Nie chce jeść kaszy HELP! |
Autor |
Wiadomość |
Newra
Newra
|
Wysłany: 2011-06-16, 13:47 Nie chce jeść kaszy HELP!
|
|
|
Witajcie, mój mały 20 miesięczny synek, jest ciągle na etapie "zwiedzania" jedzenia, nie narzekam na apetyt bo ma ciągle, jednak.. nie chce jeść kaszy.. Żadnej.. nawet jak mu mocno rozdrobnię, zawsze wypluje, macie jakieś sposoby na przemycenie? Z czym najlepiej maluchy jadają kaszę? |
|
|
|
|
Lily
Pomogła: 425 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 18041
|
Wysłany: 2011-06-16, 14:49
|
|
|
Zmiksuj w zupie krem. Zupy jada? W kremie ze szparagów jaglana fajnie się komponuje, byle nie za dużo
No i kotleciki, mogą być pieczone. |
_________________ hxxp://www.wegetarianskiblog.blox.pl]Blog wegetariańskihttp://www.zielonastrona.blogspot.com], blog mniej wegetariański |
|
|
|
|
Malati
Pomogła: 71 razy Dołączyła: 10 Cze 2007 Posty: 3924
|
Wysłany: 2011-06-16, 15:11
|
|
|
zgadzam się z Lily- najlepiej przemycać w zupach i kotletach. |
|
|
|
|
dżo
Pomogła: 142 razy Dołączyła: 04 Cze 2007 Posty: 5422 Skąd: między polem a łąką
|
Wysłany: 2011-06-16, 20:52
|
|
|
Zmiksowana z owocami jako koktail (mało kszy, sporo owoców) ma u nas duże wzięcie, spróbuj. |
|
|
|
|
rosa
born to be wild
Pomogła: 174 razy Dołączyła: 05 Cze 2007 Posty: 7459 Skąd: Zielonka
|
Wysłany: 2011-06-17, 10:38
|
|
|
farsz do pierogów, naleśników - jak ruskie tylko jaglana zamiast ziemniaków
gołąbki - ryż, jaglak
do sałatek z gotowanych warzyw
u nas kasza najlepiej wchodzi taka po prostu na obiad
np gryczana z jajkiem sadzonym (my z ziemkiem bez jaja) do tego kiszony ogórek, albo jakieś warzywa na parze
śniadaniowo Z jada, ja czasem, ale reszta nie lubi |
_________________ hxxp://rosa-robi-to.blogspot.com/
And what would life be like without a few mistakes |
|
|
|
|
kwiat bzu
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 07 Maj 2011 Posty: 151 Skąd: wieś
|
Wysłany: 2011-06-17, 14:59
|
|
|
MY Z JULKĄ lubimy na śniadanie jaglaną z owocami..teraz jak są truskawki to duszę truskawki, czasem dodaję poziomki jak są pod ręką i do tego jaglanka + czasem trochę miodu
czasem dorzucam banana jak nie ma poziomek..wtedy truskawki, banan + jaglanka ew odrobina miodu jest pycha
zimą robiłam jaglankę a w osobnym garnku dusiłam krótko pokrojone jabłka + rodzynki lub pokrojone drobno morele i potem mieszałam to z jaglanką polecam |
|
|
|
|
Dominika
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 973 Skąd: UK
|
Wysłany: 2011-06-18, 11:17
|
|
|
Newra napisał/a: | macie jakieś sposoby na przemycenie? |
Deserowo bezkompromisowo tez mozna.
Byl gdzies tu na forum niedawno pyszny przepis na ciasto. I glownym skladnikiem byla wlasnie jaglana. To byl sernik truskawkowy i bylo tez inne ciasto truskawkowe z kasza. Ta masa sernikowa boska.
Mozna tez zmielic i do nalesnikow, plackow, racuchow dosypywac takie miksy roznych kasz. Ale polecam dokladne sprawdzenie przepisow bo z kazda trzeba inaczej postapic w proporcjach. |
|
|
|
|
|