Tylko Mostar to już nie w Chorwacji raczej.I tu mamy takie ładne zdjęcie panoramy:
hxxp://img141.imageshack.us/i/p1030827.jpg/ - i gdzie te wszystkie krzyże??

Mirka

Wysłany: 2011-02-13, 11:16   

malina napisał/a:
Tylko Mostar to już nie w Chorwacji raczej

Mirka napisał/a:
W zeszłe lato wybrałam się do Bośni i Hercegowiny.

Trzeba tam jednak jakoś dojechać.

Jagula 
matka-nomadka

Wysłany: 2011-02-13, 13:41   

Mirka napisał/a:
Po dziesiatkach lat prania mózgów tym ludziom za panowania Broz Tity, totalnym zakazie wyznawania jakiejkolwiek religii ( w Polsce w tej materii za komunizmu była pełna tolerancja w porównaniu do Jugosławi), homogenizacji i urawniłowce.

Sprostowanie. Powojenne restrykcje w byłej Jugosławii dotyczyły głównie KK
A dlaczego ? Podczas rządów profaszystowskich ustaszów pod patronatem kleru katolickiego ( i popularnych w tym rejonie franciszkanów) i z poparciem Watykanu doszło do planowanej, masowej eksterminacji prawosławnych, Żydów, Cyganów i komunistów.
Dla tych co mają mocne nerwy i są zainteresowani szczegółami hxxp://historyk.republika.pl/arty/chorw.htm]więcej tutaj

Odpowiedz do tematu