wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
eko kule do prania
Autor Wiadomość
pomarańczka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-09, 12:09   eko kule do prania

Chcę kupić eko kule .
Co polecacie ,jaką firmę i ile szt. by było ok. :-P :-)

Dominika 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2011-06-09, 13:21   

Ja mam EcoBalls z Ecozone. Kupilam dwie, bo tylko tyle potrzeba i wystarczaly. Do tego sa dostepne wymienne kuleczki.

Ostatnio jednak leza odlogiem w szafce, bo stara pralka sie zepsula i teraz chwilowo mam uzywana stara i smierdzaca :-P I jak nie dalo rady wyszuszyc prania na sloncu i wietrze, to czulam zapach tej pralki wlasnie. :-?

Przed ich uzywaniem i w trakcie, producent poleca czyszczenie pralki przez np gotownie na pusto z dodatkiem octu. (Mojej to i tak nie pomoglo)

lilias
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-09, 20:08   

Dominika, spróbuj wstawić puste pranie z sodą oczyszczoną (tyle co do prania, czyli sporo). i tak ze dwa razy. oprócz tego nie zamykaj do końca drzwiczek. u mnie pomogło :-)

malva 
vegan warrior

Pomogła: 35 razy
Wysłany: 2011-06-10, 08:00   

pomarańczka, jest obszerny temat o praniu w dziale kosmetyki-przebrnęłam przez 16 stron i tak w skrócie:
najważniejsze to trafić na orginały- jest wiele podróbek tych włąsnie ECoBalls ,na stornie ecoboom.pl są własnie te podróby niestety-a wyglądają jak orginały
ekokule lepiej sobie radzą z jasnym praniem niz orzechy do prania-orzechy sobie wogle nie radzą ,ale kule i tak nie dopierają : kołnierzyków i mankietów jasnych koszul, skarpet z silnnie wżartym brudem,kup i plam z marchewki
kolnierzyki traktujemy szczoteczką i mydłemm roślinnym
tłuste plamy -z kulami w zestawie zwykle jest odplamiacz i tym się traktuje (mozna też ludwikiem płynem do naczyn)
tyle streszczenia tematu ;-)

[ Dodano: 2011-06-10, 09:07 ]
aha-podóby poznasz po tym że w opisie bedą mialy o połowę mniejszą wydajnośc, te orginalne starczają na 1000 prań a podróby -ta sama ilosć na 400
dość drogie są te kule..

jest jeszcze takie coś:hxxp://www.okazje.info.pl/okazja/dom-i-ogrod/kula-pioraca-clean-ballz.html]kula piorąca
teoretycznie jedna na pranie -tak piszą -a jak brudniejsze to więcej -ine ma nic o wkładzie-moze to taka bezwkładowa?
a kosztuje jedna 40 zł..i starcza do 1000 prań..

Dominika 

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 2011-06-10, 09:55   

lilias napisał/a:
nie zamykaj do końca drzwiczek

Wietrza sie ciagle. Dzieki, zaraz sprobuje z soda. :-D

pomarańczka
[Usunięty]

Wysłany: 2011-06-10, 10:11   

malva napisał/a:
jest obszerny temat o praniu w dziale kosmetyki-przebrnęłam przez 16 stron i tak w skrócie:

malva może i jest ,ale ja nie mam na to zdrowia :mryellow: dzięki za to ,że Ty przebrnęłaś ( dałaś radę ) :-)
orzechy nie są takie złe ,białe rzeczy zawsze można moczyć wcześniej albo dodawać sodę ;-) zobaczymy może kule będą o niebo lepsze w tej materii :-P są jeszcze kule z Betterware po 31 zł za kulę w tym miesiącu ( dwie 62 ) zobaczymy ;-)

lamialuna 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-08-05, 18:24   

fajne sa ale trzeba miec porzadna pralke by faktycznie dzialaly... graty, ktore zazwyczaj sa w wynajmowanych mieszkaniach nie spelniaja swej roli

Odpowiedz do tematu