|
Pulpeciki soczewicowo-gryczane w sosie pieczarkowym |
| Autor |
Wiadomość |
go.

Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Lut 2011 Posty: 6285 Skąd: toro
|
Wysłany: 2011-03-19, 14:18
|
|
|
my dodatkowo miksujemy z fasolą czerwoną , też wychodzi super |
_________________ "Bez odchyleń od normy niemożliwy jest postęp." Zappa |
|
|
|
 |
mamka_klamka
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 13 Wrz 2010 Posty: 100 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-07-06, 22:31
|
|
|
| Zrobiłam dziś wariacje na temat. Kasza była palona a soczewica żółta. Dodałam trochę bułki tartej, zioła, dużo pietruszki i usmażyłam. Trochę się rozpadały, ale w smaku super. |
_________________ hxxp://lilypie.com] hxxp://lilypie.com] hxxp://lilypie.com] |
|
|
|
 |
Agnieszka
Pomogła: 193 razy Dołączyła: 02 Cze 2007 Posty: 5199
|
Wysłany: 2011-07-07, 21:20
|
|
|
Nie robiłam jeszcze ale sądzę, że ważna jest konsystencja masy i jeśli wydaje się zbyt luźna warto dodac mąki np. ziemniaczanej, kukurydzianej.
Dla tych , którzy nie są fanami pieczarek zapewne sprawdzi się osolony wrzątek a jeśli więcej czasu bulion na warzywach (warzywa można wyjąc i zastosowac np. do sałatki) a na bazie płynu zrobic sos warzywno-pomidorowy, pomidoworwy, koperkowy (ten bym pewnie zmiksowała przed dodaniem pulpetów).
Pozstałośc masy zapewne można upiec w formie kotletów albo zastosowac jako masę np. do gołąbków czy nafaszerowac paprykę/cukinię itp (do faszerowanych warzyw masa może byc luźniejsza więc częśc przygotowaną do pulpetów można odłożyc i zmieniając jej smak przez dodanie ulubionych ziół, czosnku, mielonych pestek dla przemytników itd. stworzyc nowy smak i inną potrawę na bazie w/w przepisu) |
|
|
|
 |
|
|