wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przepisy
Autor Wiadomość
magdagmara 
magdagmara

Wysłany: 2011-02-23, 11:25   Przepisy

Eksperymentuję z daniami wegańskimi, szczerze mówiąc nie wiedziałam, że można tak fajnie urozmaicać menu. Natura,przyroda daje nam wszystko!
Mam ogromną prośbę, niedawno otworzyłam sklep internetowy ze zdrową żywnością. Nie tylko sklep - lecz "miejsce spotkań " w którym będzie można zaczerpnąć wiele jakże cennych informacji dla młodych mam na temat alergii pokarmowych.
Historia powstania sklepu będzię opisana na blogu. Wiążę się to z moim synem który jest alergikiem, przez pierwsze 1,5 roku żył jak weganin a ja jako matka karmiąca razem z nim. To spowodowało zmianę mojej świadomości żywieniowej i przejście na weganizm.
Będę tam zamieszczała przepisy, no i właśnie. Moja prośba: proszę o informację z przepisami aby pomóc innym. Wszystkie przepisy od Was będą zamieszczane na stronie sklepu. U mnie weganizm jest na etapie raczkowania dopiero co wyszedł z powijaków . Co o tym sądzicie?

kofi 

Pomogła: 89 razy
Wysłany: 2011-02-23, 11:55   

Fajny pomysł, jak pokażesz stronę sklepu to warto by spojrzeć co tam jest, żeby były to przepisy wykorzystujące chociaż jeden artykuł ze sklepu. Przepisów na forum dostatek, chciałabyś korzystać z tych, które już są, czy żeby przysyłać Ci jakieś własne?

magdagmara 
magdagmara

Wysłany: 2011-02-23, 18:03   

strona sklepu www.vegabutik.pl

W chwili obecnej są dopiero dwa przepisy. Chciałabym zamieszczać przepisy już sprawdzone, przesyłane przez klientów, osoby odwiedzające stronę. Oczywiście każdy przepis będę robiła a potem będziemy jeść całą rodzinką, tak żeby móc coś o nim powiedzieć.

bronka 
Supergirls don t cry

Pomogła: 83 razy
Wysłany: 2011-02-24, 15:19   

magdagmara, życzę powodzenia :-D

[ Dodano: 2011-02-28, 14:43 ]
Hmmm... pierwszy przepis, który podałaś ma orzechy, czekoladę- chyba średnio dla alergików?
Zrozumiałam, że Twoimi klientami mają być rodzice alergików- tak?

magdagmara 
magdagmara

Wysłany: 2011-02-28, 14:54   

To jest akurat przepis dla osób na diecie bezjajecznej. Zawiera alergeny w postaci orzechów.
Niedługo nowe przepisy dla innych grup żywieniowych :) , będą bez jajek, orzechów i białka krowiego

Przepisy nie tylko dla rodziców alergików, jest ich wiele. Mój syn Borys ma alergie na białko sojowe, jajko, białko krowie. Te ciastka wcina i nic mu nie jest- nie ma uczulenia na orzechy akurat, w sumie to dziwne ale nie ma.

Odpowiedz do tematu