Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
wegedzieciak.pl

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
jak pobrac mocz na posiew???
Author Message
z_grzywką

Posted:    jak pobrać mocz na posiew??? [ !!! ]

Pomocy, pomocy pliz pomocy.
Marcelowi wyszło białko w moczu i polecono nam zrobić badanie numer 2, na posiew. Czy macie jakieś opatentowane sposoby jak to zrobić?
Gdy czytam - że odciągnąć napletek i środkowy strumień etc to mi słabo. Przecież on nie usiedzi na chwilę. Siłą go? Tak przecież w życiu się nie wysika.
Pytałam pielęgniarkę, ona mi powiedziała, żeby do woreczka :shock: a wiem, że do woreczka nie można. A ten pojemniczek jest przecież tyci tyci. Marcel ma teraz strajk na nocnik, nie mówi siusiu w ogóle ma ten temat w poważaniu.
Nie wiem co robić :(

bronka
Supergirls don t cry

Posted:     [ !!! ]

[quote="z_grzywką"]wiem, że do woreczka nie można[/quote]
dlaczego?

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2011-03-03, 13:28[/i] ][/size]
Są w aptekach woreczki- dla chłopców i dziewczynek- wkleja się to w odpowiednie miejsce, a po jakimś czasie zdejmuje z sikami już.

rosa
born to be wild

na posiew do woreczka nie za bardzo, bo może dać podobnież przeinaczony wynik

nie wiem, może puść bez pieluchy i czatuj?

bronka
Supergirls don t cry

[quote="rosa"]na posiew do woreczka nie za bardzo, bo może dać podobnież przeinaczony wynik [/quote]
nie rozumiem :-/ Przecież są jałowe

rosa
born to be wild

ja też nie siedzę w temacie, ale jak sis miała dziecku pobrać to odradzali worek

mandy_bu

[b]z_grzywką[/b], pobierałam raz mocz młodemu i udało mi się za drugim razem. Rano wsadziłam go do wanny i puściłam wodę. Moje chłopaki tak mają, że zawsze sikają, kiedy wchodzą do wanny i leci woda. Może z twoim tez się uda? Powodzenia. Wcześniej można siusiaka wytrzeć ściereczką.

mimish

Ja jak pobieralam mocz do pojemnika to rozebralam mloda i postawilam ja kilka sekund na posadzke (lodowata ]:-> Miske przeszedl dreszcz i zrobila siusiu.

z_grzywką

MIMISH!!!! co za sposób!!!! :mrgreen:

[b]bronka[/b] z moczem na posiew jest ten problem, że woreczki podobno jednak nie są jałowe.

hxxp://www.forumzdrowia.pl/id,353,art,3985,ptitle,jak-prawidlowo-pobierac-od-dziecka-mocz-do-badania---problem-bardzo-wazny-ale-niedoceniany.htm

Zmroziło mnie gdy przeczytałam o cewnikowaniu więc jednak będę czatować. A jeśli nie złapię zastosuję sposób Mimish. Nie mam lodowatej posadzki więc może zewnętrzny parapet? :lol:

Dziewczyny, dziękuję za podpowiedzi :)

Kat...

[b]z_grzywką[/b], ja pobierałam rano, od razu po przebudzeniu. Wzięłam Z i szybko wsadziłam go pod prysznic, od razu wzięłam się za podmywanie i jak się spodziewałam zaczął sikać, złapałam do wieczorem postawionego tam pojemniczka. U chłopców łatwiej złapać chyba więc nie powinno być problemu.
Może spróbujcie poćwiczyć wcześniej na jakimś niejałowym sikanie? Skoro ma protest na nocnik to na stojąco w wannie czy brodziku. Można z tego niezłą frajdę zrobić.
Powodzenia

bronka
Supergirls don t cry

Tekst jest sprzed dwóch lat. Sprawdziłam w internetowej aptece, ze są jałowe woreczki. Gorzej z pobraniem środkowego strumienia :roll:

mimish

[b]z_grzywką[/b], zewnetrzny parapet to niezly hardcore ;) moze byc zwykla terakota chyba ?
Na woreczkach, ktore mam w domu tez napisane ze jalowe chociaz w badaniu wyszy nam bakterie e.coli...po powtorzeniu badan z uzyciem sterylnego pojemnika owe bakterie zniknely.

vegAnka

wlasnie mialam ten problem w sobote. mielismy zawiesc mocz malej na badanie. pielegniarka na pogotowiu zalozyla jej taki woreczek z otworem ktory sie przykleja wokol, niestety jak sprawdzalam potem, sie odkleil i nic w nim nie bylo. naszczescie sprzedaja takie woreczki w aptekach wiec dokupilismy i nalecialo tam chyba z 2 krople ;-) ale mowili ze na badania wystarczy.

moze sa takie woreczki u was w aptekach?

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: