Lampa solna |
Autor |
Wiadomość |
renka
mama sama
Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 3354 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-04-09, 07:09 Lampa solna
|
|
|
Standardowo zaczne - jezeli jest gdzies temat o tych lampach prosze o przekierowanie, bo nie znalazlam
Czym sie sugerowac kupujac taka lampe? Czy kazda jest z naturalnej soli i posiada dobroczynne wlasciwosci zdrowotne? |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
Ostatnio czytane:
1) HAWKINS P., Dziewczyna z pociągu
hxxp://bonito.pl/k-1098909-dziewczyna-z-pociagu
2) KRAJEWSKI M., Władca liczb
hxxp://bonito.pl/k-1318363-wladca-liczb
3) KRAJEWSKI M., Arena szczurów
hxxp://bonito.pl/k-1301314-arena-szczurow
|
|
|
|
|
olgasza
królowa życia
Pomogła: 124 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 3140
|
Wysłany: 2011-04-09, 08:44
|
|
|
hej hej, ja miałam długi czas taką lampkę solną, tzn taki świecznik - do środka wkładało się świeczkę herbacianą, ale ostatnio oddałam, bo nie czułam żadnego oddziaływania. Wg mnie to jednak pic na wodę, już chyba lepiej zainwestować w karnet do groty solnej raz na jakiś czas. |
_________________ hxxp://ekostyl.blogspot.com/ |
|
|
|
|
kasienka
Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 8362 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2011-04-09, 09:19
|
|
|
renka, moje dzieci mają w pokoju lampę, którą Zuzia przywiozła z Wrocławia nie wiem, czy to pic czy nie, jak widzisz-wciąż chorują, ale na pewno bym się jej nie pozbyła. Daje przepiękne, ciepłe i łagodne światło, które wg mnie bardzo uspokaja. |
|
|
|
|
Capricorn
2radical4u
Pomogła: 89 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 6526
|
Wysłany: 2011-04-09, 10:01
|
|
|
ja mam dwie lampy i świecznik, używam dla światła i klimatu. Cudów ozdrowieńczych nie obserwuję ale jest miło, i dla samego nastroju lubię mieć. Natomiast nie kupiłabym takiej lampy gdyby zależało mi przede wszystkim na poprawie zdrowia. Zgadzam się z Olgaszą, że lepiej już do groty, a jeszcze lepiej - zamieszkać w jakiejś pipidówie nad Bałtykiem, i spacerować dużo brzegiem morza w niepogodę (się rozmarzyłam ).
Aha, do mojej lampy nie pasują - niestety - żadne żarówki energooszczędne, używam zwykłych żarówek o małych rozmiarach i niewielkiej mocy (nie znam się, przepaloną zanoszę do sklepu, i pan mi daje taką samą ) - być może są producenci, którzy umożliwiają wkręcenie energooszczędnej. |
_________________ this is the strangest life I've ever had...
Niniejszym oświadczam, iż wszystkie moje wypowiedzi zawierają wyłącznie moje spojrzenie na omawiany temat. Nikogo do niczego nie nakłaniam. Dziękuję za uwagę. |
|
|
|
|
renka
mama sama
Pomogła: 123 razy Dołączyła: 02 Sie 2007 Posty: 3354 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2011-04-09, 20:43
|
|
|
Na cudotworcze dzialanie zdrowotne bynajmniej nie licze
Bardziej mi chodzi o sama sol - czy ma to znaczenie, z jakiej soli jest lampa wykonana? Bo zerkalam na allegro i rozni sprzedajacy reklamuja: sol naturalna, sol klodawska, sol himalajska, lampa solna wydzielajaca jod etc. etc. |
_________________ hxxp://alterna-tickers.com]
hxxp://alterna-tickers.com]
Ostatnio czytane:
1) HAWKINS P., Dziewczyna z pociągu
hxxp://bonito.pl/k-1098909-dziewczyna-z-pociagu
2) KRAJEWSKI M., Władca liczb
hxxp://bonito.pl/k-1318363-wladca-liczb
3) KRAJEWSKI M., Arena szczurów
hxxp://bonito.pl/k-1301314-arena-szczurow
|
|
|
|
|
bodi
lucky lucky me :)
Pomogła: 91 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 4234 Skąd: UK
|
Wysłany: 2011-04-09, 21:05
|
|
|
ja mam lampkę solną i po prostu uwielbiam jej światło
przyjechała za mną do UK w pierwszym rzucie paczek, więc jak widać jest wysoko na liście moich materialnych dóbr
Capri, u mnie w lampce jest taka mała żaróweczka z wąskim gwintem, ostatnio przepaliła mi się i kupowałam nową w Ikei, energooszczędną właśnie. |
|
|
Mycha
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 15 Paź 2008 Posty: 167 Skąd: Żory
|
Wysłany: 2011-04-09, 22:22
|
|
|
Mój mąż geolog mówi, że w lampkach solnych powinny być zwykłe żarówki, bo ciepło, które wytwarzają powoduje emisję tych dobroczynnych jonów. Nie mogę mu nie wierzyć
Mamy w domu taką dużą z soli o łososiowym kolorze. Pięknie świeci, ale nie mogę zasnąć przy jej świetle. Może to ten czerwonawy, pobudzający kolor? |
|
|
|
|
|