wegańska tarta? |
Autor |
Wiadomość |
nieznajowa
Pomógł: 7 razy Dołączył: 17 Lip 2010 Posty: 204 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 2011-04-18, 22:00
|
|
|
puszczyk napisał/a: | ciasto
1 szkl. mąki pszennej
1/3 szkl. oleju
szczypta soli
3 łyżki zimnej wody | ponieważ robiłam na słodko więc dodalam jeszcze łyżeczke cukru. Ciasto wyszło genialne! A niby koniecznie trzeba do kruchego dodawać zimne masło... Robiłam to moment bo wrzuciłam skladniki na chwilkę do maszyny do chleba żeby maszyna wyrobiła Ciasto świetnie sie lepi, foremki nie musiałam juz smarować oliwą. Wielkie dzięki za przepis, jest genialny!
Masę zrobiłam z banana, wody, 3 łyżeczek kakaa+odrobiny cukru (wszystko zblendowałam, miało konsystencje bardzo gęstej smietany i wylalam na ciasto, bez gotowania. |
|
|
|
|
Truscaveczka
Wełnoholiczka
Dołączyła: 13 Kwi 2011 Posty: 35
|
Wysłany: 2011-04-19, 06:17
|
|
|
No to jak wyszło, to ja dzisiaj zapodaję tartę na obiad Tylko jaki by tu farsz <przegląd lodówki> |
_________________ hxxp://truspichci.blogspot.com/]Trus pichci
|
|
|
|
|
puszczyk
Pomogła: 102 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 5319
|
Wysłany: 2011-04-19, 09:11
|
|
|
nieznajowa, cieszę się, że i Ty polubiłaś ten przepis.
Truscaveczka, koniecznie warzywa polej masą z nerkowców. Robiłam też z migdałów. Dla mnie rewelacja. |
|
|
|
|
Truscaveczka
Wełnoholiczka
Dołączyła: 13 Kwi 2011 Posty: 35
|
Wysłany: 2011-04-19, 11:39
|
|
|
puszczyk, karmię piersią alergika, orzechy weg! Właśnie myślę nad sosem (zmiksowana cukinia z mąką kukurydzianą?) |
_________________ hxxp://truspichci.blogspot.com/]Trus pichci
|
|
|
|
|
puszczyk
Pomogła: 102 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 5319
|
Wysłany: 2011-04-19, 11:55
|
|
|
Truscaveczka, może pestki słonecznika? |
|
|
|
|
Truscaveczka
Wełnoholiczka
Dołączyła: 13 Kwi 2011 Posty: 35
|
Wysłany: 2011-04-19, 13:48
|
|
|
A daj spokój Zrobiłam, zjadłam i umarłam Bardzo ciężkostrawne wyszło, a jeszcze z pestkami...
Ale smacznie, tylko niewyględnie ;p
|
_________________ hxxp://truspichci.blogspot.com/]Trus pichci
|
|
|
|
|
Pipii
Pomogła: 37 razy Dołączyła: 14 Lut 2011 Posty: 1721 Skąd: śląsk
|
Wysłany: 2011-11-23, 12:48
|
|
|
Dziewczyny, a ciasto z tego przepisu :
ciasto
1 szkl. mąki pszennej
1/3 szkl. oleju
szczypta soli
3 łyżki zimnej wody
Zapiekacie najpierw w piekarniku obciążone fasolą jakieś 5 minut? |
|
|
|
|
moritura
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 18 Wrz 2011 Posty: 499 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2012-03-24, 20:04
|
|
|
Przeczytałam dwie strony, żeby się dowiedzieć, czy przed nałożeniem farszu podpiec ciasto - i oto, co znalazłam na koniec A zatem ponawiam - podpiekać czy od razu wkładać z farszem? Jeśli od razu, to ile piec?
[ Dodano: 2012-03-24, 21:59 ]
Ok, zrobiłam - 15 minut ciasto, 20 minut z farszem, razem 35 w 180 stopniach.
Do ciasta dałam koncentratu pomidorowego zamiast wody, poza tym - mąka graham, zwykły olej rzepakowy i orzechy włoskie na drobno, papryka ostra, sól.
Farsz: szpinak, brukselka i parę innych warzywek w kostkę.
Pycha |
|
|
|
|
Jadłonomia
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 01 Kwi 2012 Posty: 145 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-04-01, 18:50
|
|
|
Wszystko zależy od farszu, jaki będziesz wylewać na tartę Jeżeli będzie bardzo płynny, to warto tartę podpiec przez 5 minut, jeżeli nie to można spróbować bez
Ja z reguły piekę po prostu w piekarniku nastawionym na "góra-dół", nie obciążam fasolą i przez wyłożeniem farszu zawsze podpiekam chociaż te pięć minut, wychodzi zawsze morowo Tylko przepis mam trochę inny |
_________________ Blog z roślinnymi przepisami, gdzie w roli głównej występują bulwy, korzenie, liście i inne chwasty.
hxxp://www.jadlonomia.com |
|
|
|
|
|